Beste keukenpapier – de keukenrol test

Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Is het beste keukenpapier van een duur merk of kom je met een goedkopere keukenrol ook goed weg? Ga je voor de beste kwaliteit dan betaal je over het algemeen wat meer. Toch doen ook goedkope merken het verrassend goed. In dit artikel vind je alles over het beste keukenpapier, de kwaliteit en natuurlijk de prijs.

Onderzoek naar keukenpapier

Af en toe wordt er een test op het beste keukenpapier losgelaten. Helaas gaat het hier niet om hele grote testen. Toch kun je verschillende testresultaten goed met elkaar vergelijken en zo een conclusie trekken. Zet hier nog beoordelingen van gebruikers tegenover en je ontdekt vanzelf de beste keukenrol.

Eerst maar eens kijken waarom je voor keukenpapier zou kiezen. Dit is een sterk absorberende papiersoort dat uit cellulosevezels bestaat. Door de holle vezels wordt water tegen de zwaartekracht in opgezogen. De vezels verliezen hun sterkte niet dus het keukenpapier zal niet zomaar scheuren.

Het beste keukenpapier is onderzocht in een papierlaboratorium. Hierbij is gekeken naar de treksterkte en de absorptie. Dit soort testen zijn al wat ouder maar laat wel zien wat de beste keuze is.

Keukenrol met de beste treksterkte

Er zijn verschillende merken keukenrollen verkrijgbaar. Opvallend is dat de keukenrollen van het merk Nalys maar ook die van het goedkopere Okay een goede treksterkte hebben. De treksterkte van Plenty is iets minder maar nog steeds goed.

Naar Nalys keukenpapier

Het minst scoren de keukenrollen van Sublimo en Kruidvat. Deze velletjes keukenpapier kunnen minder aan en scheuren snel. Aan de andere kant lossen ze ook beter in water op, mocht je ze per ongeluk door het toilet spoelen.

Beste keukenpapier met betrekking tot absorptie

Natuurlijk is absorptie ontzettend belangrijk. Heb je een vloeistof geknoeid dan is het prettig wanneer je dit met een tot twee velletjes opveegt. Bij sommige merken keukenrollen heb je bijna de hele rol nodig en nog ligt er vloeistof op de grond. Een goede absorptie is dus onmisbaar.

Uit eerdere testen is gebleken dat het keukenpapier van Okay een zeer goede absorptie heeft, gevolgd door die van Nalys. Hierna komt Plenty en nog wat verderop die van Kruidvat en Sublimo.

Beste keukenpapier volgens gebruikers

De keukenrol test is leuk, maar hoe beoordelen gebruikers al dat papier? Consumenten beoordelen keukenpapier op verschillende factoren waaronder sterkte, absorptie, gebruiksgemak, design en natuurlijk de prijs. Wanneer je al deze dingen bij elkaar neemt dan scoort Plenty ontzettend goed. Het is namelijk hartstikke betaalbaar, voldoende sterk en absorbeert ook prima. Al helemaal voor die prijs.

Ga je op zoek naar het beste keukenpapier volgens de keukenrol te én consumenten, dan kom je bij het merk Plenty uit.

Bekijk Plenty keukenrollen

Nalys als tweede keuze

Hierboven heb je al kunnen zien dat Nalys het ontzettend goed doet op het gebied van treksterkte en absorptie. Onder gebruikers is het iets minder populair en dat heeft met de prijs te maken. Een uitstekende treksterkte en absorptie betekent ook hogere productiekosten. Met dit merk ben je dan ook altijd duurder uit dan met Plenty.

Nalys is aan te raden wanneer je hoge eisen aan je keukenrollen stelt. Maar ook wanneer je er professioneel mee te werk gaat. Daarnaast speelt je budget mee. Kun je het besteden dan is Nalys zeker een betere keuze.

Satino keukenpapier

Niet iedereen heeft van het merk Satino gehoord terwijl ze een uitstekende kwaliteit produceren. Dit merk brengt toiletpapier, keukenpapier maar ook handdoekpapier op de markt. Je zult het merk vooral binnen horecabedrijven tegen komen. Consumenten zijn er minder bekend mee naar misschien is dit het juiste moment hiervoor.

Satino keukenpapier is sterk, absorberend en ook nog eens milieuvriendelijk. Deze producent recyclet namelijk oud papier. Misschien leuk om te weten: dit bedrijf is in het Limburgse Swalmen gevestigd.

Bekijk Satino keukenrollen

Keukenpapier gft of bij restafval

Al koop je het beste keukenpapier, je mag dit nooit door het toilet spoelen. Hele goedkope keukenrollen lossen wel wat makkelijker op. Toch kan het toilet evengoed verstopt raken. Moet je keukenpapier bij GFT of restafval gooien? Blanco keukenpapier, dus waar geen printje of kleur in gebruikt is, mag je in de GFT bak gooien. Zodra er bij de productie gebruik is gemaakt van inkt dan hoort het keukenpapier niet in de gft bak thuis. Je moet het kan bij het restafval gooien.

Is keukenpapier papier? Een goede vraag want misschien wil je dit bij het oud papier gooien. Papieren handdoeken worden gemaakt van papierpulp. Dit valt onder de papierproducten. Toch is het niet zo dat keukenpapier bij het oud papier mag. Vaak zit er rotzooi aan keukenpapier, bijvoorbeeld specifieke vloeistoffen of etensresten. Gooi keukenpapier daarom bij het gft of restafval.

Zo lang is een rol keukenpapier

Er zit een aardig wat velletjes papier op een keukenrol. Hoe lang is een rol keukenpapier? Op een gemiddelde keukenrol zitten 50 velletjes. Heb je een keukenrol van 50 velletjes dan komt dit overeen met ongeveer 20 meter. Zitten er 100 velletjes op dan is de keukenrol ongeveer 40 meter lang. En bij 150 velletjes heb je een lengte van 60 meter. Houd er rekening mee dat dit gemiddelde lengtes zijn, dit kan per merk of product afwijken.

Ben je benieuwd hoe lang een rol ik een papier echt is? Dan zit er maar één ding op: afrollen en opmeten. Soms staat op de verpakking het aantal velletjes. Je hoeft dan alleen maar een velletje op te meten en dit te vermenigvuldigen met het aantal velletjes.

Beste keukenpapier op een keukenrolhouder

Je kunt het mooiste en beste keukenpapier los op het aanrecht of in een keukenkastje bewaren. Een keukenrolhouder is wel zo praktisch. De keukenrol raakt nooit kwijt, je scheurt makkelijk een velletje af en het wordt niet vies of nat. Bovendien kun je de keukenrol op het aanrecht plaatsen of aan de muur hangen.

Km je ruimte tekort, denk dan eens aan een keukerek waarop je kruidenpotjes kwijt kan, een keukenrol, misschien nog wel een handdoekje of andere zaken. Er zijn tegenwoordig zoveel modellen verkrijgbaar, voldoende keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste keukenpapier – de keukenrol test
Schuiven naar boven