Beste oplaadbare D batterijen

Bijgewerkt: 28 mei 2022

D batterijen zijn groot en in veel gevallen ook krachtig. Ze worden gebruikt in speelgoed en apparaten die om meer stroom vragen. De beste oplaadbare D batterijen gaan ontzettend lang mee. Zo kun je ze ontelbaar vaak opnieuw opladen en geven ze voldoende power.

Wanneer je voor oplaadbare batterijen kiest

Kijk niet alleen naar de beste oplaadbare batterijen D maar ook of je ze wel kunt gebruiken. In sommige apparaten mogen alleen wegwerp batterijen. Dit is het geval bij apparaten die zeer weinig stroom verbruiken. Denk hierbij aan een klok of afstandsbediening, hoewel daar geen grote batterijen in passen.

Wanneer je een apparaat of speelgoed aankoopt staat hier altijd bij of je oplaadbare batterijen mag gebruiken.

Dit zijn de beste oplaadbare D batterijen

Ook benieuwd wat de beste oplaadbare D batterijen zijn? Je hebt ze van grote en bekende merken zoals Duracell en Philips, maar ook goedkope exemplaren. Ontdek waar je voor moet kiezen. Hieronder vind je driemaal de beste grote D batterijen (oplaadbaar).

Duracell oplaadbare batterijen

Duracell is een merk dat iedereen wel kent. In verschillende tests komt dit merk als beste naar voren. Ben je op zoek naar de beste oplaadbare batterijen D dan moet je zeker eens bij dit merk kijken.

Voor twee stuks betaal je tussen de € 14 en € 20. Dit is zeker duurder dan bij andere merken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Let even goed op want wanneer je online bestelt kun je kiezen uit 2 tot 8 stuks, de prijs is hierop aangepast. Het is zeker aan te raden om minimaal vier oplaadbare batterijen te kopen. Er zitten namelijk minimaal twee in het apparaat waarbij je de andere twee tussentijds oplaadt.

Duracell is van een ontzettend hoge kwaliteit. Ze zijn tot 400 keer oplaadbaar terwijl de andere versie, maar die is nog duurder, tot wel 1000 keer oplaadbaar is. Goed om te weten want de ongebruikte batterijen gaan minimaal vijf jaar lang mee. De capaciteit bedraagt 3000 MAh, dit betekent een hoge power.

Bekijk Duracell oplaadbare D batterijen

100% Peak batterijen

De tweede in het rijtje beste oplaadbare D batterijen is het merk 100% Peak. Met dit merk ben je een stuk voordeliger uit, dat is een feit. Voor twee stuks betaal je ongeveer € 13, hoewel ze vaak in een verpakking van vier stuks zitten. Het gaat hier om krachtige batterijen met een power van 4000 mAh. Dit is hartstikke goed en heb je in veel gevallen ook echt nodig.

De batterijen zijn reeds voorgeladen, maar na gebruik laad je ze zelf op. Een voordeel is dat deze modellen een kleine zelfontlading hebben, zelfs wanneer je ze niet gebruikt. Je kunt ze honderden keren opnieuw opladen waardoor je veel geld bespaart. Een zeer goede keuze, al helemaal wanneer je op je budget let.

Naar 100% Peak batterijen

GP Batteries

De keuze in D batterijen is beperkt, al helemaal wanneer je oplaadbare modellen nodig hebt. Daarom vind je in het overzicht beste oplaadbare D batterijen een merk dat misschien onbekend is. GP Batteries is voordelig geprijsd en biedt batterijen van een goede kwaliteit. Deze zijn namelijk geschikt voor kinderspeelgoed, gamecontrollers, radio’s en nog veel meer. Kortom: alle energieverslindende apparatuur.

De batterijen hebben een capaciteit van 2200 mAh. Misschien niet de meest krachtige modellen maar ze komen toch goed uit de test naar voren. Wanneer je ze niet gebruikt blijven ze maar liefst een jaar lang goed. Bovendien hebben deze batterijen een zeer lage zelfontlading. Voor twee stuks ben je rond de € 13 kwijt, al kan de prijs iets afwijken.

Bekijk GP Batteries

Dit gebeurt als je niet oplaadbare batterijen oplaadt

Het is heel verleidelijk: niet-oplaadbare batterijen kopen en deze dan in de oplader stoppen. Wat gebeurt er? Het is niet zo dat de oplader of het apparaat ontploft. Wel kan dit slecht voor zowel de batterijen als de apparatuur zijn. Bovendien merk je dat de batterijen zich niet tot nauwelijks opladen.

Hoor je dat goed, kun je niet-oplaadbare batterijen toch opladen? Ja in sommige gevallen kan dit echt. Helaas krijg je hier maar een hele kleine capaciteit voor terug. Een waarschuwing: wanneer je niet oplaadbare batterijen toch oplaadt, dan is alle hieruit ontstane schade voor eigen risico. De fabrikant is dan zeker niet aansprakelijk.

Oplaadbare batterijen vervangen voor gewone

Wil je van de oplaadbare batterijen af? Je kunt deze vervangen voor gewone oftewel niet-oplaadbare batterijen. Het is niet aan te raden om zowel oplaadbare als niet oplaadbare batterijen tegelijkertijd in het apparaat te doen (mixen). Maak altijd een keuze: het is het ene of het andere.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste oplaadbare D batterijen
Schuiven naar boven