Bronzer voor de lichte huid – beste producten

Bijgewerkt: 16 februari 2022

Een lichte huid ziet er soms flets of ongezond uit, al helemaal in de wintermaanden. Met de beste bronzer voor de lichte huid ziet je huidskleur er weer stralend uit. Maar let op dat je niet een te donkere bronzer neemt, je krijgt dan juist een tegenovergesteld effect.

Het effect van een bronzer

Waar gebruik je een bronzer voor? Dit is een terrakleurig tot bruin poeder dat je huid een gezond kleurtje geeft. Veel mensen gebruiken deze make-up op de verkeerde manier. Ze brengen het poeder over het hele gezicht aan, waardoor het lijkt alsof je een andere huidskleur hebt. Een bronzer breng je alleen langs de zijkanten van het gezicht aan!

Lees ook: Beste BB Cream voor oudere huid

Bronzer voor de lichte huid

Redelijk wat mensen maken gebruik van dit make-upproduct. Let op want je hebt de normale bronzers, maar ook zonnebrandcrème die voorzien zijn van een bronzer. In dit laatste geval beschermt de zonnebrandcrème je tegen schadelijk Uv-licht (zonlicht) en geeft je huid tegelijkertijd een iets donkerder kleur.

Het is niet makkelijk om een bronzer voor de lichte huid te vinden. Veel van deze producten maken de licht getinte huid veel te donker. Hierdoor ziet het er allemaal onnatuurlijk uit, en dat kan ook niet de bedoeling zijn. Bekijk hieronder welke bronzer voor de lichte huid het meest geschikt is.

Bronzer voor de licht getinte huid – kleurcode 021

Bij een licht getinte huid is het vooral belangrijk om voor een lichte kleurcode te gaan. Wanneer je een verkeerde kleur koopt dan ziet je huid er veel te bruin of zelfs oranje uit. Heb je een zeer lichte huid, ga dan voor een bronzer met kleurcode 021 (21).

Dit product heeft een lichte kleur met een gouden ondertoon. Het zorgt voor een natuurlijk ogend effect. Voordeel hiervan is dat het warme tinten benadrukt, zonder dat het er raar uit ziet. Het maakt ook je huid optisch gladder. Van verschillende merken verkrijgbaar.

Bekijk bronzer 021

Kleurcode 022 – natuurlijk gebruinde teint

Iets donkerder is deze bronzer voor de lichte huid met kleurcode 022. Dit product geeft je huid een natuurlijk gebruinde teint, maar zonder dat dit teveel opvalt. Let op want niet geschikt voor mensen met een erg wit bleek gezicht. Heb je rood haar en een zeer witte huid, eventueel met sproeten? Dan kun je beter voor kleurcode 021 kiezen. In alle andere gevallen is deze bronzer perfect voor jou.

Dankzij dit product krijg je een zomerse blos over je huid. Dit ziet er gezond en mooi uit, ook in vol daglicht. Oneffenheden werk je ook nog eens subtiel weg. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 10.

Naar bronzer 022

Bronzer kleurcode 026

Deze bronzer is geschikt voor de gemiddeld lichte huid. Je hebt geen wit of bleek gezicht maar ook niet donker. Toch vind je dat je huid lichter is dan die van anderen. Dan is de bronzer met kleurcode 026 een aanrader. Het geeft je huid een uitstraling alsof je in het zonnetje hebt gezeten, maar niet overdreven.

De bronzer van het merk Rimmel bevat geen glittertjes, dit is zeker aan te raden wanneer je rimpeltjes hebt. Want glitters legt hier de nadruk op. Maar heb je nog een zeer jonge en strakke huid dan is een bronzer met glitters wel weer leuk.

Bekijk bronzer 026

Maximaal twee tinten donkerder

Hoe weet je nu welke bronzer voor de lichte huid je moet nemen? Hierboven heb je alvast een indicatie gezien, maar vaak is het ook een kwestie van uitproberen. Wanneer je een lichte huid hebt moet je zeker geen donkere bronzer kopen. Dit product mag maximaal twee tinten donkerder dan je huid zijn. Maar zeker niet lichter, want hierdoor ga je er alleen maar bleker uitzien.

Het is aan te raden om de richtlijnen hierboven aan te houden. Koop de bronzer van je keuze en probeer deze gewoon een keer uit. Je komt er vanzelf achter of je toch een tint donkerder of lichter moet nemen. Onthoud de kleurcode goed, zo doe je nooit meer een verkeerde aankoop.

Heb je per ongeluk de verkeerde kleur aangeschaft? Wanneer je de verpakking niet hebt opengemaakt mag je het product gewoon ruilen. Houd de bronzer in gesloten verpakking naast je huid en bekijk of de kleur bij je past. Is dit niet het geval, stuur hem dan retour en kies een andere kleurcode.

Koop twee verschillende tinten

Het is op verstandig om twee verschillende tinten te kopen. Dus een bronzer die één tint donkerder is maar ook eentje die twee tinten donkerder is. Dit komt omdat je in de wintermaanden niet te gebruind over wil komen. Terwijl je in de zomermaanden juist bronzer van twee donkerder gebruikt.

Bronzer kun je vrij lang bewaren. Minimaal 12 maanden maar in de praktijk nog veel langer. Merk je dat de bronzer korrelig wordt of slecht aan te brengen is? Dan is hij waarschijnlijk al erg oud en aan vervanging toe.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Bronzer voor de lichte huid – beste producten
Schuiven naar boven