Wanddecoratie keuken industrieel – leuke tips

Bijgewerkt: 2 april 2022

Het kan best lastig zijn om wanddecoratie keuken industrieel te vinden. Wat heeft precies een industriële uitstraling en past dit ook bij je keukeninrichting? Om je te helpen vind je in deze blogpost leuke tips en interessante ideeën. Zo vind je de perfecte wanddecoratie voor de keuken (industrieel).

De industriële keukenstijl

Houd je van de industriële woonstijl? Dit kenmerkt zich door metaal, hout, roestkleuren en vooral alles heel robuust. De industriële look is geïnspireerd op basis van oude fabriekshallen. Alle materialen en designs die je hier tegenkomt kun je ook gebruiken bij de industriële woonstijl.

Een industriële keuken is wel heel bijzonder. Een hoog plafond met een netwerk van buizen of balken maakt het natuurlijk helemaal af. Maar ook de keukeninrichting pas je op de industriële look aan. Vaak gaat het om keukens in het zwart of een houtkleur. Deze heeft een afwerking van metalen onderdelen zoals handgrepen, pootjes, metalen rekjes en een groot metalen fornuis. Hier hoort natuurlijk keuken wanddecoratie industrieel bij.

Metalen wanddecoratie keuken

Zoek je wanddecoratie keuken industrieel, dan kom je vrijwel altijd bij materialen als hout of metaal uit. Allereerst de metalen wanddecoratie voor de keuken. Denk hierbij aan schilderingen op geborsteld staal, een stalen wandklok, groot metalen servies dat je aan de muur hangt, rekjes van metaal en nog veel meer.

Opvallend zijn de metalen voorwerpen zoals een ananas, leeuwenkop of lotusbloem. Dit is een mooie en creatieve wanddecoratie voor de industriële keuken. Je hebt ook wanddecoraties van metaal die uit letters of zinnen bestaan. Zo voeg je net wat extra’s aan de keuken toe.

Wanddecoratie industrieel hout

Naast metaal wordt er bij de industriële stijl ook veel gebruik gemaakt van hout. Hoe ruwer of robuuster het hout eruit ziet, hoe beter. Zo heb je de wanddecoratie industrieel hout. Denk hierbij aan houten rekjes, ideaal om keukengerei of kruidenpotjes op te bergen. Maar natuurlijk ook een schilderij van hout, een spiegel met houten omlijsting of de houten klok.

Naar industriële wanddecoratie

Wat is er nog meer mogelijk? Je hebt bijvoorbeeld een mooi industrieel wandrek in een ronde vorm. Hierin zijn 3-4 planken aangebracht, geschikt voor je kruidenpotjes, kruidenplantjes of wat leuke beeldjes. Het gaat hier om industriële wanddecoratie van hout met een metalen frame. Vanwege de afwerking is dit zeer geschikt voor gebruik in de keuken, het is namelijk vochtbestendig.

Er is genoeg te bedenken met betrekking tot houten wanddecoratie voor de keuken. Dit hoeft niet duur te zijn, vanaf een paar euro schaf je al iets aan. Prijzen lopen op tot meer dan € 100. Het hangt dus van je budget af waar je precies voor gaat.

Past industrieel wel bij mij?

Misschien twijfel je over stoere industriële wanddecoratie. Want dat is de uitstraling die je ermee creëert: stoer en robuust. Hoe weet je nu of zoiets wel bij je past? Houten materialen zijn van alle tijden en passen ook bij verschillende woonstijlen. Kies je voor wanddecoratie keuken industrieel in het hout, dan zit je eigenlijk altijd goed. Dit sluit namelijk niet alleen bij de industriële stijl aan maar ook bij landelijk, modern, klassiek, retro en nog veel meer.

Met de metalen wanddecoratie zit dit iets anders. Metaal is namelijk erg industrieel, hier kun je weinig aan veranderen. Toch laat metaal zich goed combineren met moderne tot klassieke interieurstijlen. Wil je het veilig houden, kies dan voor metalen wanddecoratie die zwart gepoedercoat is. Dus geen roestkleur, want dat is erg gewaagd.

Rond of vierkant, de vorm speelt ook mee

Moet je voor wanddecoratie industrieel rond of juist vierkant gaan? Vormen kunnen de gehele uitstraling bepalen. Vierkante vormen zijn vaak strak, die passen binnen verschillende stijlen. Vooral de moderne woonstijl vraagt om strakke belijningen. Wanddecoratie industrieel rond is net wat speelser. Dit past binnen de industriële woonstijl maar ook binnen die van Art deco tot modern.

Ook nu weer gaat het erom of je voor veilig of gedurfd gaat. Natuurlijk zijn ronde vormen wat lastiger in te passen. Het moet bijvoorbeeld op de inrichting van je keuken aansluiten. Een keuken is over het algemeen voorzien van strakke belijningen, een ronde vorm breekt dit. Toch kan dit juist voor afleiding en onderbreking zorgen waardoor de keuken er een stuk minder strak uitziet.

Is de keuken geheel industrieel, dan kun je beter niet voor ronde wanddecoratie gaan. Je krijgt dan al snel dat alles er rommelig uit gaat zien. Heb je dus een 100% industriële keuken dan kies je liever voor vierkante wanddecoratie.

De kosten van wanddecoratie keuken industrieel

Een nieuwe keuken kost een hoop geld, of misschien wil je hem een beetje opnieuw inrichten. Natuurlijk wil je niet teveel uitgeven voor keuken wanddecoratie met industriële look. Zoals je eerder al het kunnen lezen hoef je niet heel veel geld uit te geven. De prijs is mede afhankelijk van de grootte van de wanddecoratie maar ook van de materialen die gebruikt zijn.

Hier vind je wat voorbeelden, dan weet je ook met welke prijs je rekening moet houden. Een industriële fotocollage, bestaande uit meerdere foto’s die bij elkaar passen, kost rond de € 50. Deze foto’s zijn voorzien van levende strips waardoor je de platen makkelijk op kunt hangen. Een industrieel wandrijk van mangohout, hiervoor betaal je tussen de € 50 en € 90. Of een grote industriële wanddecoratie van de wereldkaart, de prijs ligt rond de € 90.

Behoefte aan een industriële canvas? Prachtige afbeeldingen van een historische hijskraan, fabriekshal of dieselmotor. De prijs ligt tussen de € 25 en € 100. Je ziet dat er heel wat mogelijk is. Tip: kijk ook eens bij de afdeling keuken industrieel, hier vind je nog veel meer inrichting voor je keuken. Zo doe je vast weer nieuwe ideeën op.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Wanddecoratie keuken industrieel – leuke tips
Schuiven naar boven