Beste social media voor ondernemers (Instagram)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je wil doorgroeien, beter worden dan de rest of bijleren. Hier kun je wel wat goede tips of ideeën bij gebruiken. Die tips vind je via Instagram, maar dan moet je wel weten wie je volgt. Haal het beste uit jezelf en ontdek de beste social media voor ondernemers.

Wat is leuk om te volgen op Instagram?

Feit: Instagram is een van de snelst groeiende social mediakanalen. Niet alleen voor ondernemers, bijna heel Nederland is hier te vinden. Jong en oud, beroemd of onbekend, blank of gekleurd, nooit was een social media kanaal zo veelzijdig.

Wat is leuk om te volgen op Instagram? Dat hangt er helemaal vanaf waar je interesses liggen. Maar ook wat je in het dagelijks leven doet. Ben je ondernemer of onderneemster, dan is het belangrijk om aan je zakelijke toekomst te blijven werken. Daarom vind je hieronder leuke Instagram accounts die je hierbij helpen.

@Krachtvanpositiviteit

Als ondernemer zit het niet altijd mee en kun je soms wel wat positiviteit gebruiken. Je zou in ieder geval @krachtvanpositiviteit op Instagram moeten volgen. Begin elke dag met een stukje bewustwording, inspiratie, motivatie of spiritualiteit. Nog even een kop koffie achterover slaan en je kunt er weer helemaal tegenaan.

Nuttig? Niet altijd maar dit account geeft je wel stof tot nadenken. Dat kan net dat duwtje in de rug zijn om een andere koers te varen of knopen door te hakken. Minpunt: het is niet duidelijk wie of wat er achter dit account verscholen gaat.

@Biancatekst

Je wil als ondernemer serieus genomen? Vermijd taalfouten op je website, social media of e-mails. Volg @biancatekst van (SEO) tekstschrijver Bianca Walraven. Je ontvangt drie keer per week een handige taaltip, zonder gelijk als taalnazi over te komen. Ook nog eens in begrijpelijke Jip en Janneke taal uitgelegd, een kind kan de was doen. Bovendien deelt Bianca hoogtepunten uit het (persoonlijke) leven van een hardwerkende ondernemer.

Volgen? Ja, iedereen kan wel een opfriscursus gebruiken. Je ontdekt dingen die je nog niet wist of alweer vergeten was. Een ‘faut’ maken is geen zonde, aldus Bianca. Dat is een positieve instelling waar we blij van worden.

@Junoordzij

Ondernemer en toch jezelf zijn, ook jij kan het. Het Instagramaccount van @junoordzij behoort toe aan Judith Noordzij. Ooit was ze advocaat, nu is ze helemaal zichzelf. Ze deelt tips en geeft inspiratie aan iedereen die aan zichzelf wil werken.

We vonden bijvoorbeeld de tips over deadlines hartstikke praktisch. De foto’s die ze plaatst zijn ook hartstikke mooi, alleen hiervan kun je al ontspannen. Die eeuwige lach en vrolijkheid op de foto’s is af en toe een beetje té optimistisch, het leven gaat niet altijd over rozen. Maar dat weet deze krachtige vrouw ook wel.

Bekijk beste Instagram boeken

@Thehappyfinancial

Een hekel aan de boekhouding? Niet dankzij het account @thehappyfinancial. Zoals de naam al doet vermoeden word je helemaal blij van boekhouding. Marjan Heemskerk is de drijvende kracht achter dit account. Ze geeft niet alleen tips met betrekking tot facturatie maar ook wanneer het om belastingen, sparen of dagelijkse administratie gaat.

Omdat een goede administratie en boekhouding onmisbaar is voor je onderneming zou je dit account zeker moeten volgen. Je leert er heel veel van.

@Hannekevanonna

Je business loopt als een trein en het geld stroomt binnen. Maar oh, wat doe je met al dat geld? Beleggen natuurlijk. Een goede belegger ervaart meer financiële vrijheid. Zo werk je gelijk aan je financiële toekomst. Het account @hannekevanonna legt je alles over beleggen uit maar is hier ook eerlijk over. Dat er financiële risico’s aan vasthangen, dat is een feit. Fijn dat dit ook erbij gezegd wordt.

Hanneke geeft ook masterclasses en is een inspiratie voor jonge en ambitieuze vrouwen. De wat rijpere ondernemers zijn net zo welkom.

De beste social media-accounts voor ondernemers zijn vrouwelijk

Opvallend is dat de beste social media voor ondernemers vaak ‘vrouwelijke’ accounts betreft. Hoe kan dit? Simpel, vrouwen bekijken het ondernemen vanuit een heel andere hoek. Ten eerste zijn ze eerder bereid tot het delen van succesvolle tips. Zie het als de behoefte naar sociale interactie.

Even wat cijfers op een rij. Van alle ondernemingen die failliet gaat is 85% mannelijk en 15% vrouwelijk (dan bedoelen we het gezicht achter de onderneming). Mannen nemen meer risico’s terwijl vrouwen minder realistische verwachtingen hebben.

Vanuit biologisch oogpunt stellen vrouwen hun gezin en hun omgeving centraal. Je kunt dan ook veel meer praktische tips verwachten. Daarnaast is het gedeelte in de hersenen dat beslissingen maakt en ‘t probleemoplossend denken aanstuurt, bij vrouwen groter. Logisch dus dat de zogenaamde vrouwelijke tips diepgaand zijn terwijl die van mannen wat oppervlakkig blijven, maar wel recht op de man af.

Nog meer om te volgen

Ben je op zoek naar meer om van te houden of te volgen? Kijk dan eens op de website thebestsocialmedia. Deze website is dagelijks op zoek naar de leukste social media accounts. Voor een lach en misschien wel voor een traan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste social media voor ondernemers (Instagram)
Schuiven naar boven