Beste bluetooth muis (draadloos)

Bijgewerkt: 28 januari 2022

Werk je nog bekabeld? Dan wordt het tijd om over te stappen op een draadloze muis. Je computer of laptop maakt hier automatisch verbinding mee. Met de beste Bluetooth muis ervaar je een goede snelheid. Bovendien ligt de muis prettig in de hand. Kijk maar eens welk model je moet hebben.

Voordelen van een draadloze muis

Een Bluetooth muis werkt volledig draadloos. Hij beschikt over een dongle in de vorm van een mini USB-stick. Die steek je in je laptop of pc. Vervolgens maakt de muis automatisch verbinding met het apparaat.

Goed om te weten: je hoeft Bluetooth niet actief op de laptop of pc aan te zetten. De bijgeleverde dongle maakte namelijk connectie. Je hebt dus geen last van bekabeling, waardoor je muis ook op grotere afstand werkt. De goedkope modellen werken op een afstand tot 10 meter, maar de betere modellen kunnen zelfs op 30 m afstand nog werken. Hartstikke mooi, maar je moet wel haviksogen hebben om het scherm op 30 meter afstand nog te kunnen zien. Maar goed, het gaat om het idee.

De beste Bluetooth muis

Welke Bluetooth muis is de beste keuze? Om je te helpen vind je hieronder drie goede merken en modellen voorbijkomen. Bij elk model lees je meer over de werking, voor wie hij geschikt is en de functionaliteiten. Ook ontdek je meer over de prijs.

Apple Magic mouse

Zeker de beste Bluetooth muis, namelijk de Apple Magic. Hij klinkt heel magisch en dat is hij ook. De muizen uit deze serie zijn geschikt voor rechts- en linkshandigen. Een groot voordeel is dat de muis oplaadbaar is, je verbruikt dus geen batterijen meer. Bovendien gaat een opgeladen accu ontzettend lang mee.

Dit model beschikt over een multi touch oppervlak zonder knoppen, waarbij je toch kunt scrollen, klikken en swipen. Geschikt voor de Apple PC, MacBook en iPad. Ook aan te sluiten op een Windows PC (of laptop) maar dan heb je hier aparte software voor nodig.

De kwaliteit is zeer goed, bovendien is deze Bluetoothmuis makkelijk aan te sluiten. Hij ligt zeer prettig in de hand waardoor je er lange tijd probleemloos mee werkt. Dit model is niet zo heel goedkoop, je betaalt boven de € 70. Maar dan haal je wel topkwaliteit in huis.

Bekijk de Apple Magic mouse

Logitech MX Master

Een goed merk met een bijbehorende serie. De Logitech MX Master is vooral in het bedrijfsleven erg populair. Dit is te danken aan het ergonomisch ontwerp. Hierdoor krijg je minder snel last van spierpijn of gewrichtspijn. Deze muis werkt ook nog eens zeer nauwkeurig. Je scrolt 1000 lijnen per seconde maar wel heel precies per pixel. De muis werkt om verschillende oppervlakken, ook op glas.

De muizen uit deze serie zijn volledig aan te passen naar je gebruik of wensen. Bovendien zijn deze modellen geoptimaliseerd voor programma’s als Photoshop, Google Chrome, Microsoft Word of andere populaire programma’s.

Moeiteloos te gebruiken op Windows maar ook op Mac OS besturingssystemen. Hierbij draag je zelfs gegevens tussen twee computers over, simpelweg door te kopiëren en te plakken. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 65. De nieuwere versies hebben een prijs vanaf € 85.

Naar Logitech MX Master

Logitech MX Vertical

Werk je veel met de PC of laptop? Dan zul je merken dat je pols of vingers door gebruik van de muis pijn beginnen te doen. Sommige mensen hebben hier wat sneller last van, bijvoorbeeld bij gevoelige gewrichten. De Logitech MX Vertical is een verticale muis. Dankzij het geavanceerde ergonomische ontwerp verminder je de druk en belasting op de onderarm en de pols. Dit komt omdat je hand in een zo natuurlijk mogelijke stand staat.

Ook de pijn aan de vingers zal afnemen, simpelweg omdat je de knoppen anders gebruikt. Uiteraard is alles aan te passen, bijvoorbeeld de DPI snelheid, nauwkeurigheid en de cursorsnelheid.

Volledig opgeladen gaat de accu tot wel vier maanden mee. Wanneer je hem een minuutje snellaadt dan kan de accu weer voor 3 uur mee. Een echte krachtpatser dus. Dit model is geschikt voor rechtshandigen, dus wanneer je linkshandig bent zul je naar een andere muis uit moeten wijken.

Vanwege het ergonomisch ontwerp behoort dit model tot de beste Bluetooth muis. Zeker het proberen waard. De prijs valt ook wel mee, die ligt ergens rond de € 70.

Bekijk Logitech MX Vertical

Waarom werkt mijn Bluetooth muis niet?

Soms ontstaan er problemen met de werking van de mousse. Waarom werkt mijn Bluetoothmuis niet? Het is aan te raden om de dongle even eruit te halen en weer opnieuw in de laptop of computer te steken. Anders helpt het om de computer opnieuw op te starten. Controleer ook of de batterij of de accu nog vol genoeg is.

Is een platte muis beter?

Het hangt een beetje van je bureau en werkhouding af welke muis beter is. Een platte muis is vaak beter voor de hand en pols, je ervaart dan meer ondersteuning. Maar een verticale muis werkt ook zeer prettig. Dan heb je nog de ergonomisch gevormde muis waarbij je hand een beetje gekanteld staat en je duim op een plateautje rust. Bovenstaande modellen zijn allemaal gericht op het zo ergonomisch mogelijk werken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bluetooth muis (draadloos)
Schuiven naar boven