Beste massagebed – hier moet je op letten

Bijgewerkt: 2 april 2022

Start je zoektocht naar het beste massagebed online. Een massagebed wordt ook wel een massagetafel genoemd, toch kan hier wel verschil in zitten. Bij een massage bed word je door het bed gemasseerd, dus niet door een masseur zelf. Een elektrisch massagebed is een aanwinst voor de massagesalon, maar ook voor bij je thuis. Je ligt ontspannen en comfortabel terwijl je van een welverdiende massage geniet.

CERAGEM Master V3 massagebed 
Bekijk dit bed

De werking van een massagebed

Ook zo benieuwd of een massagebed de juiste keuze is? Je komt dan bij een elektrisch massagebed uit. Het gaat hier om een behandeltafel waarop je comfortabel ligt. Het bed is voorzien van een geavanceerde techniek waardoor het de persoon masseert. Ideaal bij rugpijn, nekpijn maar ook wanneer je last hebt van schouders, heupen of benen.

Het massagebed is een aanwinst voor de massagesalon of zelfstandig werkende masseur. Het wordt ook binnen zorginstellingen gebruikt. Daarnaast zijn er steeds meer particulieren die voor een massage bed kiezen.

Beste massagebed en praktische tips

Natuurlijk ga je voor het beste massagebed, maar dit moet wel binnen je budget passen. Daarom vind je hieronder een overzicht van 3x het beste massagebed en waar je op moet letten bij aankoop. Lees ook de tips goed door, zo weet je hoe je het bed gebruikt en onderhoudt. Dit verlengt de levensduur van het bed, iets dat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

Elektrisch massage bed

Let op want je hebt een elektrisch massage bed nodig. Het komt namelijk regelmatig voor dat massagetafels als massagebed verkocht worden. Dit is echt iets anders, want een massagetafel zal geen massage geven. Het massagebed doet dit wel. Dit is gelijk de eerste tip wanneer je voor een massage bed tweedehands gaat: hij moet elektrisch zijn.

1. CERAGEM Master V3 massagebed

Dit merk is absoluut het beste massagebed, maar helaas niet goedkoop. Daarom zijn het voornamelijk massagesalons en zorginstellingen die dit model aanschaffen. De aanschafprijs ligt boven de € 4000, dit is natuurlijk niet spotgoedkoop. Toch zit hier wel alles op en aan, dus wie het budget hiervoor heeft doet een perfecte aankoop.

Dit massagebed biedt verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld klopmassage of vibratiemassage. Maar ook rolmassage en acupressuur. Het is voorzien van thermische en therapeutische stimulators die volledig automatisch werken. Dit rekt de wervelkolom uit, waardoor een maximaal effect bereikt wordt. Alles wordt ondersteund middels infrarood warmte. Ideaal bij rugpijn, pijnlijke of stijve spieren, stress maar ook om eens lekker te ontspannen.

Bekijk Ceragem Master V3 massagebed

Massagebed met infrarood (tip)

Het is altijd goed om voor een massagebed met infrarood te kiezen. Dit betekent extra warmte tijdens de massage. Het CERAGEM massage bed werkt met infrarood en is hiermee een absolute aanrader. Houd er wel rekening mee dat een massagebed met infrarood wat duurder in aanschaf is.

2. Nuga Best N6 Therapy Bed

Iets goedkoper geprijsd maar deze behoort nog steeds tot het beste massagebed van dit moment. De Nuga Best 6 wordt namelijk ook ontzettend goed verkocht. Dit heeft te maken met de verschillende mogelijkheden en de kwaliteit. Ook bij dit model heb je keuze uit verschillende massages waaronder vibratie, compressie of rolmassage. Ook accupressuur is aanwezig. Dit massage bed is zeer uitgebreid en geschikt voor de rug, nek, schouders maar ook de armen en benen.

Voorzien van warmteprojectoren die langste wervelkolom lopen. Dit massagebed is zo effectief dat het door mensen met fibromyalgie, artritis en artrose wordt gebruikt. Een welkome aanvulling op de huidige therapie, maar ook als op zich staande behandeling. Sommige patiënten hebben hierdoor veel minder medicatie nodig.

Natuurlijk is het een prijzige aanschaf, hoewel de prijs van dit massagebed onder de € 3700 ligt. Je krijgt er wel een hoop voor terug, dat is één ding dat zeker is. Ook dit massagebed wordt veel gekocht door zorginstellingen en massagesalons.

Naar Nuga Best N6 Therapy Bed

Massage bed inklapbaar (tip)

Heb je weinig ruimte, dan ben je misschien op zoek naar een massage bed inklapbaar. Dat is niet zo eenvoudig want het massagebed krijgt vaak een vaste plaats. Een massagebed dat inklapbaar is, dat zal je niet zomaar tegenkomen. Wel is hier een alternatief voor, namelijk de accupressuurmat. Dit is een therapeutische pijnstilling, massage en ter ontspanning. Je legt deze mat gewoon op het bed, de bank of misschien wel om de massagetafel. Zo heb je toch een soort van massage bed die inklapbaar is (op te bergen).

3. Elektrisch massage matras

Behoefte aan een goedkoop massagebed? Dan is het elektrisch warmtematras de ideale oplossing. Het kost nog geen vijf tientjes, je bent dus voordelig uit. Natuurlijk is het geen massagebed zoals je gewend bent, maar deze is heel betaalbaar. En ook nog eens goed, want de werking is vrij effectief.

Het elektrisch massage matras leg je op de grond, de bank of op je bed. Vanwege de flexibiliteit past het ook op een stoel. Dit massagematras heeft maar liefst negen verschillende massagefuncties. Daarnaast beschikt het over vier massagezones zodat elk gedeelte van je lichaam wordt aangepakt. Het is ook voorzien van verwarmingsfunctie, dit zorgt voor extra ontspanning.

Uiteraard is dit eenvoudig massagebed volledig te reguleren. Geschikt voor de rug, heupen en billen, armen en benen én de schouders. Wanneer je op je buik gaat liggen is hij ook geschikt voor borst en buik. Een absolute aanrader voor iedereen die regelmatig wil ontspannen, last heeft van spieren of gewrichten.

Bekijk elektrisch massagematras

Conclusie beste massagebed

Je hebt hierboven aardig wat over het (beste) massagebed kunnen lezen. Waar moet je nu voor kiezen? De nummer één en twee zijn absolute toppers, maar wel prijzig in aanschaf. Reken op een aanschafprijs variërend van € 3500 tot € 4500. Dit betekent even flink doorsparen. Is het massagebed bedoeld als zakelijke aankoop, dan mag je verschillende kosten aftrekken. Bijvoorbeeld de btw, maar ook de aanschafprijs zelf (dit laatste trek je van de omzet af).

Waar je voor kiest hangt enerzijds van je budget af, aan de andere kant ook van de lichamelijke klachten. Of de patiënten die behandeld moet worden. Wanneer een intensieve behandeling noodzakelijk is, dan zijn de nummer één en twee zeker aanraders. Voor dagelijks gebruik zonder al te grote lichamelijke klachten is het elektrisch massagematras een goedkoop alternatief.

Onderhoud van het massagebed

Let op want het is belangrijk dat je de aankoopbon van het massagebed altijd goed bewaart. Dit is tevens het garantiebewijs. Het massagebed moet altijd in een droge en stofvrije omgeving staan. Na elke behandeling maak je het massagebed met een vochtige doek schoon. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, die kunnen de onderdelen beschadigen.

Werk je met oliën of crèmes op het lichaam, gebruik dan altijd een hoeslaken of badhanddoek. Het massagebed kan in principe tegen oliën of crèmes, maar het is beter om de bekleding toch te beschermen. Er kunnen namelijk vlekken ontstaan die zich moeilijk laten verwijderen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste massagebed – hier moet je op letten
Schuiven naar boven