Onderweg met je baby? Wij geven jou tips

Bijgewerkt: 4 januari 2024

Je baby brengt veel vreugde met zich mee, maar het is ook een behoorlijke uitdaging, vooral als je onderweg bent. Of je nu een korte trip naar de supermarkt maakt of een lange reis plant, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je wil de reis zo soepel mogelijk laten verlopen. In dit artikel geven wij jou enkele waardevolle tips voor onderweg met je baby.

Plan je reis zorgvuldig

Het plannen van je reis is de eerste stap als je met een baby erop uit gaat. Houd rekening met de slaap- en voedingsschema’s van je baby en probeer je reis hierop af te stemmen. Plan stops in voor voedingen en verschoningen, zodat je baby tijdens de reis tevreden blijft. Maak ook een lijst van alle benodigdheden die je nodig hebt, zoals luiers, doekjes, flesjes, extra kleding en speelgoed, en zorg dat je deze bij de hand hebt.


Kies de juiste vervoersoptie

Er zijn verschillende vervoersopties als je met je baby onderweg bent. Denk hierbij aan een kinderwagen, draagdoek of maxi cosi autostoel. Kies de optie die het beste bij jou en je baby past, afhankelijk van de duur en aard van de reis.

Een kinderwagen is handig voor korte uitstapjes, terwijl een draagdoek je meer flexibiliteit geeft tijdens het reizen. Ook een fietskar is een optie, vanaf 1 jaar oud kan je 1 of 2 kindjes meenemen op een fietstocht. Zorg er bij het gebruik van een autostoeltje voor dat deze correct is geïnstalleerd en aan de veiligheidsvoorschriften voldoet. Veiligheid staat altijd voorop!

Neem voldoende voeding en snacks mee

Je baby heeft regelmatige voedingen nodig. Zorg dus dat je voldoende voeding en snacks bij je hebt voor onderweg. Als je borstvoeding geeft, neem dan een draagbaar borstvoedingskussen. Hiermee heb je extra comfort tijdens het voeden. Geef je flesvoeding, meet dan vooraf de benodigde hoeveelheid water en poeder af in aparte containers. DIt maakt het makkelijker om het flesje onderweg te bereiden.

Creëer een comfortabele omgeving

Het is belangrijk om een prettige omgeving voor je baby te creëren. De reis kan soms erg lang en vermoeiend zijn. Zorg dat de temperatuur in de auto of het vliegtuig aangenaam is en gebruik eventueel een dekentje om je baby warm te houden. Neem ook een favoriet knuffeldier of speeltje mee om je baby gerust te stellen tijdens de reis.

Vermaak je baby

Baby’s kunnen zich snel vervelen tijdens het reizen, dus zorg voor voldoende vermaak. Neem favoriet speelgoed mee en speel interactieve spelletjes om je baby bezig te houden. Zing liedjes of vertel verhalen om de aandacht van je baby vast te houden. Je kunt ook een draagbaar muziekspel meenemen. Rustgevende muziek kalmeert je baby.

Zorg voor voldoende verschoning

Je baby heeft met regelmataat een schone luier nodig, dat weet je als geen ander. Neem zeker voldoende luiers en doekjes mee: beter teveel als te weinig. Maak gebruik van de faciliteiten op je bestemming of maak een stop om je baby te verschonen. Het is slim om een draagbaar verschoningsmatje mee te nemen, zodat je overal een schone plek hebt om je baby te verschonen.

Dit artikel is in samenwerking met Prenatal tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Onderweg met je baby? Wij geven jou tips
Schuiven naar boven