Beste crypto voor de lange termijn

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Cryptocurrency is helemaal de trend. Niet alleen omdat iedereen het doet, ook omdat sommigen hier veel winst uit halen. Niet voor niks investeren steeds meer jongeren in crypto. De beste crypto voor de lange termijn heeft een stabiele koersontwikkeling. Hierdoor hoef je er lange tijd niet naar om te kijken.

Handel in crypto zonder handelskosten te betalen. Alleen geldig via onderstaande link.

Open een account bij Bitvavo (Nederlands platform)

Op de plank leggen

De beste crypto voor de lange termijn aankopen betekent dat je ze op de plank legt. Oftewel: je doet er een tijdje niks mee. Met de lange termijn wordt vaak een periode van een jaar of langer bedoeld. In de beleggingswereld lijkt een jaar kort, maar in de cryptocurrency wereld gaat de tijd vijf keer sneller.

Waarom zou je crypto voor lange termijn aanschaffen? Misschien heb je geen tijd of zin om te daytraden (dagelijks handelen). Maar het kan ook dat je niet zo bekend bent met cryptocurrency. Dan is investeren voor de lange termijn ook verstandiger.

Beste crypto lange termijn

Neem met betrekking tot investeren in cryptocurrency niet zomaar het advies van anderen aan. Belooft een bedrijf of iemand je gouden bergen, wees dan erg kritisch. Ga ook niet af op analyses of voorspellingen. Niemand kan van tevoren zeggen wat de koers van de verschillende cryptomunten gaat doen. Dit is namelijk van veel verschillende factoren afhankelijk.

Toch zijn er een aantal munten die in aanmerking komen voor de beste crypto voor de lange termijn. Hieronder zie je welke dit zijn.

Bitcoin

De oudste crypto heet bitcoin, ontstaan in 2009. In het begin was deze munt vooral voor de nerds weggelegd, velen wisten niet hoe je deze moest aankopen. Met de komst van de allereerste cryptocurrency exchange werd dit een stuk makkelijker gemaakt.

Bitcoin is sinds zijn geboorte hard gestegen. Toch is dit niet de hardste stijger onder alle munten, sommige coins hebben een stijging van enkele miljoenen procenten op hun naam staan. Toch blijft het interessant om in bitcoin te investeren. Alleen al omdat sommige grote bedrijven of investeerders dit ook doen. Er zijn zelfs landen die bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren of ambtenaren hierin uitbetalen.

Analisten menen dat de koers op de lange termijn richting de $ 200.000 gaat. Of en wanneer dit uitkomt, dat is niet te zeggen. Je moet vooral een goed gevoel bij deze munt hebben. Omdat het de meest verhandelde munt is kan dit een goede investering voor de lange termijn zijn.

Ethereum

De op twee na grootste cryptocurrency is ethereum. Deze werkt op een geheel andere blockchain en maakt het gebruik van smart contracts mogelijk. Opvallend is dat ethereum op korte termijn een flinke stijging heeft meegemaakt. Het aantal verhandelbare munten is nagenoeg net zoveel als bij bitcoin. Enig verschil is dat er geen maximum uitgifte van ethereum is maar dat er wel dagelijks munten worden verbrand. Hierdoor blijft het aanbod laag.

Een aantal experts is van mening dat ethereum ooit bicoin voorbijgaat. Dit zou zomaar kunnen gebeuren, al helemaal wanneer je naar de ontwikkelingen kijkt. Bitcoin loopt namelijk tegen steeds meer problemen aan, daar waar ethereum ze voor blijft. Zoek je dus de beste crypto voor de lange termijn, verdiep je dan eens in ethereum. Je weet maar nooit wat de toekomst brengt.

Stablecoins

Nog een keer de beste crypto voor de lange termijn zijn de stablecoins. In het Nederlands stabiele munten, maar dat was je al duidelijk. Stablecoins zijn gekoppeld aan een vaste valuta waaronder de dollar of de Japanse munteenheid. Je hebt ook een stablecoin die gekoppeld is aan de euro.

Wanneer je stablecoins in je bezit hebt dan kun je deze één op één inwisselen voor de onderliggende valuta. Dit zou gegarandeerd moeten zijn, maar in de praktijk blijkt dat de dekking niet 100% is. Mocht iedereen tegelijkertijd zijn stablecoins inwisselen dan ontstaat er een probleem. Daarom komt er vanaf 2022 toezicht op stablecoins.

Hoe dan ook, stablecoins zijn interessant voor de lange termijn. Je investeert namelijk in een valuta en dat blijkt vaak een goede belegging te zijn. Verwacht niet dat de koers van stablecoins flink stijgt of daalt want ze bewegen met de onderliggende valuta’s mee. Je moet het dan vooral als een vorm van veilige belegging zien, hoewel je dit met cryptocurrency nooit 100% zeker weet.

NFT coins

Sinds 2021 verschijnen NFT’s steeds vaker in het nieuws. In Nederland begon dit met de verkoop van een kunstwerk in de vorm van een NFT. Vervolgens werd het kunstwerk verbrand, waardoor er alleen nog een NFT overbleef.

NFT staat voor niet inwisselbare tokens. Ze vertegenwoordigen een onderliggend product of een bepaalde waarde. Denk hierbij aan digitale kunst, een item uit een game, een domeinnaam of soms een dienst. Eigenlijk is een NFT niks anders dan een digitaal eigendomsbewijs. Gek genoeg worden de gekste dingen als NFT verkocht. Zo werd een Nederlander onverwacht miljonair toen hij NFT selfies verkocht.

Goed, NFT coins zijn dus de trend en zal je in de toekomst steeds vaker voorbij zien komen. De beste crypto voor de lange termijn bestaat dus ook uit NFT’s. Bekende crypto’s zijn The Sandbox en Axie Infinity.

Lees ook: beste crypto voor de korte termijn

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste crypto voor de lange termijn
Schuiven naar boven