Beste oplaadbare batterijen AAA (2023)

Bijgewerkt: 1 januari 2023

Er zijn verschillende soorten batterijen verkrijgbaar. De beste oplaadbare batterijen AAA hebben een lange levensduur. Je moet weten dat niet alle batterijen oplaadbaar zijn. Daarom vind je in dit artikel een aantal praktische tips. Maar natuurlijk ook een overzicht van de beste oplaadbare batterijen aaa.

Oplaadbare of niet oplaadbare batterijen

Wat is beter, oplaadbare of niet oplaadbare batterijen? Dit hele voordelen van oplaadbare batterijen:

 • Ruim 100 keer opnieuw oplaadbaar
 • Beter voor het milieu
 • Op de eindstreep voordeliger

Helaas hebben oplaadbare batterijen ook wat nadelen. De capaciteit van een gewone batterij is vele malen groter. Zo zal een alkaline batterij jaarlijks 1% van zijn lading verliezen. Een oplaadbare batterij verliest jaarlijks tussen de 10 en 20% van zijn lading.

Oplaadbare batterijen geven minder spanning. Toch geeft dit in de praktijk zelden problemen. Moet je kiezen voor oplaadbare of niet oplaadbare batterijen? Wanneer je veel spanning nodig hebt kun je beter voor niet-oplaadbare kiezen. Maar wanneer de batterijen in een apparaat binnen een half jaar tot een jaar leeg zijn dan kun je beter voor oplaadbare batterijen gaan.

Beste oplaadbare batterijen AAA

Er zijn verschillende soorten oplaadbare batterijen AAA. Deze bestaan uit lithium of lithium-ion. Dan heb je ook nog de nikkelmetaal-hybride. Vooral die laatste is een veel verkochte oplaadbare batterijsoort. De nikkel-cadmium oplaadbare batterijen zijn tegenwoordig verboden en worden dus ook niet meer verkocht.

In volgorde van gebruikstijd, capaciteit en bewaartijd zijn dit de beste oplaadbare batterijen AAA:

 1. Lithium-ion
 2. NIMH
 3. NCID

Hieronder een aantal modellen met betrekking tot de beste oplaadbare batterijen aaa.

Oplaadbare batterijen aaa 800mah

Deze worden het vaakst verkocht en behoren volgens gebruikers tot de beste oplaadbare batterijen AAA. 800 mAh staat voor de capaciteit van de batterij. Hoe hoger de capaciteit hoe langer de gebruikstijd. Het is niet erg om sterke batterijen te gebruiken, let wel op of het voltage voor het apparaat geschikt is.

De meeste oplaadbare batterijen van 800 mAh passen in bijna alle apparaten die compatibel zijn met AAA-batterijen. Wanneer je kijkt naar oplaadbare batterijen van 800 mAh dan zijn dit de best verkochte merken:

 • 100% Peak Power
 • Varta
 • Duracell

In veel gevallen krijg je een NiMH batterij. Dit soort oplaadbare batterijen heeft een bewaartijd van ongeveer een maand. Dit betekent dat je hem een maand opgeladen kan bewaren, hierna verliest de batterij aan capaciteit.

Bekijk 800mAh oplaadbare batterijen

900mAh oplaadbare AAA batterij

Dan heb je ook nog de beste oplaadbare batterijen-AAA met een capaciteit van 900mAh. Met een hoge capaciteit van de batterij zal deze het apparaat langer draaiende houden. Hierdoor is dit altijd een betere keuze. Nadeel is de wat hogere aanschafprijs.

De meest populaire 900 mAh oplaadbare AAA-batterijen zijn:

 • Duracell
 • Aigostar
 • Hyundai

Natuurlijk zijn er ook andere merken verkrijgbaar, maar bovenstaande merken worden nu eenmaal wat beter verkocht. Ook in dit geval gaat het vaak om NiMH. Die van Duracell kun je tot 100 keer opladen en blijven opgeladen gedurende een jaar goed. Bij andere merken zijn de specificaties iets minder.

Naar 900mAh oplaadbare AAA batterij

Oplaadbare batterijen AAA 2000mah

Er wordt ook veel gezocht naar oplaadbare AAA batterijen met een vermogen van 2000mah. Hier heb je verschillende varianten in. Dus niet alleen 2000 mAh maar ook 2100mAh of 2500mAh.

Het gaat hier om krachtige batterijen met een hoge capaciteit. Op zich zijn deze batterijen niet direct duurder dan batterijen met een lagere capaciteit. Waarom zou je eigenlijk voor batterijen met een hoge capaciteit gaan? Dit is vooral geschikt voor apparaten die veel energie vreten. Bijvoorbeeld speelgoed, draadloze elektronica of draadloze controllers.

Ontdek batterijen AAA 2500mAh

Je zult zien dat twee merken zeer goed verkopen:

 • Duracell
 • Varta

Dit zijn eigenlijk de twee beste merken wanneer het op oplaadbare batterijen met een hoge capaciteit aankomt. Een absolute aanrader, maar je betaalt wel wat meer dan bij die merkloze batterijen.

Goedkope oplaadbare AAA-batterijen

Op zoek naar goedkope oplaadbare batterijen AAA? Voor de goedkoopste batterijen betaal je ongeveer € 5 per twee stuks. Bedenk wel dat de allergoedkoopste oplaadbare batterijen niet de beste zijn. Maar wanneer je een beperkt budget hebt is dit een goede manier om met oplaadbare batterijen te beginnen.

Bekijk goedkope oplaadbare batterijen

Zijn dure batterijen beter?

Je hebt goedkope maar ook dure oplaadbare AAA-batterijen. Zijn dure batterijen beter dan de goedkopere modellen? Bij oplaadbare batterijen is hier zeker verschil in. De duurdere batterijen zijn van een betere kwaliteit. Dit soort batterijen levert meer power en voldoet aan hoge veiligheidsnormen.

Bij niet-oplaadbare batterijen is er geen verschil tussen dure of goedkope modellen. In dit laatste geval maakt het dus niet uit wat de prijs is, zolang je maar naar het type batterijen kijkt.

Hoe batterijen opladen?

Al ga je voor de beste oplaadbare AAA- batterijen, dan nog is het belangrijk dat je er goed mee omgaat. Hoe moet je batterijen opladen? Bedenk allereerst dat oplaadbare batterijen niet onbeperkt te gebruiken zijn. Gemiddeld kun je een batterij tussen de 80 keer en 150 keer opladen.

De betere merken hebben geen last van het memoryeffect. Dit betekent dat je ze niet volledig hoeft te ontladen voordat je ze opnieuw gaat opladen. Je kunt de batterijen op elk gewenst moment in de oplader doen. Schakel de batterijoplader uit wanneer de batterijen vol zijn, dit zie je aan de lampjes.

Lopen oplaadbare batterijen sneller leeg?

Ja, het is een feit dat oplaadbare batterijen leeglopen. Terwijl alkaline wegwerp batterijen heel langzaam leeglopen. Het is daarom af te raden om oplaadbare batterijen in een rookmelder te plaatsen. Dit geldt ook voor andere apparaten die voor de veiligheid bedoeld zijn.

Lithium batterij eerste keer opladen

Heb je een lithium batterij gekocht? Dit zijn batterijen met een lange bewaartijd en gebruikstijd. De capaciteit is vaak wel minder dan bij NiMH batterijen. Overigens gaat het hier dan om lithium-ion batterijen. Normale lithiumbatterijen zijn niet oplaadbaar.

Een lithium batterij voor de eerste keer opladen, hoe moet dat? Voor de eerste keer moet je deze batterij volledig opladen. Daarna, dus bij de volgende keer dat je hem oplaadt, niet voor 100% opladen. Haal de batterij uit de lader wanneer hij tussen de 95% en de 90% is. Door hem telkens voor 100% op te laden ben je sneller door je laadcycli heen.

Zijn nieuwe oplaadbare batterijen al opgeladen?

Fijn dat je voor de beste oplaadbare batterijen AAA gaat. Wanneer je online bestelt heb je ze snel binnen. Zijn nieuwe oplaadbare batterijen al opgeladen? Dat hangt helemaal van het merk af. Van Duracell batterijen is bekend dat deze al opgeladen zijn. In andere gevallen moet je de nieuwe batterijen toch even opladen.

De eerste keer opladen duurt 12-24 uur. Hierna is het aan te raden om ze nog 2-3 keer volledig op te laden. Daarna duurt het laden minder lang.

Houdbaarheid oplaadbare batterijen

Veel mensen vragen zich af wat de houdbaarheid van oplaadbare batterijen is. Om te weten hoe lang een batterij meegaat moet je rekening houden met:

 • Capaciteit van de batterij
 • Het apparaat
 • De gebruiksduur van het apparaat

Ten eerste het apparaat. Elektronisch speelgoed verbruikt veel meer stroom dan een afstandsbediening of een rookmelder. Daarnaast gaat het er ook om hoe vaak je het apparaat gebruikt. De afstandsbediening gebruik je enkele keren per avond, maar elektrisch speelgoed wordt soms uren achter elkaar gebruikt.

Dan gaat het ook nog over de capaciteit van de batterij. Batterijen met een hoge capaciteit gaan langer mee. Hierboven heb je meer kunnen lezen over de beste oplaadbare AAA batterijen. Dan heb je ook kunnen zien dat er verschillende soorten batterijen zijn. Het is dus niet zomaar te zeggen wat de houdbaarheid van oplaadbare batterijen is. Dit hangt van verschillende factoren af.

Lees ook: beste AA batterijen (penlites)

Mag je batterijen weggooien?

Vroeg of laat begeven ook de beste oplaadbare batterijen AAA het. Dit komt omdat ze tussen de 100 keer en soms wel 500 keer oplaadbaar zijn, hierna kun je er niks meer mee. Mag je batterijen weggooien? Lege batterijen lever je bij een speciaal inleverpunt in. Je mag ze dus niet in de vuilnisbak gooien.

Bedenk dat lege batterijen en accu’s schadelijk zijn voor het milieu. Door ze in te leveren ontlast je het milieu. Bovendien kunnen de metalen hergebruikt worden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste oplaadbare batterijen AAA (2023)
Schuiven naar boven