Beste elastische veters

Bijgewerkt: 28 mei 2022

Elastische veters zijn erg praktisch. Je hoeft namelijk nooit meer veters te strikken terwijl je schoenen wel goed aansluiten. De beste elastische veters zijn van een goede kwaliteit. Ze mogen niet zomaar kapot gaan en hebben een goede elasticiteit. Welke je moet kopen, dat lees je in de tips hieronder.

Zo gebruik je elastische veters

Eerst even iets over het gebruik van dit soort veters. Dan weet je ook of dit wel bij je past. Deze veters breng je eenmalig in de vetergaatjes aan. Afhankelijk van het model gaat er een strik in, maar je hebt ook exemplaren die je niet hoeft te strikken. Vervolgens trek je de schoen aan en uit, zonder dat je veters strikt.

De veter is rekbaar, hierdoor hoef je dus geen strik te leggen wanneer je de schoen aantrekt. Maar ook geen strik los te maken wanneer je de schoenen uit doet.

Dit zijn de beste elastische veters

Je bent vast benieuwd naar de beste elastische veters die verkrijgbaar zijn. Kwaliteit speelt een belangrijke rol. Hele goedkope exemplaren scheuren snel. Ook is de rek er snel uit, waardoor je schoen veel te lossen zitten. Hieronder vind je het aanbod elastische veters inclusief prijs.

Bekijk elastische veters

De prijs

Je gaat voor een goede kwaliteit, daarom kies je voor de beste elastische veters. Zijn deze ook duur? Nee hoor dat valt echt wel mee. Voor goede elastische veters betaal je tussen de € 4 en € 12. Je hebt ze ook goedkoper maar dan is de kwaliteit wat minder. Betaal dus liever een paar euro meer, dan weet je zeker dat de elastische veters lang meegaan.

Minder steun

Afhankelijk van het product dat je koopt kan de veter minder steun bieden aan de voet. Dit komt omdat de schoen wat losser zit. Vind je een goede ondersteuning belangrijk, koop dan normale veters. Natuurlijk heb je er dan wat meer werk aan maar je voet schuift niet zo eenvoudig weg.

De voordelen van elastische veters

Uiteraard hebben elastische veters ook wat interessante voordelen. Ten eerste zijn ze zeer praktisch voor kinderen: ze hoeven de schoenen niet te strikken. Ideaal voor jonge kinderen die dit nog niet onder de knie hebben. Ook voor volwassenen is dit een goede oplossing, bijvoorbeeld wanneer je vanwege reuma, heupproblemen of iets anders moeilijk kunt bukken.

Heb je vaak last van voeten die opzwellen? Ook dan zijn elastische veters aan te raden. Wanneer je voet gedurende de dag opzwelt dan rekken de veters mee. Hierdoor zit de schoen nooit te strak.

Alternatief voor dit soort veters

Wil je geen gebruik maken van elastische veters, dan zijn er wel wat alternatieven. Je komt dan bij schoenen met klittenband of een ritssluiting uit. Helaas moet je dan ook op zoek naar een ander model schoen. Dit betekent dat je de vertrouwde schoenen mogelijk niet meer in gebruik neemt, en dat is natuurlijk zonde.

Hier worden veters van gemaakt

Je hebt nu alles over de beste elastische veters gezien. Wil je misschien weten waar veters van gemaakt worden? Hiervoor worden dunne sterke vezels gebruikt. De fabrikant vlecht deze kruislinks, waardoor ze extra stevig zijn. Een veter heeft dan ook een hogere trekkracht.

De twee uiteinden van veters worden voorzien van een metalen kokertje of een stukje plastic. Dit noem je ook wel een stift. De stift verhindert dat de vezels van de veter loskomt. Ook kun je dankzij de stift de veters makkelijker in de vetergaatjes krijgen. Als laatste ziet deze afwerking er natuurlijk mooier uit.

Erg populair: zwarte veters met elasticiteit

Wat wordt het meest verkocht, zwarte, witte of grijze veters met elasticiteit? Het zal je misschien verbazen maar de elastische veters in de kleur zwart zijn het meest populair. Dit komt omdat zwart bij elke andere kleur past.

Naar zwarte elastische veters

Heb je witte schoenen, dan kun je beter voor witte of lichtgrijze veters kiezen. Zwart steekt erg af, of je moet dit willen. Grijs is een mooie tussenoplossing en past bij donkere of lichte schoenen. Heb je felgekleurde schoenen? Kies dan voor veters in een gelijkwaardige kleur. Kun je die niet vinden, neem dan witte of zwarte veters. Bij donkere schoenen neem je zwarte veters en bij lichte schoenen neem je witte veters.

Vaak is het ook een kwestie van uitproberen. En is je keuze ook geheel afhankelijk van je smaak. Zorg in ieder geval dat je altijd een extra setje veters in huis hebt. Mocht de huidige veter kapot gaan, dan kun je deze direct verwisselen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste elastische veters
Schuiven naar boven