Beste foundation – budget of topmerk

Bijgewerkt: 3 augustus 2022

Geef je huid een egalere tint met de beste foundation. Veel mensen gaan voor de topmerken, maar er is ook een goede budget foundation verkrijgbaar. Waarbij de kwaliteit ook meer dan prima is. Lees alles over foundations, voor welk merk je moet gaan en hoe je het gebruikt.

Wat is foundation?

Is een foundation nodig en wat is het eigenlijk? Een foundation behoort tot de make-upproducten. Het geeft je huid een egale tint. Hiermee maskeer je roodheid of oneffenheden. Ideaal voor vrouwen en ook voor mannen. Want ja, mannen maken steeds meer gebruik van make-up. Ook deze groep mag er goed uitzien.

Is een foundation wel nodig? Dat hangt van je huid af. Zijn er veel oneffenheden of roodheid zichtbaar, dan is een foundation wel zo prettig. Al helemaal wanneer je een feestje hebt of ergens naartoe gaat. Je komt dan toch net wat stralender voor de dag.

Dit is de beste foundation

Je hebt foundation voor de normale of droge huid, de vette huid maar ook voor de oudere huid. Daarnaast zijn er producten speciaal voor de acnehuid verkrijgbaar. Hieronder vind je driemaal de beste foundation.

L’Oréal Paris foundation

Erg populair is de L’Oréal Paris foundation, hoewel deze in de hogere prijsklasse valt. Dit heeft natuurlijk ook met de uitstekende kwaliteit te maken. Zo wordt de True Match Tinted Serum Foundation erg goed verkocht. Dit product is voorzien van hyaluronzuur, dit heeft een goede uitwerking op je huid.

Een andere hardloper van dit merk is de Infallible Fresh Wear Foundation, voorzien van SPF (zonbescherming). Dit product is langdurig houdbaar zodat je er ook lekker al lang mee doet. Ook dit product ontvangt zeer goede beoordelingen.

Voor een flesje foundation van L’Oréal Paris ga je tussen de € 11 en € 15 kwijt. Je hebt ook de poederfoundation, deze is met een prijs vanaf € 8 goedkoper. Hiermee creëer je een natuurlijk uitziende huid. Kies altijd een kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen huid ligt of net iets donkerder.

Bekijk L’Oréal Paris foundation

Estée Lauder

Het merk Estée Lauder is van voorgaande maar wordt wel ontzettend goed verkocht. Deze producten zijn geschikt voor de droge tot normale huid, maar ook wanneer je een vette huid hebt. Hij is ook uitermate geschikt voor de oudere huid.

Van dit merk kom je verschillende foundations tegen, waarbij je keuze hebt uit meerdere kleuren oftewel tinten. Een absoluut pluspunt is dat veel van deze producten parfumvrij zijn. Ideaal wanneer je een gevoelige huid hebt. Nog een voordeel: het merk Estée Lauder biedt een maximale dekking. Bovendien houdt de foundation tot wel 12 uur lang. Prijs: vanaf ongeveer € 24.

Naar Estée Lauder

Maybelinne foundation

Dit keer de beste foundation die ook nog eens heel betaalbaar is. Je komt dan bij het merk Maybelinne uit. De producten zijn verkrijgbaar vanaf € 8 (poedervorm), oplopend tot ongeveer € 25 (vloeibare foundation). Met deze producten camoufleer je onzuiverheden en oneffenheden.

Veel van deze producten zijn ook nog eens voorzien van SPF, waardoor je goed beschermd bent tegen zonlicht. Kijk dan wel even welk product je koopt want ze bieden niet allemaal deze bescherming. Dit is ook niet altijd nodig, alleen in de zomermaanden is dit wel zo prettig.

Het merk Maybelinne ontvangt hoge beoordelingen van gebruikers. Je profiteert van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk Maybelinne foundation

Goedkope foundation: een goede keuze?

Misschien ga je voor een goedkope foundation, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 3. Op zich is er niks mis met goedkope foundation, maar het resultaat kan tegenvallen. Bijvoorbeeld een te matige dekking of omdat het product niet lang op de huid blijft zitten. Dat is het nadeel van hele goedkope producten.

Ga je voor een goede prijs-kwaliteitverhouding, kies dan zeker voor een van bovenstaande merken. Misschien een iets grotere investering maar je doet er veel langer mee. Dit komt omdat je minder van het product nodig hebt. Op de eindstreep ben je waarschijnlijk goedkoper uit.

Hoe kun je het beste foundation aanbrengen?

Je gebruikt voor het eerst foundation en wil weten hoe je dit aan moet brengen. Allereerst is het belangrijk dat je gezicht schoon en droog is. Was je gezicht liever niet met zeep, hier van droogt het teveel uit. Gewoon met wat lauw water wassen, dit is meer dan voldoende.

Breng foundation met een speciaal borsteltje aan. Doe dit liever niet met een wattenschijfje, hierdoor verdeel je het ongelijkmatig.

Begin in het midden van je gezicht. Breng hier foundation aan en veeg dit met de kwast naar de buitenkant toe. Voorkom dat je teveel foundation op je voorhoofd of kin aanbrengt. In het begin is het even oefenen, maar na een paar keer weet je hoeveel je moet aanbrengen en op welke plekken.

Een poeder over de foundation

Sommige mensen brengen nog een poeder over de foundation aan. Dit komt omdat een vloeibare foundation een glanzend effect geeft. Dit ziet er onnatuurlijk uit. Met een poeder zorg je voor een matte finish. Bovendien creëer je een extra hoge dekking.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste foundation – budget of topmerk
Schuiven naar boven