Beste ondernemers boeken 2023

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Als ondernemer heb je niet altijd even makkelijk. Je loopt tegen verschillende zaken aan waaronder je tijdsindeling, fiscale regels, omgaan met klanten, concurrentie en nog veel meer. Haal het beste uit jezelf en je onderneming. Met de top 5 beste ondernemers boeken maak je een goede (nieuwe) start.

1. Een werkweek van 4 uur

Er is je altijd voorgehouden dat je keihard moet werken om je onderneming tot een succes te maken. In het boek Een werkweek van 4 uur lees je dat dit ook anders kan. Schrijver Timothy Ferriss runt een nationaal bedrijf maar is het grootste gedeelte van de dag met zijn hobby’s bezig. Zo geniet hij van een rijk leven.

Het boek laat je zien hoe je met weinig werken toch veel kunt verdienen. Het verandert misschien wel je hele leven. Bovendien helpt het boek je met het vinden van belangrijke antwoorden en het maken van keuzes. Een echte aanrader: behoort zeker tot de beste ondernemersboeken.

Bekijk Een werkweek van 4 uur

2. Miljonair met een gewone baan

Ben je graag financieel onafhankelijk? Droom je van het miljonairsleven, maar is dit tot nu toe nog niet gelukt? Schrijver Oeds-Jan laat in het boek Miljonair met een gewone baan zien hoe je miljonair wordt. En dat doe je dus niet door de jackpot in de staatsloterij te winnen, hoewel dit natuurlijk makkelijk zou zijn.

Het boek lezen geeft je geen garantie dat je ook daadwerkelijk miljonair wordt. Maar het laat je wel inzien hoe je kansen soms laat liggen en deze met twee handen aanpakt. Bovendien leer je hoe je geld voor je laten werken, want dat is tenslotte de beste methode.

Naar Miljonair met een gewone baan

3. Get your shit together

Hoewel de titel Engels is, lees je dit boek gewoon in het Nederlands. Nederlandse schrijver Michel Vos ontwikkelde een methode voor persoonlijke groei en zakelijk succes. Reken af met chaos in je onderneming, op je werk of privé. Zie dit als een zelfontwikkelingsboek, waardoor je alleen maar doorgroeit.

Het boek bevat zes verschillende delen waarbij je telkens weer verrassende tips en inzichten tegenkomt. Een absolute aanrader voor elke ondernemer, maar ook wanneer je nog in de startblokken staat.

Bekijk Get your shit together

4. De route naar 100.000 euro per jaar

Je hoort het overal: 100k per jaar verdienen. Hierbij worden je vele methoden aangeboden. Helaas kun je niet zeggen dat de ene methode succesvol is en de ander niet nu. Schrijfster Suzanne van Duijn heeft drie jaar lang keihard als freelancer gewerkt. In 2020 besloot ze om dit heel anders te doen en deed onderzoek naar de psychologie van geld. Ze laat zien hoe ze in korte periode haar inkomsten wist te verdrievoudigen.

Het boek is open en transparant, bovendien haal je er veel inspiratie uit. Met persoonlijke anekdotes en praktische tips word je een heel eind op weg geholpen. Die € 100.000 per jaar is bijna inzicht. Ook dit boek geeft geen garantie dat het gaat lukken maar alleen al vanwege de eerlijke en verfrissende blik is dit een aanrader met betrekking tot de beste ondernemers boeken.

Naar De route naar 100.000 euro per jaar

5. Van idee naar start-up

Elke onderneming begint met een idee. Vaak is het lastig dit idee met succes uit te werken. In het boek Van idee naar start-up word je hierin begeleid. Stapje voor stapje werk je een business idee uit naar een product of dienst. Ook op andere gebieden haal je hier veel inspiratie uit. Doorgroeien is namelijk belangrijk op elk moment.

Naast het boek vind je op de bijbehorende website ook verschillende lesprogramma’s en extra materiaal. Het boek is niet alleen praktisch maar brengt ook een heldere boodschap over. Bovendien is de inhoud zeer overzichtelijk. Geen wonder dat dit tot het beste ondernemersboeken behoort, samen met de andere vier.

Bekijk Van idee naar start-up

Deze boeken lezen ondernemers

Ben je benieuwd welke boeken ondernemers lezen? Dat is heel wisselend, het hangt namelijk van de branche of niche af. Maar ook van eerder opgedane ervaring. Bovendien speelt kennis omtrent bepaalde zaken een belangrijke rol.

Het zijn vooral startende ondernemers die voor ondernemersboeken gaan, daarvan zijn er een hoop die in het lijstje hierboven voorkomen. Daarnaast lezen ervaren ondernemers voornamelijk vakliteratuur. Hiermee blijven ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Welke boeken lezen succesvolle mensen?

Succes staat voor het verwezenlijken van je doelen. Vaak wordt succes gemeten in geld of status. Succesvolle mensen lezen heel uiteenlopende boeken. Misschien hebben ze in het begin wel bovenstaande boeken gelezen. Maar ze lezen ook boeken over wetten en regels, fiscale voordeeltjes en natuurlijk leesboeken. Gewoon een spannende thriller of een leuke roman want ja: succesvolle mensen zijn ook maar gewone mensen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste ondernemers boeken 2023
Schuiven naar boven