Behang babykamer neutraal

Bijgewerkt: 16 juli 2023

Op zoek naar neutraal behang voor de babykamer? Dat kan nog vrij lastig zijn. Ga je voor een saai behangetje of toch iets dat de baby aanspreekt? Behang babykamer dat neutraal moet zijn mag natuurlijk best een leuke uitstraling hebben. Daarom is het behang in verschillende kleuren of designs verkrijgbaar.

Kinderenbehang en babybehang

Er zit niet zoveel verschil tussen kinderenbehang en babybehang. Het is beide geschikt voor de baby- of kinderkamer. Zo bevat het geen giftige stoffen en is het sterk en stevig. Het zal immers voorkomen dat baby, peuter of kleuter aan het behang komt of het zelfs los probeert te peuteren.

Met betrekking tot kleuren of design kan er wel een verschil zijn. Pasgeboren baby’s zien alleen de primaire kleuren rood, blauw en geel. Peuters en kleuters kunnen al veel meer kleuren zien. Daarnaast kunnen wat oudere kindjes beter details onderscheiden. Hierdoor hoef je niet meer voor eenvoudige vormen te kiezen maar kun je ook voor een behang met bloemen, dieren, voertuigen of iets anders gaan.

Behang babykamer neutraal houden

Het is natuurlijk heel verleidelijk om voor een druk behangetje te kiezen. Doe dit niet want hier krijg je vroeg of laat spijt van. Houd het behang op de babykamer neutraal. Wel kun je één wand voorzien van themabehang of een opvallend design. Wanneer je dit slechts met één wand doet dan blijft de rest van de babykamer rustig.

Je kunt twee verschillende behangetjes prima met elkaar combineren. Bijvoorbeeld het babykamerbehang neutraal in het zwart, wit of een grijstint. Dit combineer je weer met iets in een bepaald thema zoals natuur of dieren, kunst of verzin het zelf maar.

Verschillende soorten behang

Babykamer behang is in verschillende soorten verkrijgbaar. Wanneer je voor neutraal behang gaat dan kun je het beste voor glad papierbehang kiezen. Papieren is relatief goedkoop waardoor je makkelijk kunt wisselen van kleuren of design. Ideaal voor de babykamer want wanneer baby eenmaal peuter is dan wil hij of zij wat anders. Dit geldt ook op kleuterleeftijd, tienerleeftijd en wanneer het kind gaat puberen.

Je hebt natuurlijk ook andere soorten behang. Hieronder vind je alle typen behang met de voor- en nadelen.

Papierbehang: goedkoop en in veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar. Is ook makkelijk af te halen en hierdoor goed vervangbaar.

Vliesbehang: is voorzien van vezels en redelijk sterk. Bovendien ook vochtbestendig. Houd er rekening mee dat het hier om een structuurbehang gaat. Niet heel neutraal maar wel decoratief.

Vinylbehang: de bovenste laag is waterafstotend terwijl de onderste laag goed aan de ondergrond hecht. Ideaal voor vochtige ruimtes.

Glasvezelbehang: wanneer de muur van de babykamer niet meer in perfecte staat is dan kies je voor glasvezelbehang. Het is zeer sterk en hierdoor geschikt voor ruwe kinderhandjes. Je kunt het behang gewoon overschilderen maar het is wel lastig te verwijderen.

Renovlies: behang met de strakke uitstraling van stucwerk. Op renovlies.net lees je meer over dit stucadoorsbehang.

Leuke ideeën voor de babykamer

Heb je geen idee welk behang voor de babykamer je moet kiezen? Neutraal of toch met een thema? Hieronder vind je 5 leuke ideeën. Laat je hierdoor inspireren, misschien kom je dan ook op andere gedachten uit.

Behang bergen (natuur)

Heel leuk voor de babykamer of kinderkamer: behang met het thema bergen. Hierbij moet je niet aan een realistisch natuurlandschap denken maar meer cartoonachtige bergen. Dankzij sober kleurgebruik is dit behang voor de babykamer neutraal. De bergen zijn bijvoorbeeld in grijstinten of een combinatie van (mint)groen, grijs en/of blauw. Leuk voor jongens en meisjes.

Het bergenbehang kun je prima combineren met muurstickers of muurdecoratie. Zo kun je een natuurlijke slaapkamer creëer waarbij het uitzicht eindeloos is.

Wil je echt de natuur naar de babykamer halen dan kies je voor fotobehang van de bergen. Hierin heb je heel wat keuzes. Bijvoorbeeld de bergen met het noorderlicht (IJsland) of een weg tussen de bergen in Nova. Fotobehang heeft een minimale afmeting van 360 x 260 cm. Natuurlijk zijn er ook grotere afmetingen verkrijgbaar. Je kunt hier dus een wand mooi mee vullen.

Bekijk fotobehang bergen

Bloemen of dieren

Wil je behang op de babykamer neutraal maar toch vrolijk houden dan kun je voor een motief met bloemen kiezen. Dit kunnen kleine bloempjes zijn maar je kan ook fotobehang met een grote bloem kopen. Voordeel van fotobehang is dat het heel natuurlijk en mooi uitziet. Nadeel is dat je de banen heel precies moet plakken, anders klopt het niet. Fotobehang kun je dan ook beter door een professional aan laten brengen.

Dieren doen het ook altijd goed. Hierbij heb je twee mogelijkheden: getekende- of cartoondieren maar ook echte dieren. Voor de babykamer is het vaak leuker om voor cartoondieren te gaan. Hierbij is goed op de kleuren maar ook de vormen gelet. Baby’s zijn hier namelijk zeer gevoelig voor.

Als laatste zou je ook nog aan safaribehang voor de babykamer kunnen denken. Hiermee creëer je een avontuurlijke kamer. Waak er wel voor dat je geen al te druk safari behang neemt. Of dat je hier maximaal twee wanden mee doet.

Okergeel is erg populair

Je zou het niet denken maar okergeel behang voor de babykamer is bes populair. Mensen zijn wel een beetje klaar met roze of blauw. Voordeel van okergeel is dat het vrij neutraal is en vrolijk en fris oogt. Bovendien kun je okergeel heel goed met andere kleuren combineren maar ook gewoon met wit of zwart.

Bekijk okergeel behang

Rond behang voor de babykamer

Nog een leuk idee is rond behang voor de babykamer. Het idee hierachter is dat je de onderliggende muur in een neutrale of vrolijke kleur schildert. Decoratie bevestig je rond het behang. Dit behang bevat een afbeelding van dieren, bloemen, waterwereld, jungle of iets anders.

Naar rond behang

Veel rond behang is zelfklevend. Dat is makkelijk want je hoeft geen gebruik te maken van behangplak zo. Ook kun je dit behang weer vrij makkelijk verwijderen. Wanneer je voor rond behang gaat kijken zul je merken dat er aardig wat keuze is. Denk altijd wat geschikt is voor de babykamer. Kies dus niet voor drukke afbeeldingen of foto’s met veel details. Dit is leuk voor een tiener maar zeker niet voor een baby, peuter of kleuter.

In samenwerking met renovlies.net.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Behang babykamer neutraal
Schuiven naar boven