Beste BB Cream voor oudere huid

Bijgewerkt: 16 februari 2022

Met het ouder worden verliest de huid aan elasticiteit. Een goede verzorging is onmisbaar, zo blijf je er stralend uitzien. Het is even zoeken naar de beste BB Cream voor de oudere huid. Maar hij is er wel, waarbij je niet direct voor de duurste hoeft te gaan. Ontdek de beste merken en hoe je BB Cream op de juiste manier gebruikt.

BB of CC cream

Voor de verzorging van de huid heb je keuze tussen BB en CC Cream. Maar er is ook nog de DD cream. Waar moet je voor kiezen? BB staat voor Beauty Balm. Dit is een hydraterende crème die je tint wat meer ophaalt.

CC staat voor colour correcting en corrigeert je huidskleur. Heb je veel oneffenheden of ouderdomsvlekken, dan zou een CC crème een betere keuze zijn. Maar voor de meeste mensen, ook met een oudere huid, volstaat een BB Cream voldoende. Je behoudt namelijk zoveel mogelijk je natuurlijke tint.

DD betekent Daily Defense en biedt je dagelijkse bescherming. Deze heeft niet zo een goede dekking.

Beste BB Cream voor de oudere huid

Het voordeel van een BB Cream is dat hij de ouder wordende huid goed verzorgt en een gezonde tint aanbrengt. Zonder dat dit overdreven of onnatuurlijk overkomt. Het belangrijkste is dat deze crème de huid hydrateert. Wanneer je ouder wordt zal de huid namelijk aan elasticiteit verliezen. Hij voelt droog aan en er verschijnen rimpeltjes. Dit verhelp je met een BB Cream.

Met de jaren gaat de huid er ook wat fletser uit zien. Dat is natuurlijk niet mooi, daarom kies je ook voor de beste BB Cream. Want hij zorgt voor die gezonde blos. Nog belangrijker is dat je lichte oneffenheden weggewerkt. Oftewel: je ziet er stralend uit.

L’Oréal BB Cream

Absoluut de beste BB Cream voor de oudere huid, die van het merk L’Oréal. Ook nog een bekend en kwalitatief merk waar velen ontzettend tevreden over zijn. De prijs valt ook wel mee, want je betaalt voor een goede crème vanaf € 7. Even opletten want je hebt keuze uit verschillende tinten. Het is aan te raden om een kleur te pakken die maximaal twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur.

Makkelijk smeerbaar en hij voelt niet plakkerig aan. Wanneer je een hele vette huid hebt dan kun je misschien beter voor een bronzer gaan. Maar voor de droge tot normale huid is dit het perfecte product.

Bekijk L’Oréal BB Cream

Van het merk Garnier

Ook de BB Cream van het merk Garnier is erg populair onder mensen met een oudere huid. Garnier staat namelijk bekend om de perfecte gezichtsverzorging. Kijk even goed naar de kleurcode, deze moet bij de tint van je huid passen. Soms is het in het begin een kwestie van uitproberen maar uiteindelijk weet je welke kleur je moet hebben.

Dat dit de beste BB Cream voor de oudere huid is dat bewijst zich vanzelf. Je gaat namelijk voor een uitgebreide huidverzorging. Het corrigeert oneffenheden, laat je huid er gladder uitzien en je straalt weer helemaal. Het lijkt net alsof je van een heerlijke vakantie terugkomt.

Is ook nog eens voordelig geprijsd, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 6. Zeker het proberen waard.

Naar Garnier BB crème

Goedkopere merken

Behoort een goedkoop product ook tot de beste BB Cream wanneer je een wat rijpere huid hebt? Dat kan, want er zijn zeker goedkope producten met goede resultaten. Wel kan het dat deze producten minder goed smeren of niet zo goed dekken.

Ook is het even opletten met het type product dat je koopt. Een DD cream is heel wat anders dan een BB crème. Zorg dat je hier onderscheid in maakt. Ga je voor de beste verzorging, kijk dan eens naar een van bovenstaande merken. Anders vind je hieronder ook nog wat goedkopere merken voorbijkomen.

Bekijk BB Cream (alle merken)

Hoe BB Cream aanbrengen?

Begin niet zomaar willekeurig met deze crème te smeren. Het beste kun je wat crème op de rug van je hand aanbrengen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel pakt. Vervolgens neem je met je vinger telkens wat cream en brengt dit in stippen verspreid over je gezicht aan.

Maak nu kloppende bewegingen met je vingers terwijl je de BB Cream goed verspreidt. Let op dat het niet in de ogen komt en klop niet te hard op de huid rondom de ogen. Dit gebied is namelijk erg kwetsbaar.

Wat is beter voor je huid: foundation of BB Cream?

Veel vrouwen (en soms mannen) kunnen niet kiezen tussen een foundation of BB Cream. Want welke van deze twee is beter voor je huid? Over het algemeen is een crème een betere keuze. Hij hydrateert de oudere huid en geeft een subtiele dekking. Maar je kunt ze natuurlijk ook beiden uitproberen. Gebruik ze in ieder geval niet gelijktijdig, anders weet je nog niet wat het beste bij je past.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste BB Cream voor oudere huid
Schuiven naar boven