Zwart mangohout tv-meubel: de beste tips

Bijgewerkt: 2 april 2022

Op zoek naar een zwart mangohout tv-meubel? Mangohout is een product dat de laatste jaren erg in trek is. Het is namelijk duurzaam en heeft een lange levensduur. Zwart mangohout heeft een iets andere uitstraling. Hierdoor past het binnen verschillende interieurstijlen. Ontdek alles over het zwart mangohout tv-meubel en waar je op moet letten bij aankoop.

Dit is zwart mangohout

Mangohout is afkomstig van de mangoboom. Hier worden geen hele bossen voor gekapt maar gebruik gemaakt van oude mangobomen. Deze bomen leveren nauwelijks manco’s en worden gekapt. Uiteraard worden hier nieuwe bomen voor aangeplant. Dit betekent dat mangohout ontzettend duurzaam is.

Waarin verschilt zwart mangohout van het normale hout? Gewoon mangohout heeft een natuurlijke uitstraling, de kleur is altijd warmbruin. Zwart mangohout heeft een zwarte kleur. In veel gevallen wordt het zwart mangohout tv-meubel afgewerkt met metaal dat voorzien is van zwarte poedercoating.

Juiste afmeting van het tv-meubel

Let op want je hebt het zwart mangohouten tv-meubel in verschillende afmetingen. Erg populair is het tv-meubel mangohout 200 cm. Dit betekent dat hij een totale breedte van 2 meter heeft. Geschikt voor de grotere woonkamer en natuurlijk de grotere televisie. Je hangt de televisie boven het zwarte mangohouten tv-meubel, maar je kunt het er ook op plaatsen.

Als tweede wordt het tv-meubel mangohout van 180 cm goed verkocht. Deze is iets kleiner dan voorgaand model. Het scheelt slechts 20 cm dus dit tv-meubel past ook in veel woonkamers. Bekijk vooraf of er voldoende ruimte voor is.

Het tv-meubel mangohout 160 cm is weer een tikkeltje kleiner maar ook goedkoper. Daarnaast heb je keuze uit andere afmetingen waaronder 120 cm, 130 cm of misschien wel 210 cm.

Naar mangohouten tv meubels zwart

Zwevend tv-meubel mangohout

Wil je geen tv-meubel op de grond plaatsen? Kies dan voor een zwevend tv-meubel van mangohout. Deze bevestig je aan de wand (muur). Het is hierbij belangrijk dat de wand stevig genoeg is. Gaat het om een dunne tussenwand, bekijk dan vooraf de mogelijkheden.

Een zwevend tv-meubel van mangohout is verkrijgbaar in het zwart, maar je kunt ook voor de natuurlijke look gaan.

Industrieel tv-meubel

Misschien wist je het nog niet maar een zwart mangohouten kast voor je televisie behoort tot de industriële inrichting. Dit komt omdat de industriële woonstijl veel gebruik maakt van natuurlijke maar ook harde materialen. Metaal met een roestuitstraling is erg populair, maar ook gepoedercoat metaal en hout doen het goed. Eigenlijk alle materialen zoals je die in oude fabrieken tegenkomt.

Feitelijk behoort mangohout niet direct tot de industriële look, want in oude fabrieken maakten ze gebruik van andere houtsoorten. Je kiest juist voor een industrieel tv-meubel van mangohout omdat dit ontzettend sterk en duurzaam is. En omdat het die gewilde look heeft.

Is zwart mangohout beter dan het normale mangohout?

Je hebt de keuze uit een mangohout tv-meubel met een natuurlijke uitstraling of zwart mangohout. Is het één beter dan het ander? Nee, ze zijn beiden van een zelf te kwaliteit. Voordeel van mangohout is dat het niet hoeft te drogen voordat het in productie wordt genomen. Dit scheelt natuurlijk in de kosten, daarom is een zwart mangohout tv-meubel heel betaalbaar.

Opvallend aan mango hout is de fijne nerf. Zonder afwerking zal het mangohout met de tijd een beetje grijs verkleuren. In veel gevallen wordt er voor gekozen om het oppervlak glad te polijsten en het hout te lakken. Ook kan het hout geborsteld worden of juist grof geschuurd. Er zijn dus verschillende toepassingsmogelijkheden. Door het mangohout zwart te lakken ontstaat er die moderne uitstraling.

Hier moet je opletten bij aankoop

Zwart mangohout kopen? Hier zijn verschillende mogelijkheden in, waaronder ook het tv-meubel van zwart mangohout. In veel gevallen is het houten tv-meubel vooraf behandeld tegen vocht en vlekken. Let hierop want sommige meubels zijn juist onbehandeld. Dit betekent dat je ze na aankoop zelf nog moet behandelen. Dit doe je met speciale olie voor mangohout. Je kunt ook voor lakken gaan, of je gebruikt een speciale bijenwas.

Waar moet je nog meer allemaal opletten wanneer je een zwarte mangohout in tv-meubel of tv-kast koopt? Hieronder vind je enkele onmisbare aandachtspunten.

Tv-kast van zwart mangohout: vrijstaand of zwevend

Bedenk vooraf of je een zwarte mangohouten tv-kast zwevend of vrijstaand neemt. Gaat het om een zwevend model dan kun je deze niet zomaar op de grond plaatsen, hij is dan echt te laag. Een losstaand model is voorzien van poten of een onderstel. In veel gevallen betreft dit gepoedercoat zwart metaal. Dit sluit natuurlijk perfect aan bij het zwarte hout.

Naar zwevend tv-meubel van mangohout

Afmeting van de tv-kast

Ten tweede kijk je naar de afmeting, hierover heb je al eerder iets kunnen lezen. In principe zou een tv-meubel net iets breder moeten zijn dan de televisie. Is de tv-kast juist kleiner dan de televisie dan ziet dit vreemd uit. Meet dus de tv op, dan weet je ook welke afmeting het zwart mangohout tv-meubel moet hebben.

De afwerking: ruw of gladgeschuurd

Voor welke uitstraling ga je? Het hout kan gladgeschuurd en eventueel gelakt zijn. In dit geval is het mangohout goed beschermd tegen vocht, vlekken of krassen. Er kan ook sprake zijn van een gladde afwerking zonder lak. Je moet het mangohouten tv-meubel dan regelmatig behandelen.

Als laatste is er nog de ruwe afwerking. Dit heeft een robuuste uitstraling en past perfect binnen de industriële woonstijl. Nadeel is dat de ruwe afwerking onprettig kan aanvoelen. Bovendien is dit een minder goede keuze wanneer je kleine kinderen hebt, de ruwe afwerking kan namelijk voor splinters zorgen.

Mango hout tv-meubel: de prijs

Als laatste speelt de prijs een belangrijke rol. Een zwart mangohout tv-meubel moet natuurlijk niet te veel kosten maar wel van een goede kwaliteit zijn. Gelukkig kunnen de productiekosten bij het vervaardigen van mangohouten meubels laag worden gehouden. Hier is de kans groot dat je een goedkoop mango hout tv-meubel scoort.

De gemiddelde aanschafprijs ligt tussen de € 200 en € 400. Deze prijzen gelden voor vrijstaande of zwevende tv-meubels van zwart mangohout. Het zal zelden voorkomen dat een tv-kast duurder is, of deze moet een stuk groter zijn. Je hebt ook hele goedkope mangohouten tv-meubels voor minder dan € 200. Het gaat dan om kleine modelletjes, te gebruiken voor een compacte televisie of als nachtkastje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Zwart mangohout tv-meubel: de beste tips
Schuiven naar boven