Beste speaker voor thuis – hoge geluidskwaliteit

Bijgewerkt: 5 april 2022

Speakers (luidsprekers) zijn er in veel verschillende vormen en modellen. De beste speaker voor thuis beschikt over Bluetooth of wifi. Daarnaast is hij bekabeld aan te sluiten. Ook de geluidskwaliteit moet goed zijn, zodat je eindeloos naar je favoriete muziek luistert of films of series kijkt.

Google Nest Mini

  • Compacte slimme speaker
  • Te bedienen met de stem
  • Prijsindicatie: € 32 – € 49

De beste speaker voor thuis met een rijk geluid is de Google Nest Mini. Dit zeer compacte en betaalbare model is te bedienen middels de stem. Google Assistent staat continu klaar, je roept hem op door ‘Hey Google’ te zeggen. Je speelt muziek af via YouTube Music, Spotify, radiozenders via ethernet en internet of vanaf je smartphone. Hij werkt niet alleen als zelfstandige muziekspeaker maar je streamt desgewenst ook muziek naar andere apparaten.

Bedien ook je smartphone met je stem, zet de verwarming hoger, pauzeer de tv of dim de lampen. Alle slimme apparaten die je aan de Google Nest Mini koppelt zijn middels je stem te bedienen.

Ontzettend veel kracht in een klein apparaatje, daarom is dit de beste speaker voor in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Maar natuurlijk ook voor de hobbykamer of op kantoor.

Bekijk Google Nest Mini

Edifier Studio 1280T – 2 boekenplank speakers

  • Aan te sluiten op verschillende audioapparatuur
  • Prijsindicatie: € 95

Geluid van topkwaliteit, verdeeld over twee stereo luidsprekers. Deze compacte speakers plaats je makkelijk op een boekenplank, kast of je hangt ze aan de muur. Met een hoogte van slechts 19,6 cm zijn ze eenvoudigweg te werken.

Voorzien van ingebouwde versterker. Desgewenst sluit je de speakers eenvoudig op een versterker aan. Bedienen ze met de bijgeleverde afstandsbediening, gemak dient de mens. Er is geen Bluetooth- of wifi functie aanwezig: het gaat hier om eenvoudige maar zeer krachtige luidsprekers.

Hij heeft een maximale frequentie van 18.000 Hz aan een maximale belastbaarheid van 21 W. Voorzien van een stevige 4 inch basdriver en een basreflex poort die gekalibreerd is. Dit staat garant voor een rijke bas en een vol geluid.

Dankzij de dubbele stereo RCA-ingangen sluit je deze speakers op verschillende audioapparaten aan.

Naar Edifier Studio 1280T

JBL speaker

  • Geluidsweergave op concertniveau
  • Prijsindicatie: € 32 – € 299

De beste speaker voor thuis en onderweg is er een van het merk JBL. Dit merk staat voor topkwaliteit, daar kan niemand omheen. Je hebt keuze uit verschillende compacte of juist grote speakers. De meeste modellen zijn voorzien van Bluetooth, een aantal ook met wififunctie.

De JBL Flip Essential is een populair model uit de middenklasse. Hij is waterdicht, voorzien van Bluetooth en heeft een accuduur van maar liefst 10 uur. Stream de beste muziek draadloos vanaf smartphone of tablet je woonkamer in. De stereo geluidsweergave is gewoon perfect. En dat voor een bedrag van minder dan € 85.

De Charge 5 is iets duurder maar kwalitatief beter. Deze heeft namelijk een accuduur van 20 uur en een vermogen van 30 W. Ook waterbestendig, voorzien van Bluetooth en een geoptimaliseerde driver. Kijk ook eens naar de vloerstaande speakers met een maximale belastbaarheid van 249 W! Kortom: met JBL zit je altijd goed, of je nu thuis of onderweg bent.

Bekijk JBL speakers

Wat is de luidste bluetooth speaker?

Een Bluetoothmodel is de beste speaker voor thuis. Je koppelt hem eenvoudig aan je smartphone of tablet. Speel muzieknummers af die op je apparaat staan of maak gebruik van internetradio. Natuurlijk is de geluidskwaliteit ook belangrijk, net als het vermogen. Wat is de luidste Bluetooth speaker van dit moment?

JBL heeft een diepe bas en een helder geluid. Afhankelijk van het model heeft deze een vermogen die soms boven de 100 Watt ligt. Ook de Bose Soundlink bluetooth luidsprekers zijn echte krachtpatsers.

Welke speakers voor woonkamer de beste keuze is

Het is vaak lastig om te bepalen welke speakers voor de woonkamer geschikt zijn. Feitelijk komen hiervoor twee modellen in aanmerking:

  • Boekenplank speakers
  • Bluetooth speakers

Heb je voldoende ruimte beschikbaar, denk dan eens aan een vloerstaande speaker. Houd er wel rekening mee dat deze altijd ruimte in beslag neemt, vooral omdat je er vaak twee van nodig hebt. Voor de standaard woonkamer is dit een minder goede keuze.

Ook qua prijs zijn boekenplank luidsprekers of bluetooth speakers de beste keuze. De draagbare modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 30, de betere versies kosten tussen de € 75 en € 200. Een prima prijs voor de beste speakers voor thuis.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste speaker voor thuis – hoge geluidskwaliteit
Schuiven naar boven