Wat is beter: Sigma of Sikkens verf?

Bijgewerkt: 10 januari 2024

Professionele schilders gebruiken A-merken verf. Sikkens, Sigma en Wijzonol geven de beste bescherming en mooie resultaten. In dit artikel vergelijken we Sigma en Sikkens verf. Welke van deze twee is een betere keuze?

Sigma verf

Sigma (officieel Stigma Coatings) is een Nederlands verfmerk. Het concern is in 1972 opgebouwd. In 2008 kwam het in handen van de Amerikaanse leverancier PPG Industries.

Sigma is een topmerk van een uitstekende en bekende fabrikant. De verschillende verven van dit merk zijn van een hoge kwaliteit. Waarom sommige schilders de voorkeur hebben voor Sigma, heeft vooral met persoonlijkheid te maken. Iemand die fan is van iPhone zal nooit een Samsung smartphone kopen. Zo is het ook met verfmerken.

Sigma verf is altijd een goede keuze. Het staat bekend om:

 • De goede dekking
 • Hoge slijtvastheid
 • Goed beschermd tegen krassen
 • Duurzaamheid

Kijk altijd naar de soort verf voor het verfproject. Moet verf kras- en slijtvast zijn, of is het belangrijk dat deze zijn kleur lang behoudt? In sommige situaties is de droging belangrijk, vooral bij snelle klussen of in ongunstige omstandigheden.

Sikkens verf

Sikkens heeft een lange geschiedenis die tot 1792 teruggaat. Dit verfproducerend bedrijf staat net als Sigma hoog bij professionele schilders en particuliere klussers aangeschreven.

Met betrekking tot kwaliteit is er weinig verschil tussen Sigma en Sikkens verf. Ook Sikkens is van hoge kwaliteit en heeft dezelfde eigenschappen als Sigma. Afhankelijk van de verfsoort kunnen er onderling wel kleine verschillen zijn. Zo is Sikkens Rubbol voorzien van een Uv-filter, ideaal voor het verven van materialen die veel met zonlicht in aanraking komen.

Wat is beter: Sigma of Sikkens?

Het is lastig om het beste merk verf te bepalen. Een goed merk biedt verf van hoge kwaliteit. Dit is zowel bij Sigma als Sikkens het geval.

Consumenten letten niet alleen op kwaliteit maar ook op de prijs. Verf voor projecten in en rondom de woning moet vooral betaalbaar zijn. Het is zeker goed om naar de prijs te kijken, maar blijf de kwaliteit en de resultaten in de gaten houden. Met slechte kwaliteit verf moet je meerdere lagen aanbrengen, waardoor je op de eindstreep duurder uit bent. Bovendien valt het resultaat zo tegen dat je geneigd bent om alles opnieuw te doen.

De conclusie is dan ook dat je beter in een goed merk verf kunt investeren. Zowel Sigma als Sikkens zijn een aanrader.

Sigma en Sikkens is niet hetzelfde

Zie je Sigma en Sikkens in de bouwmarkt of een webshop? Sommigen denken dat deze twee dezelfde verven zijn. Nee, beide merken verkopen hun producten in bouwmarkten en via webshops. Het is belangrijk om te weten dat Sigma een professionele verflijn heeft, en eentje voor consumenten. De verven in de bouwmarkt zijn van goede kwaliteit, gericht op doe-het-zelf projecten.

De verschillende soorten verf van Sigma en Sikkens

De best verkochte Sigma verf is gemarkeerd met S2U. dit is dé verf voor professionele klussen. Deze lakken en verf zijn van de hoogste kwaliteit en bieden gegarandeerd goede resultaten. Het is niet zomaar dat S2U populair is bij schildersbedrijven en professionals, maar ook steeds vaker door consumenten wordt aangekocht.

Kijk ook eens naar Sikkens Rubbol. Dit is een buitenverf in de hoogste categorie. Deze verf is voorzien van Uv-filter en hierdoor uitstekend bestand tegen zonlicht en andere weersinvloeden. Sigma heeft nog meer soorten verf en lak in het assortiment:

 • Primer
 • Traplak
 • Muurverf
 • Allure Gloss (hoogglanslak voor buiten)
 • Nova (watergedragen zijdeglanslak voor binnen)

Ook Sikkema heeft vergelijkbare verfsoorten in het assortiment

 • Latex verf
 • Muurverf
 • Primer
 • Krasvaste vernis
 • Slijtvaste parketverf

Voor elke verfklus is een geschikte verf te koop.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Alle verven van Sigma en Sikkens zijn verkrijgbaar in een aantal basiskleuren. Daarnaast is het mogelijk om verf te laten mengen, zodat je kiest uit duizenden kleuren. Voor het mengen van verf hoef je niet naar de bouwmarkt: dit kan tegenwoordig ook via een webshop. Je geeft de gewenste kleur door en je krijgt de verf binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Tip: verf je kozijnen, muren, meubilair of iets anders? Schrijf het RAL-nummer (kleurnummer) van de verf in een schriftje en bewaar dit bij je gereedschap of werkboeken. Mocht je project aan onderhoud toe zijn, dan vind je de juiste kleur van de verf makkelijk terug.

Dit artikel is in samenwerking met Verf Plaza tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Wat is beter: Sigma of Sikkens verf?
Schuiven naar boven