Beste balpen voor linkshandigen

Bijgewerkt: 27 november 2022

Ongeveer 12% van de mensen is linkshandig. Schrijven brengt soms problemen met zich mee. Daarom ga je voor de beste balpen voor linkshandigen. Voordeel van deze pen is dat hij niet vlekt en een goede grip heeft. Een aantal merken heeft zich specifiek op balpennen voor linkshandigen gericht.

Linkshandig schrijven

Linkshandigheid is deels erfelijk bepaald. Ook omgevingsfactoren spelen een rol. Linkshandig schrijven begint op ongeveer 6-jarige leeftijd. Wanneer links je voorkeurshand is zul je merken dat je met rechts heel moeilijk kunt schrijven. Uiteindelijk lukt dit wel naar ziet het handschrift er niet mooi uit.

Met links schrijven brengt wel wat nadelen met zich mee. Omdat we van links naar rechts schrijven beweeg je met de linkerhand over het reeds geschreven gedeelte. Hierbij smeer je de inkt van de balpen over het papier, iets dat lelijke vlekken veroorzaakt.

De beste balpen voor linkshandigen

Een goedkope balpen zal altijd vlekken, of je nu links- of rechtshandig bent. Daarom is het niet aan te raden om voor dit soort goedkope producten te gaan. Beter koop je de beste balpen voor linkshandigen. De volgende merken zijn zeer geschikt voor mensen die linkshandig schrijven.

STABILO balpen voor linkshandigen

Het merk Stabilo staat altijd voor een hoge kwaliteit. Het is de grootste toonaangevende fabrikant van schrijfwaren. De balpennen in het assortiment zijn geschikt voor rechts- en linkshandigen. Omdat deze pennen absoluut niet vlekken zijn ze uitermate geschikt wanneer je met links schrijft. Bovendien hebben deze pennen een zeer goede grip met antislipzone.

De Stabilo Easy Original is speciaal ontwikkeld voor linkshandigen.

Linkshandigen zijn zeer tevreden over de Stabilo balpen. De meeste van deze pennen hebben een schrijfbreedte van 0,5 mm. Je hebt ook keuze uit een aantal mooie vulpennen.

Bekijk STABILO pennen

Bruynzeel balpennen

Ook weer de beste balpen voor linkshandigen: die van Bruynzeel. Soms wordt gedacht dat het merk Bic van Bruynzeel is maar dit klopt niet. Overigens zijn Bruynzeel pennen niet heel makkelijk verkrijgbaar. Het merk is een beetje naar de achtergrond verdrongen. Potloden van Bruynzeel zijn wel weer goed verkrijgbaar, geschikt voor rechts- en linkshandigen. Daarnaast zijn de fineliners een echte aanrader.

Naar het merk Bruynzeel

BIC pennen

Veel mensen kiezen voor het merk BIC, maar is dit ook de beste balpen voor linkshandigen? Het is een feit dat deze pennen nooit tot nauwelijks lekken. Daarom zijn deze pennen ook zo populair bij kantoorpersoneel: je kan ze gerust in je zak steken. Als linkshandige is het natuurlijk fijn dat een pen niet lekt of vlekt. Daarom zijn BIC pennen zeker een goede keuze.

Voordeel van de BIC pen is dat hij betaalbaar is. In veel gevallen betaal je minder dan voor de Stabilo of Bruynzeel balpennen. Aan de andere kant is de grip van de normale BIC-balpen wat minder. Als linkshandige kun je hier hinder van ondervinden. Daarom is het goed om dit merk eerst uit te proberen en dan pas te besluiten of je het bij BIC of een ander merk houdt.

Bekijk BIC balpennen

Juist bij het merk BIC heb je ook nog eens keuze uit verschillende kleuren waaronder blauw, zwart en rood. Ook kun je variëren met de puntdikte.

Parker balpennen

Hij is niet heel goedkoop maar de Parker balpen is zeker geschikt wanneer je linkshandig bent. Deze pen heeft een goede grip, voelt comfortabel aan en vlekt niet. Bovendien heeft hij een roestvrijstalen lichaam waardoor hij ook eens een lange levensduur heeft.

Deze balpennen zijn verkrijgbaar vanaf € 8, oplopend tot meer dan € 20 per stuk. Het hangt er net vanaf hoeveel luxe je wil.

Naar Parker pennen

Linkshandige balpen: dit moet je weten

Wanneer je linkshandig bent is het belangrijk dat je een goede pen aanschaft. De linkshandige balpen kan hierbij helpen, maar is niet direct noodzakelijk. Bovenstaande merken zijn namelijk allemaal geschikt voor linkshandigen.

Er zijn twee dingen waar je op moet letten: de pen mag geen vlekken achterlaten en hij moet een goede grip hebben. Die grip is vooral voor linkshandig kinderen belangrijk om te leren schrijven. Voor kinderen is dan ook het merk Stabilo aan te raden.

Volwassenen werken het prettigst met de merken Stabilo en Parker. De BIC pennen vlekken niet maar hebben een minder goede grip.

Dit kunnen linkshandigen beter dan rechtshandigen

Vaak wordt linkshandig als ‘fout’ je zien. Denk maar aan groeten: je geeft elkaar de rechterhand en nooit de linkerhand. Iemand die zijn partner ondersteunt is diens rechterhand. Terwijl je iemand die je niet moet links laat liggen.

Van linkshandigen wordt gezegd dat hun rechterhersenhelft beter ontwikkeld is. Hierdoor hebben ze meer ruimtelijk inzicht. Dat is goed nieuws voor iedereen die linkshandig is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste balpen voor linkshandigen
Schuiven naar boven