Beste theeglazen: normaal of dubbelwandig

Bijgewerkt: 26 februari 2022

Natuurlijk ben je op zoek naar de beste theeglazen. Niet alleen omdat dit bij je servies moet passen, ook omdat je voor praktisch gaat. De beste theeglazen hebben een mooi design en zijn veilig in gebruik. Er zijn verschillende merken en modellen verkrijgbaar, allemaal binnen een andere prijscategorie. Ontdek het beste theeglas en waar je bij aankoop op moet letten.

Over het theeglas

Voordat je naar de beste theeglazen gaat kijken zijn er een aantal dingen die je moet weten. Bijvoorbeeld dat een theeglas altijd doorzichtig is en goed bestand tegen grote hitte. Giet dus nooit heet water in een normaal glas, dit kan gaan barsten.

Theeglazen zijn er in verschillende vormen en maten. Je hebt het theeglas met voet, een oortje maar ook zonder oortje. Daarnaast heb je het enkel handig of het dubbelwandig theeglas. Hoeveel milliliter is een theeglas? De meeste theeglazen hebben een inhoud van 0,25 l (25 cl).

Dit zijn de beste theeglazen

Nu ben je wel benieuwd naar de beste theeglazen. Hieronder een aantal keer het beste theeglas, of het nu om de beste dubbelwandige theeglazen of te normale modellen gaat. Kijk maar eens naar de mogelijkheden en lees gelijk de praktische kooptips.

Dubbelwandige theeglazen

Tegenwoordig worden de dubbelwandige theeglazen zeer goed verkocht. Dit soort glazen heeft wel een aantal voordelen. Het bevat een dubbele wand, iets dat duidelijk zichtbaar is. De ruimte tussen binnen- en buitenland bedraagt enkele millimeters. Hierdoor heeft dit een grappig effect. Het tweede voordeel van dubbelwandige theeglazen is dat ze aan de buitenkant niet warm worden. Hiermee ontstaat er geen verbrandingsgevaar aan de vingers of handen.

Let wel op met dubbelwandige glazen. Doordat de buitenkant normaal aanvoelt denk je dat de thee drinkbaar is. Hierdoor kun je de mond of de tong verbranden. Voel daarom heel voorzichtig met de lippen of het water op de juiste temperatuur is.

Wat zijn de beste dubbelwandige theeglazen? Die zijn vaatwasserbestendig en hebben een inhoud variërend van 0,3-0,4 liter. Neem je kleinere modellen dan past hier door de dubbele wand nauwelijks iets in. De meeste glazen zijn niet alleen geschikt voor thee maar ook voor cappuccino, latte machiato en chocolademelk.

Bekijk dubbelwandige theeglazen

Theeglazen met schotel

Ook helemaal de trend: theeglazen met schotel. Een beetje zoals kop en schotel maar dan een theeglas. Theeglazen met schotel zijn een absolute must-have wanneer je regelmatig bezoek ontvangt, of voor gebruik binnen de horeca. Dit zijn absoluut de beste theeglazen wanneer korte uitstraling gaat.

Met zijn geheel van doorzichtig glas onder dus ook het schoteltje. Het past perfect bij elkaar en sluit ook mooi bij elk servies aan. Ook nu weer heb je keuze uit verschillende modellen, bijvoorbeeld het Turkse theeglas met schoteltje of het glas met oortje (en schotel). Koop ze per 2, 6 of 12 stuks, dan heb je altijd voldoende glazen in huis.

Naar theeglazen met schotel

Pickwick glazen

Wie kent het merk Pickwick (Douwe Egberts) niet, bekend van de verschillende soorten thee. Je hebt ook Pickwick theeglazen. Hierbij haal je de echte thee glazen in huis. Voorzien van origineel logo en een praktisch oortje met dikker handvat. Bovendien is de bodem verzwaard waardoor het glas niet makkelijk omvalt.

Pickwick theeglazen kunnen altijd. Ze passen namelijk bij elk servies, wat je stijl ook is. Je koopt deze glazen per zes stuks, maar mogelijk kun je ze ook per twee of misschien wel per acht kopen. Dat hangt een beetje van de aanbieder af.

Bekijk Pickwick theeglazen

Duralex en Luminarc

De merken Duralex en Luminarc doen het erg goed binnen de categorie beste theeglazen. Het zijn namelijk goed verkopende modellen van een hogere kwaliteit. Ook nu weer heb je keuze uit verschillende modellen. Je koopt de glazen per twee of meerdere, dit verschilt erg. De prijs van deze merken ligt wel wat hoger maar je weet ook wat je koopt.

Overigens is het niet zo dat goedkopere theeglazen slechter zijn. Het gaat voornamelijk om de manier hoe je ermee omgaat. Daarom vindt hieronder wat tips om de levensduur van de beste theeglazen te verlengen.

Niet altijd in de vaatwasser

De meeste glazen kunnen gewoon in de vaatwasser, dit geldt ook voor theeglazen. Maar let op met glazen van kristal, die kun je beter met de hand wassen. Nu zullen theeglazen niet zo snel van kristal zijn maar het kan natuurlijk altijd. Maar over het algemeen zijn theeglazen vaatwasserbestendig.

Theeglazen niet schoon door vaatwasser

Merk je op dat de theeglazen niet schoon uit de vaatwasser komen? Vaak komt dit doordat de sproeiarmen of het filter vuil zijn. Je zult dit schoon moeten maken. Ook kan het dat een sproeiarm geblokkeerd wordt door niets anders, bijvoorbeeld bestek.

Het is aan te raden om de vaatwasser regelmatig te ontkalken en te reinigen. Hier zijn speciale producten voor. Thee-aanslag in glazen is vaak lastig te verwijderen, al helemaal wanneer het er lange tijd inzit. Soms moet je met een schuursponsje de aanslag zelf verwijderen omdat de vaatwasser dit niet meer eruit krijgt. Het is in ieder geval altijd aan te raden om gebruikte theeglazen direct om te spoelen en dan pas in de vaatwasser te doen.

Kan een theeglas in de magnetron of oven?

Theeglazen zijn hittebestendig. Ze kunnen dus in een magnetron of oven. Maar let op, dit is wel risicovol. Een magnetron verwarmt het water van binnenuit. Hierdoor voelt de buitenkant van het theeglas koel aan maar is het binnenste gedeelte hartstikke heet.

Goedkope theeglazen bestellen

Misschien heb je niet het budget voor luxe of de duurdere theeglazen. Waar kun je goedkope theeglazen bestellen? Door online te shoppen kun je goed vergelijken. Niet alleen met betrekking tot modellen maar zeker ook wanneer je naar de prijs kijkt. Met een beperkt budget is het zeker aan te raden om goedkope theeglazen online te kopen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste theeglazen: normaal of dubbelwandig
Schuiven naar boven