Beste MagSafe autohouder

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Bij de meest moderne auto’s is het mogelijk om de iPhone te verbinden via CarPlay. Zo maak je gebruik van verschillende apps, gewoon tijdens het rijden. Een goed alternatief is een MagSafe telefoonhouder. Laad de iPhone draadloos op of gebruik het toestel als navigatiesysteem, radio of iets anders. De beste MagSafe autohouder zorgt ervoor dat de iPhone zelfs met een snelheid van 120 km/h of scherpe bochten goed blijft zitten.

Nieuwe technieken van Apple

Wat is MagSafe voor iets? Dit is een techniek die vanaf iPhone 12 beschikbaar is. Het gaat hier om accessoires die je middels de magnetische techniek aan je iPhone koppelt. Denk hierbij aan een oplader, telefoonhoesje of andere accessoires.

Alle modellen vanaf iPhone 12 zijn voorzien van een magneet, die in de buurt van de batterij zit. De MagSafe techniek is dus niet mogelijk met iPhone 11 of ouder.

Overzicht beste MagSafe autohouder

Dankzij de MagSafe autohouder is je iPhone tijdens het autorijden altijd zichtbaar. Sommige modellen bieden de mogelijkheid om je iPhone draadloos op te laden. Weg met de standaard telefoonhouders voor de auto, bekijk de beste MagSafe autohouder.

iSetchi universele telefoonhouder

  • Prijsindicatie: € 39,94

Een zeer goede keus is de iSetchi MagSafe autohouder. Deze is voorzien van de stevige magneetfunctie, specifiek bedoeld vanaf iPhone 12. De telefoonhouder is ook geschikt als universeel model voor Samsung en alle andere Android toestellen (met magneet).

Laad de smartphone draadloos op (15 watt). Let op: wanneer de telefoon niet over Qi draadloos opladen beschikt, dan is het ook niet mogelijk om draadloos op te laden.

De stevige magneet zorgt ervoor dat de smartphone altijd blijft zitten, hoe hard je ook gaat of hoe hobbelig de weg ook is. Handsfree opladen, bellen en navigeren, het is allemaal mogelijk. Dit model is beveiligd tegen overladen en oververhitting. De lange kabel van 1,5 m is uitneembaar. Dit product is door gebruikers meer dan 90 keer beoordeeld en ontvangt een gemiddelde score van 4,7 van de 5 sterren.

Bekijk iSetchi telefoonhouder

Telefoonhouder voor ventilatierooster

  • Verkrijgbaar vanaf € 20

De beste MagSafe autohouder is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Het eerste model werkt middels het ventilatierooster in de auto. De achterkant van de houder past namelijk perfect in dit rooster en blijft stevig zitten. In 95% van de gevallen werkt dit perfect.

De MagSafe autohouder voor het ventilatierooster is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 20. Hierbij is er keuze uit verschillende modellen, bij sommigen voorzien van een Quick Charge adapter.

Naar Magsafe houders ventilatierooster

MagSafe autohouder vooruit/dashboard

  • Verkrijgbaar vanaf € 18

Soms werkt het model voor het ventilatierooster niet goed. Meestal heeft dit met het ontwerp van het ventilatierooster te maken, waardoor de telefoonhouder eruit glijdt. In dit geval is het aan te raden om voor de beste MagSafe telefoonhouder voor op het dashboard te gaan. De autohouder bevestig je middels een verstelbaar kliksysteem op de voorruit of het dashboard.

Het nadeel van dit systeem is dat het minder goed werkt dan die voor het ventilatierooster. Mocht de autohouder snel loslaten, dan is het aan te raden om hem op het dashboard middels dubbelzijdig tape te bevestigen.

Denk ook eens aan de Tesa powerstips, dit zijn zelfklevende en dubbelzijdige strips waarmee je alles goed vastzet en eenvoudig weer verwijdert. Ideaal in combinatie met de MagSafe autohouder voor op het dashboard.

Bekijk MagSafe houders voor dashboard/vooruit

Zo werkt de MagSafe oplader

MagSafe autohouders zijn voorzien van een ingebouwde oplader. Zodra de iPhone of het Androidtoestel in contact komt met de MagSafe autohouder, begint de batterij zich op te laden. Let op want wanneer de smartphone draadloos opladen niet ondersteunt, dan zal de MagSafe oplader niet werken. In dit geval moet je bekabeld opladen.

Is MagSafe opladen slecht?

Soms wordt gezegd dat MagSafe opladen slecht is. Allereerst is het goed om te weten dat MagSafe opladen veel sneller verloopt, namelijk met een vermogen van 15 W. Wanneer je op een normale manier oplaadt dan gaat dit met een vermogen van 7,5 W. MagSafe is dus twee keer sneller dan normaal.

Te snel draadloos opladen kan ervoor zorgen dat de batterij warmer wordt dan gewenst. Dit gebeurt al helemaal wanneer je tijdens het opladen de smartphone gebruikt. Gelukkig zijn veel moderne smartphones voorzien van een ingebouwde oververhittingsbeveiliging. Hierbij is de accu afgeschermd van andere onderdelen, zodat alleen de batterij en niet de rest warm wordt.

Middels MagSafe opladen is niet slecht, maar het is aan te raden om dit niet dagelijks te doen. Het is namelijk onduidelijk of dit uiteindelijk de levensduur van de accu verkort.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste MagSafe autohouder
Schuiven naar boven