Welke accu in mijn auto? Ontdek het

Een autoaccu gaat gemiddeld 5 tot 6 jaar mee. Een aantal merken weten het langer vol te houden en zijn pas na 7 of misschien wel 8 jaar aan vervanging toe. Welke accu in mijn auto? Het is belangrijk dat je het juiste model aanschaft. Er zijn een aantal manieren om te achterhalen welke accu in je auto moet. Daarnaast is het even opletten wat je koopt, want niet elke autoaccu is ook goed.

Welke accu auto – kenteken

Welke accu in mijn auto en kan ik dit via het kenteken opzoeken? Ja, veel websites bieden deze mogelijkheid. Helaas werkt dit niet voor 100%. Het komt regelmatig voor dat de kenteken check een bepaald type autoaccu aangeeft. Vervolgens wordt toch de verkeerde accu besteld.

Hoe weet ik welke accu ik moet hebben? Dat is heel eenvoudig: kijk op de bestaande accu die in de auto zit. Hier staat altijd het merk en type op vermeld. Ook in het onderhoudsboekje vind je welke accu je moet hebben.

Kom je er echt niet uit, dan kun je via verschillende websites je kenteken invullen. Houd er dan wel rekening mee dat er vaak dure merken accu’s worden aangeprijsd. Het is niet aan te raden om dit te doen, je bent over het algemeen dan enkele tientjes duurder uit.

Welke auto accu is het beste?

Weet je al welke accu in de auto moet? Mooi, dan is het nu tijd om voor een goede autoaccu te gaan. Wanneer je goed vergelijkt kun je toch heel wat besparen. Een accu kost gemiddeld tussen de € 50 en € 100. Enkele modellen lopen op tot wel € 200. Daarnaast zijn er ook auto accu’s die voor € 25 verkrijgbaar zijn.

Nadeel van een hele goedkope auto accu is dat deze een korte levensduur heeft. Ook is de capaciteit minder, en dat merk je. Welke autoaccu is het beste? Hieronder vind je een aantal modellen. Bij elk model of merk staat wat het ongeveer kost maar ook wat de voor- en nadelen zijn.

Bosch auto accu

Het merk Bosch staat altijd voor een hoge kwaliteit. Een autoaccu van Bosch gaat over het algemeen lang mee. In de praktijk blijken ze vaak wel 7 jaar mee te gaan. Een en ander hangt natuurlijk wel van het gebruik af. Lees onderaan het artikel wat tips om de levensduur van de autoaccu te verlengen.

Is Bosch de beste autoaccu? Volgens veel gebruikers wel. Je betaalt wel iets meer, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Deze accu’s zijn namelijk onderhoudsvrij en direct gebruiksklaar. Prijs: tussen de € 78 en € 140.

Let goed op de capaciteit. Een capaciteit van 80 aH is natuurlijk beter dan een van 44 aH. Je kunt beter voor die van 80 aH gaan, maar dan ben je wel wat duurder uit. Let wel op dat het type accu ook echt bij je merk en model auto past. Sommige auto’s vragen om een accu met een lagere capaciteit.

Bekijk bestverkochte Bosch accu’s

Varta accu’s voor de auto

Het tweede bekende merk dat zeker tot de beste auto accu behoort is Varta. Misschien komt deze naam je bekend voor van de (oplaadbare) batterijen. Nou, op het gebied van auto accu’s doen ze het ook enorm goed. Voordeel van een Varta accu is dat deze wat voordeliger geprijsd is dan Bosch. Ander voordeel is de kwaliteit want een startaccu van dit merk is betrouwbaar.

Er zijn eigenlijk geen nadelen te noemen. De keuze is voldoende waardoor je altijd een accu vindt die ook in je auto past. Heb je op dit moment een lagere kwaliteit accu in je auto liggen? Dan is het geen probleem om op Varta over te stappen, zolang je maar het juiste model koopt.

Naar Varta auto accu’s

Goedkoopste auto accu’s

Welke accu in mijn auto en kan ik ook voor een goedkope accu gaan? De goedkoopste accu kost ongeveer € 20. Hierna beginnen auto accu’s vanaf ongeveer € 30 te lopen. Een goedkope autoaccu is aan te raden wanneer je een laag budget hebt, de auto verkoopt of inruilt. In alle andere gevallen kun je beter voor een goede en wat duurdere accu gaan.

Bekijk goedkoopste accu’s

Accu auto vervangen: zo doe je dat

Moet je de accu van de auto vervangen? Dan is het belangrijk dat je dit op de juiste wijze doet. Haal eerst de sleutel uit het contact, zo weet je zeker dat er geen spanning op de accu staat. Doorloop vervolgens onderstaande stappen:

Accu auto vervangen

  • Verwijder de accu klem van de minpool (zwarte kabel)
  • Verwijder de accu klem van de pluspool (rode kabel)
  • Haal de accu uit de klem of beugel
  • Plaats de nieuwe accu
  • Monteer deze met de klem of beugel
  • Bevestig de accuklem op de pluspool (rode kabel)
  • Bevestig de accuklem op de minpool (zwarte kabel)

Start hierna de auto. Je merkt vanzelf of de autoaccu goed is vervangen. Lukt het je niet om zelf de accu auto te vervangen, laat dit dan in de garage doen. Dit klusje is zo geklaard dus je betaalt hier niet te veel voor.

Levensduur accu auto verlengen

Het is belangrijk om zo goed mogelijk met de nieuwe autoaccu om te gaan. Rijd regelmatig wat langere stukken. Vooral autootjes die als boodschappenwagen gebruikt worden hebben snel een kapotte accu. Staat de auto lange tijd stil? Laad de accu dan met een acculader op.

De leeftijd accu controleren doe je met een spanningsmeter. Bij een draaiende motor moet de spanning op ongeveer 14 volt zitten. Is de waarde van de accu lager, dan is deze aan het einde van zijn levensduur. Ook kan het aan het dynamo liggen.

Welke accu in mijn auto en niet teveel uitgeven?

Ligt je budget erg laag? Koop dan niet de eerste de beste autoaccu. Wanneer deze accu namelijk niet in je auto past dan heb je voor niks geld uitgegeven. In sommige gevallen kun je de accu nog ruilen, maar alleen wanneer deze ongebruikt is. Kijk daarom niet alleen naar de laagste prijs maar zeker ook of deze accu wel geschikt is.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com