Beste sensor prullenbak – elektrische afvalbak

Bijgewerkt: 31 maart 2022

Een prullenbak met sensor is vooral praktisch in de (bij)keuken of misschien wel op kantoor. Let op want sommige modellen werken niet zo goed als beloofd. De beste sensor prullenbak heeft voldoende inhoud en eventueel een afvalscheider. Verder gaan de batterijen lang mee.

Sensor prullenbak 60 L – afvalscheiding

 • 1-3 vakken
 • Prijsindicatie: € 79 – € 179

Misschien wel de beste sensor prullenbak, want hij heeft een ruime inhoud en je doet aan afvalscheiding. Hoeft natuurlijk niet, want sommige van deze modellen bestaan uit slechts één ruime binnenbak. Maar dat afval scheiden is echt wel praktisch. Je hebt namelijk geen aparte bakken voor gft, plastic of papier nodig. Gewoon alles-in-een.

De prullenbak met sensor gaat automatisch open wanneer je met de hand richting het deksel beweegt. Na enige tijd sluit de deksel zich ook weer automatisch. Het voordeel van een sensor is dat er nooit meer vieze vingerafdrukken op de prullenbak achterblijven. Bovendien ga je hygiënisch te werk wat je hoeft niks aan te raken.

Deze modellen vallen op, en dat heeft niet alleen met het stijlvol design te maken. Ook de kwaliteit mag er wezen. Het soft close deksel met infrarood sensor zorgt voor veel gebruiksgemak. Afvalscheiding was nog nooit zo eenvoudig geweest, en ook nog eens hartstikke hygiënisch. Want er is een geïntrigeerde Ozon sterilisatiefunctie aanwezig. Hiermee wordt tot 90% van de bacteriën en virussen gedood.

Bekijk sensor prullenbak 60 L

Kleine prullenbak met sensor – 40 L

 • Een enkele bak
 • Prijsindicatie: € 59 – € 149

Het is belangrijk om het afval in de prullenbak regelmatig in de buitencontainer te gooien. Wekelijks legen is aan te raden, het liefst tweemaal per week. Hiermee voorkom je nare luchtjes en het ontstaan van maden in huis. Duurt het te lang voordat de afvalbak vol is, kies dan voor een model met een inhoud van 40 liter.

Deze afvalbak is geschikt voor een éénpersoons huishouden of voor een gezin met maximaal drie personen. De prullenbak met sensor heeft een hoogte van ongeveer 68 cm en past hierdoor prima in de keuken, de bijkeuken of in de hoek van de woonkamer. Let wel want het gaat hier om een standaard hoogte, hij is dus minder geschikt voor de slaapkamer of de badkamer.

Naar sensor afvalbak 40 L

Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak

 • Let op, zonder sensor!
 • Prijsindicatie: € 122 – € 199

Een zeer populair model, maar zonder sensor, is de Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak. Hij behoort niet tot de beste sensor prullenbak maar is wel duurzamer dan andere modellen. Hij beschikt namelijk over een soft touch open- en sluitsysteem. Door zachte aanraking opent de prullenbak zich, hij werkt niet elektrisch. En dat bespaart op energie en het gebruik van batterijen.

Brabantia is een kwalitatief merk, ze geven dan ook maar liefst 10 jaar garantie op deze afvalbak. Je hebt keuze uit verschillende modellen waaronder die met de inhoud van 60 l. Hierbij zijn er twee binnenbakken aanwezig van elk 30 liter. Afval scheiden kan dus gewoon binnenshuis.

Dankzij het ontwerp past deze afvalbak perfect tegen de muur of in een hoek. Hiermee bespaar je ontzettend veel ruimte. Hij beschikt dus niet over een sensor, maar toch wordt deze prullenbak ontzettend veel verkocht. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Bekijk Brabantia Bo Touch Bin

Wat is een sensor prullenbak?

Voordat je iets aankoopt, moet je wel weten of dit product ook bij je situatie past. Wat is een sensor vuilnisbak? Dit is een afvalbak die uitgerust is met een bewegingssensor. Wanneer je langs de sensor beweegt dan opent de prullenbak zich automatisch. Zo hoef je het deksel of de prullenbak zelf niet aan te raken. Na enkele seconden sluit het deksel zich automatisch weer.

Let op want een sensor afvalbak kan ook per ongeluk open gaan. Plaats hem daarom niet op een plek waar continu mensen voorbijlopen. Houd ook rekening met huisdieren zoals katten of vogels. Wanneer deze zich boven de afvalbak bewegen dan krijg je dat deze open gaat. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Dit is een normale maat prullenbak

Vind je het moeilijk om de inhoud van de prullenbak te bepalen? Hieronder een duidelijk overzicht.

 • Huishouden van 1 of 2 personen: afvalbak van 10-30 l
 • Huishouden van 3 personen: afvalbak van 20-50 l
 • Huishouden van 4 personen: afvalbak van 30-40 l
 • Huishouden van 5 personen: afvalbak van 40-60 l
 • Huishouden vanaf 6 personen: afvalbak van 60 l

Koop je een prullenbak ten behoeve van afval scheiden? Houd er dan rekening mee dat de inhoud van de bakken kleiner is. Een afvalbak van 60 l met 2 of 3 binnenbakken heeft vaak de volgende indeling:

 • Driemaal 20 L / tweemaal 30 L
 • Óf tweemaal 18 L en tweemaal 12 L
 • Óf eenmaal 40 L en eenmaal 20 L

Let dus goed op de specificaties, zodat je geen kat in de (vuilnis)zak koopt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste sensor prullenbak – elektrische afvalbak
Schuiven naar boven