Beste acculader auto

Bijgewerkt: 26 februari 2022

Je zoekt de beste acculader auto oftewel bedoeld voor de autoaccu. Merken als Noco Genius en CTEK zie je hierin voorbijkomen. Er zijn echter nog veel meer acculaders verkrijgbaar. Hierbij heb je de keuze uit een normale acculader auto of de druppellader. Deze laatste zorgt ervoor dat de accu na het opladen niet meer leegloopt. Ontdek de beste auto acculaders van dit moment.

Professionele acculader

Is het met betrekking tot de beste acculader auto nodig om voor een professionele acculader te gaan? Niet direct, want feitelijk zijn bijna alle acculaders goed. Wel is het even opletten of de lader ook geschikt is voor het type accu. Deze mag namelijk niet een te hoog maar zeker ook niet een te laag vermogen afgeven. Daarom vind je hieronder eerst wat meer informatie over de verschillende type acculaders.

Welke acculader voor auto?

Bij een lege auto accu is het belangrijk om deze tijdig op te laden. Doe je dit niet dan ontstaat er een diepe ontlading wat zich niet meer herstelt. Uiteindelijk zou je een nieuwe accu moeten kopen. Bespaar daarom geld en laad de accu wanneer dit nodig is.

Welke acculader voor de auto? De meeste universele acculaders zijn geschikt voor alle soorten accu’s die je als startaccu in de auto vindt. Alleen lithiumion accu’s vragen een aparte acculader, maar dit is iets dat je bij standaard auto’s niet tegenkomt.

Dit is de beste acculader auto

Natuurlijk ga je voor de beste acculader auto, maar die moet uiteraard niet te veel kosten. Een hele professionele acculader wordt al snel aan de dure kant. De professionele acculader is voornamelijk geschikt voor garagebedrijven, voor particulier gebruik heb je zoiets niet nodig.

Hieronder vind je een aantal maal de beste acculader auto. Bekijk per merk of model wat de specificaties, bijzonderheden maar ook de prijs is.

Charge-IT acculaders

Een van de best verkochte acculaders voor auto accu’s is natuurlijk de Charge-IT. Dit zijn voordelige prijs te druppelladers die geschikt zijn voor auto, camper, scooter, motor en boot. Eigenlijk heel universeel, dat maakt deze acculader ook zo populair. Bovendien is de prijs ook nog eens heel reëel. Voor een 12 volt lader betaal je rond de € 35, een 24 volt lader kost rond de € 60.

Deze acculader is makkelijk in gebruik en je kunt er alles duidelijk op aflezen. Hij werkt volautomatisch dus je hoeft zelf niets in te stellen. Je ziet direct de diagnose van de accu, ook wel zo makkelijk. Een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar de beste acculader auto of motor.

Bekijk Charge-IT acculaders

Vertex laders voor auto, motor en meer

Het merk Vertex staat vooral bekend om zijn goede kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Niet voor niets worden de Vertex laders zo goed aan particulieren verkocht. De druppellader is geschikt voor het opladen van accu’s van de auto, motor, scooter of boot. Dit model is beveiligd tegen oververhitting, overladen en kortsluiting. Dankzij deze functies is de acculader veilig in gebruik.

Wanneer de temperatuur in de accu te hoog oploopt dan stopt het laden. Zodra de accu is afgekoeld gaat het laden weer verder. Bovendien betreft het hier een druppellader, dit voorkomt dat de accu weer leegloopt. Voor een Vertex acculader betaal je rond de € 35.

Bekijk Vertex laders

CTEK acculader auto

Absoluut de beste acculader auto, hoewel iets steviger geprijsd. De nieuwste modellen van CTEK leveren ruim 25% meer vermogen dan de oudere modellen. Je hebt keuze uit bijvoorbeeld een acculader met temperatuurcompensatie, een druppellader of een volautomatische 8-staps acculader. Deze laatste is bedoeld voor accu’s van grote voertuigen.

CTEK is een Zweeds merk en kwam met de allereerste acculader met elektronische pulstechnologie op de markt. Dat het merk zo bekend is, dat is natuurlijk niet zo vreemd. Bovendien is de kwaliteit van CTEK uitstekend. Ook nu weer ga je voor de beste acculader auto van 12 volt maar je hebt er ook een van 15,8 volt of 6 volt. De prijs van acculaders van dit merk ligt tussen de € 70 en € 105.

Naar CTEK accu laders

Overige merken beste acculader auto

Ben je op zoek naar een ander merk dat in aanmerking komt voor de beste acculader auto? Denk dan eens aan Noco Genius of Victron. Deze merken worden ook redelijk veel verkocht, hoewel ze wel iets duurder zijn. Over het algemeen lichte kwaliteit gelijk als bovenstaande merken. Daarom is het niet altijd nodig om gelijk voor een professionele acculader (auto of boot) te gaan.

Zoek je de beste acculader voor de motor? Kies dan in ieder geval voor eentje die snel kan laden. Bovendien is het ook praktisch wanneer je voor een druppellader gaat. Twijfel je over het type acculader, ga dan voor een universeel model. Eventueel kun je in het bijgeleverde boekje van de auto bekijken welke lader je nodig hebt. Bovendien weet de garage dit ook wel.

Acculader auto zonnepaneel

Er is ook nog zoiets als een acculader auto zonnepaneel. Hiermee laad je de accu middels zonne-energie op. Dit is zeer geschikt voor auto’s, campers, boten, tractors en andere voertuigen. Op zich is een zonnepaneel acculader niet zo heel duur, hij kost tussen de € 35 en € 75. Nadeel is dat deze acculaders wat kwetsbaarder zijn. Het is dus niet de beste acculader auto maar wel hartstikke handig om mee te nemen op vakantie, je vindt namelijk niet overal een stroompunt.

Bedenk dat er een verschil is tussen de normale acculader auto zonnepaneel en de druppellader op zonne-energie. Bestel daarom altijd het juiste product, dan kan het niet misgaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste acculader auto
Schuiven naar boven