Zo verras je iemand met Valentijn

14 februari: Valentijnsdag. Dit is de dag van de liefde. Hoe verras je iemand met Valentijn? Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld een bijzonder cadeau, een dagje weg of iets persoonlijks. Het mag romantisch maar ook grappig of met een boodschap zijn. Speciaal voor jou: de leukste verrassingen voor Valentijn.

Waarom je Valentijnsdag viert

Het is natuurlijk niet zomaar dat je iets met Valentijnsdag doet. Deze speciale dag is genoemd naar Sint-Valentijn, een priester die een onwettig huwelijk sloot. Dit deed hij om de liefde tussen de twee te bezegelen. Sinds het jaar 496 wordt Valentijnsdag op 14 februari gevierd. Dit is te danken aan paus Gelasius I, die 14 februari tot de dag van de heilige Valentijn uitriep.

Zo, dan weet je dat ook weer. Maar hoe verras je iemand met Valentijn? Hieronder enkele leuke ideeën.

De eerste ontmoeting nog eens overdoen

Hoe romantisch is dat: jullie allereerste ontmoeting nog eens dunnetjes overdoen. Geef je Valentijn een uitnodiging en laat hem of haar naar de plek komen waar jullie elkaar ontmoet hebben. Zorg dat er op deze plek iets lekkers klaarstaat, neem eventueel een picknickmand mee en haal samen mooie herinneringen op. Wedden dat je geliefde blij verrast is?

Een echte liefdesballon

Blaas je relatie wat extra leven in met een liefdesballon. Zo eentje in de vorm van een rood hart, of met een liefdevolle tekst erop. Die ballon maak je aan de stoel van je geliefde vast, of je geeft hem rechtstreeks cadeau. Zeker weten dat hij of zij dit niet verwacht.

Bekijk liefdes ballonnen

Bloemen – ook door de brievenbus

Vrouwen verwachten toch altijd wel iets van bloemen te krijgen. Je kunt dit natuurlijk overslaan maar ze zal teleurgesteld zijn. Zeg het met rode rozen, dan weet ze zeker dat je van haar houdt.

Wist je dat ook mannen graag bloemen krijgen? Draait het om de liefde, dan is een rode kleur altijd goed. Met rozen scoor je hoge ogen maar het boeket mag ook uit andere bloemen bestaan. Het gaat tenslotte om het achterliggend gebaar. Goed om te weten want je bestelt bloemen eenvoudig online en laat ze bij je Valentijn thuis bezorgen. Je hebt zelfs bloemen die door de brievenbus passen.

Naar bloemen (laten bezorgen of door de brievenbus)

Een lieve Valentijnskaart

Rozen verwelken, schepen vergaan, maar een valentijnskaart blijft altijd bestaan. Koop een mooie kaart en schrijf wat je voor hem of haar voelt. Maar ook wat je toekomstplannen zijn, uiteraard samen met je partner of je liefde. Ook de valentijnskaart bestel je online. Laat hem bij je thuis bezorgen, zo kun je hem zelf nog schrijven. Met de hand een kaart schrijven is namelijk veel persoonlijker.

Bekijk valentijnskaarten

Een huwelijksaanzoek

Trouwplannen maar nog geen officieel huwelijksaanzoek gedaan? Regel het op 14 februari. Koop van tevoren een mooie ring en maak er een romantische dag of avondje van. Er zijn veel verschillende manieren en plekken om je geliefde ten huwelijk te vragen. Originele huwelijksaanzoeken vind je op het internet.

Een weekendje weg

Ook leuk: ga met Valentijnsdag samen een weekendje weg. Of wanneer 14 februari door de week valt: neem twee dagen vrij en boek een romantisch hotelletje. Parijs is helemaal te gek, net als Londen. Maar ook dichter bij huis vind je veel romantiek.

De meest romantische Nederlandse steden zijn Maastricht, Amsterdam, Middelburg, Amersfoort en Den Haag. Houd dit in je achterhoofd wanneer je één of twee overnachtingen boekt. Zorg dat je er op tijd bij bent want rond Valentijnsdag zitten veel hotels vol.

Samen een romantische film kijken

Gezellig op de bank, een lekker warm dekentje en een warme chocomel of een goed glas wijn. Nog even wat borrelhapjes en jullie zijn er klaar voor: samen een romantische film kijken. Hieronder vind je een lijst met de meest romantische films ooit:

  • The Notebook
  • Sleepless in Seatle
  • Casablanca (1942)
  • Titanic
  • Brokeback Mountain (voor de heren)
  • Love Actually
  • Me Before You

Nog meer romantische films inzien? Bekijk hieronder de best verkochte romantische dvd’s.

Naar romantische dvd’s

Is Valentijnsdag alleen voor geliefden?

Dat was het, zo verras je iemand met Valentijn. Nu de volgende vraag: is Valentijnsdag alleen voor geliefden? Oorspronkelijk wel, maar tegenwoordig is Valentijnsdag heel breed. Op deze dag laat je niet alleen je geliefde maar ook vrienden en familie weten hoe blij je met hen bent. Dit kan zelfs tegenover collega’s over de buren.

Toch zal niet iedereen Valentijnsdag hiervoor aanwenden. Dit komt omdat we deze dag nog specifiek als de dag van de liefde zien.

In sommige landen is Valentijnsdag verboden

Valentijnsdag wordt wereldwijd gevierd. Toch is het in sommige landen verboden. Saoedi-Arabië is een islamitisch land dat sinds 2008 Valentijnsdag verboden heeft. Toch doet een gedeelte van de bevolking er nog steeds aan. In sommige winkels kun je in het geheim rozen en cadeaus kopen. Echte liefde is niet te stoppen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com