Salontafel mangohout rechthoek

Bijgewerkt: 2 april 2022

Een mango houten salontafel is altijd een goede keuze. Dit past namelijk binnen het industrieel wonen, maar ook wanneer je voor een landelijke of moderne woonstijl gaat. Op zoek naar een salontafel mangohout rechthoek? Dit is een langwerpige salontafel die het goed binnen je interieur doet. Van echt mangohout en hiermee van een hoge kwaliteit. Ontdek de mogelijkheden.

Industrieel Mangohout Salontafel
Bekijk product

Salontafel massief mangohout

Een salontafel van massief mangohout is 100% echt. Er is dus geen gebruik gemaakt van een andere houtsoort. De tafel is wel afgewerkt met metalen (ijzeren) poten of een frame. Dit is in veel gevallen zwart gepoedercoat. Hierdoor krijgt het geheel een zeer bijzondere uitstraling.

Mangohout is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Dit hout is afkomstig van de mangoboom en wordt niet speciaal voor het hout gekapt. De bomen zijn al oud en geven weinig vruchten. Is dit het geval, dan wordt een mangohout gekapt en vervangen voor een nieuwe boom. Hiermee is een salontafel van massief mangohout ontzettend duurzaam.

Is mangohout sterk?

Sommige vragen zich af of mangohout sterk is. Een goede vraag want de salontafel mangohout (rechthoek) moet natuurlijk een lange levensduur hebben. Van deze houtsoort is bekend dat het erg sterk en robuust is. Een salontafel van mangohout heeft hiermee niet alleen een industriële maar ook een robuuste uitstraling. Met de juiste verzorging gaat het hout ontzettend lang mee.

Salontafel mangohout rechthoek: de mogelijkheden

Op zoek naar een mooie salontafel mangohout rechthoek? Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Je vindt nu een aantal van die mogelijkheden besproken. Wanneer je op een van de linkjes klikt dan word je automatisch doorgeleid naar de salontafel.

Onderstel van hout

Een mango houten salontafel rechthoek kan zowel met houten poten of een metalen frame zijn afgewerkt. Is alles van hout, dan noem je dit ook wel de salontafel van massief mangohout. Via de link vind je verschillende salontafels met houten poten. Er zitten er ook een aantal met metalen poten tussen, die moet je maar overslaan. Het filter werkt niet helemaal zoals het zou moeten.

Bekijk massief mangohouten salontafels

Salontafel mangohout met ijzeren onderstel

Sterk, robuust en modern, dat is de salontafel mangohout rechthoek met een ijzeren onderstel. Niet kapot te krijgen en met een uitstraling die bij verschillende interieurstijlen past. Je hebt keuze uit metaal, staal en RVS. In bijna alle gevallen is het onderstel zwart van kleur.

Naar salontafels met ijzeren onderstel

Dit waren de twee meest voorkomende modellen. Op zoek naar een bijzondere salontafel van mangohout? Lees hieronder verder.

Salontafel mangohout met lade

De rechthoekige salontafel is groot genoeg voor plaatsing in de zithoek. Natuurlijk bepaal je zelf de afmeting, iedereen heeft zijn eigen wensen. Misschien heb je meer behoefte aan een salontafel mangohout met lade. Voordeel hiervan is dat je extra opbergruimte creëert. Bijvoorbeeld voor de afstandsbediening en televisiegids, tijdschriften, een handcrème, nagelvijltje of andere dingen die je dagelijks nodig hebt. Vergeet ook de onderzetters niet, die gaan gemakkelijk in de salontafel van mangohout met lade.

Is een mangohouten salontafel met lade duurder? Nee hoor, dit hoef echt niet duurder te zijn. Er zijn leuke modellen verkrijgbaar met een prijs variërend van € 230 € 370. Hier tussenin is er heel veel keuze. Natuurlijk heb je ook duurdere of goedkopere salontafels met lade. Waar je voor kiest hangt ten eerste van je interieurstijl maar ook van je budget af.

Bekijk mangohout een salontafels met lade

Let even goed op want een aantal salontafels heeft geen lade, maar dat zie je vanzelf. De meeste modellen die je via de link bekijkt hebben wel een lade.

Nieuw of tweedehands kopen

De vraag is of je voor een nieuwe tafel moet gaan of bijvoorbeeld een salontafel mangohout van Marktplaats. Wat is beter, nieuw of tweedehands? Natuurlijk is een nieuwe tafel kopen altijd beter. Deze komt rechtstreeks uit de fabriek of werkplaats en ziet er hartstikke mooi uit. Aan de andere kant is een nieuwe tafel wat duurder.

Zoek je een salontafel mangohout op Marktplaats? Let dan goed op de kwaliteit. Sommige tafels zijn slecht onderhouden, dat zie je direct. Helaas zijn er ook gevallen waarbij je de slechte verzorging niet ziet maar het uiteindelijk merkt. Bijvoorbeeld doordat het hout snel barst of erg zacht wordt. In dit laatste geval is er sprake van vochtschade!

Mango salontafel met lade: het onderhoud

Hierboven heb je ook kunnen lezen dat een goed onderhoud belangrijk is. Het zorgt voor een langere levensduur, bovendien blijft de tafel er ook mooier uitzien. Verzorg je mango salontafel met lade (of zonder lade) daarom ontzettend goed. Voor een mangohouten salontafel met lade is het belangrijk dat je de bewegende delen van de lade regelmatig insmeert. Doe dit met vaseline, dit is ontzettend vriendelijk voor mangohout. Je kunt eventueel ook een speciale olie gebruiken.

Ongelakt mangohout onderhoud

Hoe je de mangohout een salontafel moet onderhouden hangt een beetje van de afwerking af. Is deze gelakt of ongelakt, glad geschuurd of grof? Ongelakt mangohout moet je jaarlijks behandelen met een speciale houtolie. In principe kun je hier elke willekeurige houtolie voor gebruiken, zolang deze maar bedoeld is voor ongelakt hout.

Je kunt het hout eventueel heel licht opschuren en behandelen met een woodsealer. Dit is een soort binnenbeits voor houten meubels. Wil je dit niet, behandel het mangohout dan eenmaal per jaar met de olie. Bij intensief gebruik kan het nodig zijn dat je dit twee keer per jaar doet. Overigens kun je ook olijfolie of bijenwas gebruiken voor ongelakt mangohout.

Gelakt mangohout onderhoud

Is de mangohouten salontafel gelakt? Dit is in veel gevallen zo, hierdoor heb je er weinig onderhoud aan. Het hout is namelijk behandeld tegen vocht en vlekken. Indien gewenst kun je ook nu de salontafel eenmaal per jaar licht opschuren en behandelen. Dit is echter geen vereiste.

Kun je mangohout schilderen?

Je hebt een salontafel mangohout rechthoek gekocht en wil hem eigenlijk schilderen. Kun je mangohout schilderen? Ja dat kan maar dit is niet aan te raden. Liever kies je voor een blanke of lichte beits. Hiermee blijft namelijk zowel de structuur als kleur van het hout behouden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Salontafel mangohout rechthoek
Schuiven naar boven