Beste AdBlockers voor Chrome (2024)

Bijgewerkt: 4 januari 2024

Met een AdBlocker blokkeer je bepaalde content in je browser. Vaak gaat het om advertenties. Maar ook tekst, plaatsjes of video’s kun je hiermee blokkeren. Hierdoor zie je alleen waarvoor je naar de website komt. Maak je gebruik van Google’s webbrowser Chrome? In dit artikel vind je de 7 beste AdBlockers voor Chrome.

#1) Total Adblock

Deze adblocker is een extensie voor Chrome. Dit betekent dat je hem aan je webbrowser toevoegt. Telkens wanneer je een webpagina bezoekt zorgt adblocker ervoor dat je geen hinderlijke advertenties te zien krijgt. Hij blokkeert ook bijna alle bedreigingen. Daarnaast is de beste adblocker voor Chrome om YouTube advertenties en Facebook advertenties uit te schakelen.

Deze extensie is gratis in gebruik. Dat is wel zo prettig want voor veel adblockers voor Chrome moet je (fors) betalen. Je bepaalt zelf welke website je eventueel op de witte lijst zet. Zo kun je sommige websites toch de kans geven om geld te verdienen.

#2) NordVPN

Wanneer je op zoek bent naar de beste AdBlockers voor Chrome denk je niet direct aan een VPN. Toch is dit een goede manier om advertenties en trackers te blokkeren. Bovendien surf je veilig op het internet, zonder dat een website ziet vanaf welke locatie je dit doet. Een VPN is dus ook handig om IP-blokkades te omzeilen.

NordVPN is een van de vele VPN-providers die in Nederland actief zijn, met een zeer goede service. Het is succesvol op het gebied van het blokkeren van advertenties en hinderlijke trackers.

Je gebruikt het als Chrome-extensie, wel zo makkelijk. Enig nadeel is dat je voor deze dienst moet betalen. De prijs bedraagt ongeveer $ 6 per maand, afhankelijk van je keuze. Op zich is dit geen dure optie om veilig op het internet te surfen. Eerst uitproberen? Je hebt een gratis proefperiode van zeven dagen.

NordVPN Standard – VPN & Cybersecurity Software – 6 Apparaten 

#3) AdLock

Ook weer een goede adblocker voor de Chrome browser, maar ook geschikt voor Firefox, Safari en andere browsers. Als je een hekel hebt aan advertenties is AdLock zeker een goede keuze. Je hebt niet langer last van pop-ups en hinderlijke banners. Dit is een betaalde dienst met een gratis proefperiode van 14 dagen. Na de gratis proefperiode betaal je vanaf $ 3,50 per maand.

Goed om te weten: het ondersteunt vrijwel alle browsers waaronder Microsoft Edge, safari, Chrome en Firefox. Installeer het dus gerust op al je browsers die je gebruikt.

#4) Total Adblock

In de zoektocht naar beste AdBlockers voor Chrome voor het jaar 2024 kwamen we deze Chrome-extensie tegen. Ook wanneer je gebruik maakt van Firefox, Safari of een andere browser, is dit een goede keuze. Dankzij deze adblocker surf je sneller op het internet. Het verwijdert trackers waardoor je activiteiten geheim blijven. Het blokkeert vervelende advertenties en pop-ups.

Het is zeker een van de beste advertentieblockers voor Chrome, ook omdat het automatisch cookies verwijdert. Daarnaast blokkeer je heel makkelijk advertenties binnen video’s. Hierdoor bekijk je video’s veel sneller en makkelijker.

Total Adblock ondersteunt verschillende talen waaronder Nederlands, Duits, Engels, Frans en Turks. De klantenondersteuning is goed. Je kunt contact opnemen via een formulier, live chat, telefonisch of per e-mail. Deze dienst is helaas niet gratis: ongeveer $ 29 per jaar. Maar je krijgt er wel een hoop voor terug.

#5) AdGuard

Speciaal voor Chrome browsers is deze extensie ontworpen. AdGuard installeer je makkelijk kun je webbrowser eens het zorgt ervoor dat je geen advertenties en vervelende pop-ups te zien krijgt. Ook advertenties en video’s worden in veel gevallen goed geblokkeerd.

Het is geschikt voor Windows besturingssystemen, maar ook voor Android, iOS en Mac besturingssystemen. Daarnaast is het beschikbaar en veel verschillende talen.

De uitgebreide functies zijn een absoluut pluspunt. Denk hierbij aan optimale privacybescherming, ouderlijk toezicht en het sneller laden van pagina’s. Maar ook maximale bescherming tegen malware en fishing. Wil je veilig over het internet surfen, dan is AdGuard een aanrader, voor jong en oud.

#6) AdBlocker Ultimate

Ben je ook zo advertentiemoe en wil je direct de beste AdBlocker voor Chrome? Dan is AdBlocker Ultimate iets voor jou. Het heeft een functie met een witte lijst waaraan je vertrouwde websites toevoegt. Wanneer je niks toegevoegd worden advertenties op websites automatisch geblokkeerd. Het biedt ook bescherming tegen phishingwebsites, iets dat tegenwoordig heel belangrijk is.

AdBlocker Ultimate herkent van banners, pop-ups en video advertenties en blokkeert deze. Bovendien verwijdert het trackers zodat je activiteiten op het internet niet worden gevolgd. Deze Chrome extensie is zeer populair en meer dan 30 miljoen keer gedownload. Je betaalt ongeveer $ 30 per jaar. Hierbij heb je een gratis proefversie van 14 dagen.

Houd er wel rekening mee dat deze extensie meer geheugen verbruikt dan vergelijkbare opties. Hoe langer het werkzaam is, hoe meer geheugen wordt aangewend. Dit kan je surfervaring vertragen.

#7) AdBlocker Plus

Als laatste een gratis adblocker voor Chrome. AdBlocker Plus is een Chrome extensie dat pop-ups automatisch blokkeert. Het zorgt er ook voor dat je niet zomaar kwaadaardige downloads toelaat. Het beschikt over verschillende functies die je zelf instelt.

Het heeft niet alleen ondersteuning voor de Chrome browser maar ook voor Opera, Firefox, Safari en andere populaire browsers. Bovendien is het beschikbaar in het Nederlands, Engels en vele andere talen.

Het blokkeert niet alleen banners, pop-ups en video advertenties maar verwijdert ook trackers van derden. Bovendien biedt het een witte lijst aan, die je zelf onderhoudt. Deze adblocker wordt zeer goed beoordeeld en is al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Want ondersteuning vindt alleen via de e-mail plaats. Daar staat wel tegenover dat deze dienst volledig gratis is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste AdBlockers voor Chrome (2024)
Schuiven naar boven