Scheerapparaat voor gevoelige huid: de beste modellen

Bijgewerkt: 27 januari 2022

Heb je na het scheren vaak last van roodheid, bultjes of misschien wel pijn? Dan moet je het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid hebben. Hiermee voorkom je dit soort huidklachten. Dit speciale scheerapparaat is wat duurder dan de standaard modellen, maar wel een stuk beter. Bovendien valt de uiterste prijs ook wel mee, voor minder dan € 90 heb je al een goed scheerapparaat.

Oorzaak van huidirritaties

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid. Dit merk je doordat de huid snel droog en geïrriteerd is. Ook kan hij na het douchen of wassen trekkerig of strak aanvoelen. Verder kenmerkt een gevoelige huid zich door ruwheid, bultjes, roodheid of schilfers.

Scheren met een gevoelige huid is geen pretje. Er ontstaan vaak heftige reacties na het gebruik van scheerschuim of het scheerapparaat. Bultjes en wondjes, dit komt vaak voor. Niet alleen vervelend maar ook nog eens ontsierend. Herken je dit? Dan is het tijd om het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid uit te kiezen.

3x beste scheerapparaat gevoelige huid

Een scheerapparaat voor de gevoelige huid scheert dicht op de huid. Zo voorkom je dat er haartjes achterblijven die weer voor irritatie of een ontsteking kunnen zorgen. Sommige modellen zijn geschikt voor nat scheren, dat is helemaal ideaal. Met nat scheren ervaar je minder klachten.

In dit overzicht driemaal het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid, waarbij alle specificaties en natuurlijk de prijs duidelijk vermeld staan.

Philips Shaver Series 5000

Absoluut het beste scheerapparaat wanneer je een gevoelige huid hebt, hij is namelijk geschikt voor nat scheren. Dit betekent dat je hem in combinatie met scheerschuim of onder de douche gebruikt. Droog scheren kan natuurlijk ook. De flexibele scheerkoppen volgen perfect de contouren van het gezicht. Hierbij past het apparaat zich automatisch aan de haardichtheid aan. Bovendien scheert hij met tot wel 90.000 knipbewegingen, voor een optimaal resultaat.

Opvallend is de aanwezigheid van haargeleidingskanalen. Die brengen elk haartje in de perfecte positie om het goed af te kunnen scheren. Je gebruikt dit scheerapparaat draadloos waarbij de accu tot wel 60 minuten meegaat. Hierna eenvoudig opladen.

Al die techniek klinkt duur, maar dat valt echt wel mee. De Philips Shaver Series 5000 kost rond de € 100, een zeer goede aanschaf. Je hebt ook keuze uit wat goedkopere of duurdere modellen.

Bekijk Philips Shaver Series 5000

Braun Series 3

Ook een aanrader wanneer je een gevoelige huid hebt is de Braun Series 3. Binnen deze serie vind je verschillende scheerapparaten die dicht op de huid scheren. Hiermee creëer je een gladde huid. Geschikt voor lichte tot zware baardgroei, dus multifunctioneel. Volledig opgeladen is het scheerapparaat ongeveer 45 minuten draadloos te gebruiken.

Deze modellen zijn geschikt voor droog maar ook voor nat scheren. Dit is zeker aan te raden wanneer je een gevoelige of droge huid hebt. Voor een Braun Series 3 betaal je tussen de € 55 en € 80. Enkele modellen zijn wat duurder maar je krijg er dan meer accessoires bijgeleverd.

Naar Braun Series 3

Braun Series 6

Heb je een wat groter budget dan kun je voor het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid uit de Braun Series 6 gaan. Hiermee kun je nat scheren en droog scheren, net wat je prettiger vindt. De flexibele scheerkoppen zijn dermatologisch getest en hiermee huidvriendelijk. Bovendien zijn deze apparaten multifunctioneel want het gaat hier om een scheerapparaat en trimmer ineen.

Voorzien van een led display met hierin informatie over de hygiënestatus, oplaadstatus en wat de status van de batterij is. Je ziet dus direct wanneer het apparaat aan onderhoud toe is. Volledig opgeladen gaat de batterij ongeveer 50 minuten mee. Het opladen voor een enkele scheerbeurt duurt slechts 5 minuten.

Uiteraard is dit scheerapparaat volledig waterbestendig, je kunt hem dus ook onder de douche gebruiken. Bijvoorbeeld in combinatie met scheerschuim of scheergel. Verkrijgbaar vanaf € 128, oplopend tot € 180. Bij de duurdere modellen krijg je meer accessoires geleverd.

Bekijk Braun Series 6

Welk scheerapparaat voor zware baardgroei?

Je hebt een gevoelige huid en ook nog eens een zware baardgroei. Dan heb je toch wel een van de betere scheerapparaten nodig. De drie modellen die je hierboven vindt zijn geschikt voor lichte tot zware baardgroei, dus ook geschikt voor jou. Bovendien ontzie je de gevoelige huid.

Heb je scheerschuim nodig met een scheerapparaat

Veel mannen gaan voor droog scheren, dit betekent dat je geen scheerschuim of scheergel gebruikt. Het is ook niet nodig om scheerschuim met een scheerapparaat te gebruiken. Dat mag natuurlijk wel, maar dan heb je een waterbestendig scheerapparaat nodig. Uiteraard zijn de drie modellen hierboven geschikt voor nat scheren. Dit mag met alleen water maar ook in combinatie met scheerschuim of scheergel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Scheerapparaat voor gevoelige huid: de beste modellen
Schuiven naar boven