Wat kopen mensen in de zomer? De beste producten

Bijgewerkt: 7 september 2022

Dat een zonnebril en zonnebrandcrème in de zomer goed verkoopt, dat behoeft geen uitleg. Maar er zijn nog veel meer producten die in de zomermaanden onmisbaar zijn. Sommige van deze producten heb je op vakantie nodig, anderen zijn ter aanvulling van je outfit of omdat ze zo leuk zijn. We zetten de bestverkochte zomerse producten op een rij.

De meest populaire zonnebrillen

Een zonnebril beschermt de ogen tegen schadelijke UV-straling. Maar het is ook een fashion item, het zorgt voor een bepaalde uitstraling. Het is dan ook niet vreemd dat dit een van de meest populaire zomerse producten is.

Ronde zonnebrillen zijn sinds 2021 de trend. Ook de cat-eye uit de jaren 50 is zeer populair. Voor mannen is de pilotenbril nog steeds geliefd.

Merkloze zonnebrillen worden het best verkocht, simpelweg omdat ze goedkoop zijn. Voor € 5 tot ongeveer € 15 koop je een leuke zonnebril met UV-bescherming. Omdat merkloze modellen zo goedkoop zijn is het mogelijk om meerdere exemplaren aan je garderobe toe te voegen.

Populaire merken zijn Ray-Ban, Polaroid en Cartier. Dit laatste merk is overigens zeer stevig geprijsd (vaak meer dan € 1000). Een Ray-Ban koop je vanaf € 100, waarbij je voor de leukste modellen gaat.

Bekijk Ray-Ban zonnebrillen

Teenslippers en badslippers

Je zou beide items in je zomerse garderobe moeten hebben: teenslippers voor onder een korte broek of rokje en badslippers voor thuis, op het strand of op de camping. Deze producten gaan in de zomerse maanden als warme broodjes over de toonbank.

Let bij de aanschaf van teenslippers goed op de maatvoering. Je moet altijd een halve tot een hele maat groter nemen dan je normaal hebt. Koop altijd slippers die lekker zitten, niet omdat ze er prachtig uit zien. Dit geldt uiteraard ook voor badslippers.

Naar teenslippers trends

Sommige teenslippers zijn ontworpen om lange tijd op te lopen. Ideaal om mee te nemen op vakantie of wanneer je de stad ingaat.

Badlaken en strandlaken

De kans dat je tijdens de zomermaanden een zwembad of strand bezoekt is redelijk groot. Tijdens dit bezoek zijn zowel een badlaken als strandlaken onmisbaar. Het strandlaken heeft een zeer grote afmeting en is ideaal om op het zand of in het gras te leggen. Zo creëer je een intieme zit- of ligplaats.

Het is aan te raden om een strandlaken in de kleur wit, blauw, rood, zwart of bruin te nemen. Een combinatie van deze kleuren mag natuurlijk ook. Felle kleuren waaronder oranje, geel maar ook groen trekt insecten aan. Overigens kun je bij een bezoek aan het strand wel een felgekleurd strandlaken meenemen: aan zee vliegen geen insecten.

Dit zijn de allermooiste strandlakens

Een badlaken is iets kleiner dan een strandlaken maar groter dan een normale handdoek. Ideaal om je af te drogen wanneer je uit het water komt.

Tip: gebruik het grote strandlaken om je zwemkleding aan of uit te doen. Wikkel dit om je heen, op veel stranden en ook bij natuurbaden zijn geen kleedhokjes aanwezig.

Zwemkleding: vooral bikini’s zijn populair

Webshops die zich afvragen wat ze kunnen verkopen in de zomer moeten zich zeker op zwemkleding richten. Met name bikini’s zijn populair bij jonge meisjes tot volwassen vrouwen. Oudere dames kiezen eerder voor een badpak. Daarnaast heb je de tankini, een mix tussen badpak en bikini.

Drinkflessen zijn ook zeer geliefd

Warmte zorgt voor uitdroging. Het is dan ook niet zo vreemd dat je tijdens de warme zomermaanden meer dorst hebt dan normaal. Drinkflessen worden in de zomer goed verkocht. Ze zijn handig om mee te nemen op vakantie, naar het strand, een dagtrip of naar het werk. Bovendien wordt de drinkfles ook veel mee naar de sportschool genomen.

Ab stimulator

Het lijkt een vreemd item voor de zomermaanden, maar de ab stimulator laat vooral vanaf de maand mei stijgende verkoopcijfers zien. Vanaf dat moment zijn met name vrouwen bezig met hun uiterlijk. Ze willen er in hun bikini of badpak perfect uitzien. De ab stimulator geeft een boost aan de buikspieren.

Helpt het om meer spierkracht en een slankere taille te krijgen? Hier is weinig bewijs voor. Het apparaat wordt door medici met name aanbevolen om de buikspierfunctie te herstellen.

Waterproof Bluetooth speakers

Gezellig naar muziek luisteren op het strand, onderweg, in de achtertuin of op het balkon. De waterproof Bluetooth speaker is in de zomermaanden een goed verkopend product. Hij is bestand tegen opspattend water of een lichte regenbui, maar kan minder goed tegen het zoute zeewater of chloor uit een zwembad.

Nog meer producten die razendsnel verkopen in de zomer

De instant camera is ideaal om mee te nemen op vakantie of dagjes uit. Dit is een type camera dat de opvolger is van de bekende Polaroid: klikken en klaar. De foto verschijnt direct uit het apparaat, daarom is het ook een populair item op feestjes en partijen.

Vanaf het voorjaar is er meer vraag naar T-shirts, maar wel van milieuvriendelijk materiaal. Daarom zijn T-shirts van bamboe en katoen twee goedverkopende kledingstukken. Het voordeel van deze materialen is dat het niet alleen milieuvriendelijk is, ook is het ademend en voert het zweet goed af. Onmisbaar tijdens de allerheetste dagen.

Sportkleding doet het alle jaargetijden goed, maar vlak voor de zomer stijgen de verkoopcijfers. Dit komt omdat veel mensen met mooi weer zich laten verleiden tot fietsen, wandelen en hardlopen.

Mutsen en petten zijn onmisbaar, ze beschermen het kwetsbare hoofd tegen oververhitting en schadelijke UV-straling. Ook de vrolijke rieten zonnehoedjes zijn zeer geliefd. De brede randen beschermen de ogen tegen de zon, en het ziet ook nog eens stijlvol uit.

Als laatste mag zonnebrand niet ontbreken in zomerse producten. Zonnebrand factor 50 is de beste keuze, vooral voor mensen met een lichte huid en voor kinderen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Wat kopen mensen in de zomer? De beste producten
Schuiven naar boven