Review cursus Online Zichtbaarheid

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

De cursus Online Zichtbaarheid van Online Marketing Pro (Bianca Walraven) volgen? In dit artikel een review over de opzet en inhoud van de cursus.

Cursus over online zichtbaar zijn

Wanneer je een website hebt ben je online zichtbaar. Waarom zou je dan nog een cursus volgen? Waarschijnlijk loop je tegen het feit aan dat je website niet hoger in Google komt. Hij staat misschien op de tweede of derde pagina. En al dat gedoe met social media lukt ook niet zo goed. Dan is een cursus online zichtbaar zijn wel handig.


Inhoud van de cursus/training/opleiding

De cursus Online Zichtbaarheid wordt gegeven door Bianca Walraven. Ze is ruim 25 jaar actief in de wereld van SEO. En iets minder lang actief op social media gebied.

De inhoud van de cursus is vrij uitgebreid en biedt meer dan veel andere cursussen. Er is dan ook veel aandacht aan de lesstof besteed. Om het even kort samen te vatten hieronder een opsomming van de inhoud van de cursus.

Les 1: Introductie

 • Kennismaking met het onderwerp online zichtbaarheid
 • Introductie van de cursus en de docent

Les 2: Concurrenten en doelgroepen

 • Hoe je concurrentieonderzoek kunt uitvoeren
 • Het identificeren van je doelgroep en het maken van een doelgroepanalyse

Les 3: SEO

 • Leer hoe je SEO-blogs en -teksten kunt schrijven
 • Optimaliseer je website voor zoekmachines
 • Ontdek linkbuilding en technische optimalisatie

Les 4: Social media

 • Kies de juiste sociale mediaplatforms voor je bedrijf
 • Maak van je sociale media-accounts krachtige tools
 • Vergroot de betrokkenheid en interactie op social media

Les 5: In de praktijk

 • Breng alles wat je hebt geleerd samen in praktische toepassingen
 • Leer hoe je SEO en social media laat samenwerken om meer verkeer en klanten aan te trekken
 • Voordelen en nadelen van AI-taalmodellen

Les 6: Privéles

 • Een persoonlijke les, afgestemd op jouw specifieke doelen en vragen

Waarom zelf je online marketing doen?

Vaak kost het ontzettend veel geld om een marketeer of copywriter in te huren. Ik heb prijzen van copywriters gezien waarbij je soms wel € 200 voor een blog of tekst betaalt. En enkele tientjes om een aantal social media posts te laten schrijven.

Wanneer je slim bent heb je helemaal geen marketeer of copywriter nodig. Je kunt zelf leren schrijven en linkbuilden. Soms kies je ervoor om nog extra te adverteren, maar wanneer je de focus op SEO en social media hebt liggen dan kom je al heel ver. De cursus kost minder dan die blog van € 200. Dus eigenlijk bespaar je hier ontzettend veel geld mee.

Flexibele studiemethode

Iets dat zeer prettig is: de flexibele studiemethode. Je bepaalt zelf op welke tijden je de lessen volgt. Je kunt ervoor kiezen om dit in de ochtend, middag of juist in de avond te doen. Wel is het belangrijk dat je dit vooraf aangeeft, want er moet wel plek voor jou in de les zijn.

Na elke les staat er een samenvatting online. Deze vind je in een afgeschermd gedeelte van de website. Je hebt hier dus een toegangscode voor nodig, die je na de les krijgt toegestuurd. De samenvatting is handig om alles nog eens na te lezen. De samenvatting kun je ook als PDF op je computer opslaan of uitprinten. Zo heb je later altijd nog toegang tot de lesstof.

Opdrachten maken

In de cursus Online zichtbaarheid review ook iets over de opdrachten die je meekrijgt. Vier lessen zijn voorzien van een opdracht. Deze opdrachten maak je online en verstuur je via een formuliertje. Vervolgens ontvang je hier feedback op. Twee van deze opdrachten maak je voordat de volgende les begint. Voor de andere twee opdrachten heb je langer de tijd.

Het is niet verplicht om deze opdrachten te maken, je ontvangt aan het einde van de cursus sowieso het certificaat van deelname. Toch is het praktisch om de opdrachten te maken. Hiermee check je of je de lesstof hebt begrepen.

Hoe lang is de wachttijd?

In deze review (cursus Online Zichtbaarheid van Bianca Walraven) ook iets over de wachttijd. Wanneer jij je inschrijft kun je soms dezelfde week nog beginnen. Maar het kan ook dat er al wat klasjes gestart zijn en dat je even moet wachten.

Wanneer je zeker wil weten dat je op een bepaalde datum kan starten, kun je het beste contact met Bianca opnemen. Je hoort dan wanneer er plek voor jou vrij is.

Over de studieduur

Standaard duurt deze cursus zes weken. Je volgt wekelijks een les. Voor mensen die de cursus sneller willen volgen is er de mogelijkheid om twee lessen per week te doen. Je kan in drie weken klaar. Maar er zijn ook mensen die er langer over willen doen. Je kunt de cursus tot maximaal 12 weken uitspreiden.

Extra begeleiding

Heb je de cursus gevolgd? Je ontvangt van Bianca Walraven nog eens extra vier weken lang begeleiding. Je schrijft blogs of social media posts, of andere teksten. Dat doe je op eigen initiatief. Wanneer je twijfelt over de inhoud stuur je dit naar Bianca toe. Ze geeft je feedback zodat je precies weet of je op de goede weg zit.

Bezoek de website

Wat kost deze cursus?

De introductieprijs zou eerst fors hoger zijn. Dit komt omdat de cursus zou worden opgezet samen met een collega. Ze werden het niet eens over de prijs, Bianca had liever een betaalbare prijs zodat ook kleine of startende ondernemers zich in konden schrijven. Daarom ging de prijs van ruim € 2500 (dat was het eerste idee) naar minder dan € 200 (de prijs die Bianca uiteindelijk bepaalde).

Je kunt je bijna niet voorstellen dat je voor deze prijs maar liefst zes klassikale (online) lessen krijgt waarvan een privéles en ook nog eens vier weken begeleiding. Maar toch is het zo! Door maximaal 10 deelnemers in een klas te plaatsen kunnen de kosten goed verdeeld worden. Hierdoor blijft het voor iedereen goedkoop. En met maximaal 10 deelnemers is er toch veel aandacht voor ieder individu.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Review cursus Online Zichtbaarheid
Schuiven naar boven