Beste ovenreiniger – zo maak je de oven schoon

Bijgewerkt: 31 maart 2022

Er zijn dure en hele goedkope ovenreinigers verkrijgbaar. De prijs zegt niet alles over de werking, want sommige producten doen niet goed hun best. De beste ovenreiniger maakt de oven goed en snel schoon. Hieronder zie je welke producten dit zijn.

HG oven- en grillreiniger

Een van de beste ovenreinigers is van het merk HG, altijd van topkwaliteit. De HG oven- en grillreiniger werk niet alleen voor het goed schoonmaken van de oven maar ook van de grill, bakplaat en barbecue. Dit product is biologisch afbreekbaar en hiermee een zeer goede keuze.

Het verwijdert aangekoekt eten en vet, iets dat normaal gesproken lastig te verwijderen is. De kracht zit hem in de schuimformule die zeer goed hecht en een goede inwerking heeft. Het is aan te raden om de oven, barbecue of grill eerst te verwarmen. Hierna het oppervlak besproeien en maximaal 5 minuten in laten werken. Goed naspoelen en kijken of alles weg is. Eventueel de behandeling herhalen.

Let op, wil je ingebrand vet goed verwijderen dan moet je de oven echt handwarm maken, dus even een minuutje aanzetten.

Bekijk HG oven- en grillreiniger

Mr Muscle Ovenreiniger

De beste ovenreiniger met een hoge kracht is Mr Muscle, die ook over een schuimformule beschikt. Dit product werkt met een actieve schuurwerking waardoor aangekoekte etensresten makkelijk loskomen. Het verwijdert het meest hardnekkige vet en vuil, dus ook ingebrand vet.

Let op want na het schoonmaken moet je dit product heel goed verwijderen. Wanneer je de ovenreiniger laat zitten en je zet de oven of magnetron aan, dan ontstaat er ontploffingsgevaar. Daarom altijd goed naspoelen met een vochtige doek of spons. Dit geldt niet alleen voor deze ovenreiniger maar voor alle producten waarmee je de oven of grill schoonmaakt.

Mr Muscle Ovenreiniger is wat voordeliger geprijsd dan HG. Vooral de voordeelverpakking van 3 tot 6 sprays is erg interessant.

Naar Mr Muscle Ovenreiniger

Bosch/ Siemens

Je zou niet denken dat een elektronicabedrijf ook ovenreinigers produceert. Toch is dit het geval, en de Bosch/ Siemens Ovenreiniger komt zeker als beste naar voren. Deze reiniger is geschikt voor het schoonmaken van de oven en grill, ongeacht van welk merk dit is.

De reiniger is eenvoudig in gebruik en maakt prima schoon. Wel is het belangrijk dat je het product enige tijd laat inwerken, dus even wat geduld hebben. Wanneer je het snel wegspoelt dan merk je dat de oven niet goed schoon is.

Het mooie aan dit merk is dat je de keuze hebt uit verschillende reinigingsproducten. Bijvoorbeeld de spray, erg praktisch in gebruik. Of de gel waarmee je zeer precies te werk gaat. Van hetzelfde merk zijn er ook ontkalkingstabletten verkrijgbaar, geschikt voor het ontkalken van de stoomoven.

Bekijk Bosch/ Siemens Ovenreiniger

Welke ovenreiniger werkt echt?

Een goede overreiniger kost tussen de € 10 en € 15 per fles of spray. Maar welke ovenreiniger werkt echt? De meeste van deze producten werken goed, maar ze worden vaak op de verkeerde manier gebruikt. Door de oven een beetje warm te maken kan het product beter inwerken. Daarnaast moet je het minimaal 3 minuten laten inwerken, maar velen hebben hier het geduld niet voor.

Dasty is een zeer goedkoop merk ontvetter. Soms wordt dit ook gebruikt voor het reinigen van de oven of magnetron. Wees hier een beetje voorzichtig mee want het kan de oven beschadigen (afhankelijk van het materiaal). Wees er zeker van dat je een veilig product gebruikt.

Zo krijg je ingebrand vet uit de oven

Vroeg of laat ontkom je er niet aan: ingebrand vet in de oven. Vaak op de bodem, soms aan de zijwanden. Met een beetje pech zit het zelfs aan het plafond van de oven. Hoe krijg je ingebrand vet uit de oven? Wanneer je er op tijd bij bent lukt dit met de beste ovenreiniger. Maar wanneer je te lang wacht wordt het steeds lastiger om het ingebrand vet weg te krijgen.

In dit geval is het aan te raden om de vieze plekken in te smeren met groene zeep. Neem vervolgens een bakje ammoniak en zet dit een nachtje in de oven (de oven niet aanzetten!). De volgende dag probeer je of je het ingebrand vet weg krijgt. Hierna nog nabehandelen met een goede ovenreiniger.

Wanneer je nog schoonmaakmiddel ruikt

Neem de oven niet in gebruik zolang je nog schoonmaakmiddel ruikt. Neem een doek en maak hem met water vochtig. Neem met de doek de oven af, spoel de doek tussendoor steeds goed uit. Hierna met een droog vaatdoekje of een oude theedoek de oven van binnen droog maken.

Vervolgens verwarm je een kopje water in de oven. Wanneer je nog steeds schoonmaakmiddel ruikt, herhaal je bovenstaande stappen. Net zolang totdat je niks vreemds meer ruikt, en dat kan soms even duren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste ovenreiniger – zo maak je de oven schoon
Schuiven naar boven