Beste wensen 2022 en 2023

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Het is weer tijd voor het versturen van de kerstkaarten of wenskaarten. Dus ben je ook op zoek naar teksten omtrent de beste wensen 2021. Of misschien wel de beste wensen 2022, het is maar net hoe je het bekijkt. Hoe dan ook, met onderstaande gelukswensen wordt het nieuwe jaar vast geweldig.

Waarom de beste wensen versturen?

De beste wensen, je noemt het ook wel welzijn of voorspoed. Dat is wat je iemand anders gunt. Met de beste wensen hoop je dat de ander een gezond, succesvol en mooi jaar tegemoet gaat. Sinds de 19e eeuw is het traditie om familie en vrienden een kerstkaart te versturen. Toen alleen nog met de woorden ‘Merry Christmas’, daarna begon men ook de beste wensen voor het nieuwe jaar te versturen.

Is het erg manier je iemand niet de beste wensen verstuurt? Nee dat is geen doodzonde, maar het staat wel zo netjes. Al helemaal wanneer diegene jou ook wat stuurt. Traditiegetrouw doe je dit via een kerst- of nieuwjaarskaart (per post). Steeds meer mensen stappen over op het versturen via de e-mail, WhatsApp of social media.

Voordeel: 50 Luxe Kerst- en Nieuwjaarskaarten

Beste wensen: zo doe je dat

Beste wensen 2021 of de beste wensen 2022, welke tekst past hierbij? Hieronder vind je enkele leuke ideeën.

Een kusje hier en een kusje daar,
ik wens je een gelukkig nieuwjaar

2021 is bijna voorbij
2022 staat alweer voor de deur
een nieuw jaar met nieuwe dromen
2022 krijgt een nieuwe kleur
ik wens je veel geluk en vrede
en liefde voor elkaar
met aandacht voor de naaste
2022 wordt een prachtig jaar

Op het internet vind je een ruime keuze aan nieuwjaarswensen. Het is onmogelijk om deze allemaal hier te plaatsen. Gebruik in een zoekmachine de zoekopdracht ‘nieuwjaarswensen’ en je komt meer dan voldoende tegen.

Grappige nieuwjaarswensen

Wil je met betrekking tot de beste wensen niet al te serieus overkomen? Afgelopen jaar was voor sommigen al moeilijk genoeg. Haal het harde randje eraf met grappige nieuwjaarswensen. Bijvoorbeeld:

Al loopt het nu voor geen anderhalve meter,
volgend jaar wordt beter!

Start de dag een met een lach
en eindig met champagne

Van kerst tot nieuwjaar
hebben we 14 dagen de tijd
voor het bedenken van goede voornemens.
De rest van het jaar
is bedoeld voor het bedenken van excuses.
De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
Nu ik toch bezig ben: een vrolijk Pasen en een fijne zomervakantie.

Het is niet moeilijk om grappige nieuwjaarswensen te bedenken. Laat je ook eens inspireren door social media: hier kom je vaak grappige uitspraken tegen.

Wanneer kerstkaarten versturen?

Je moet kerstkaarten op tijd versturen. In de maand december is het bij de posterijen erg druk. Met een beetje pech komt de kaart pas na de kerstdagen aan. Gaat het alleen om de best wensen voor het nieuwe jaar,  dan hoeft dit niet direct een probleem te zijn. Maar dan nog zou het wel prettig zijn wanneer de kaart vóór 1 januari op de mat ligt.

Wanneer kun je het beste kerstkaarten versturen? Doe dit in ieder geval in de maand december. Wanneer je ze in november verstuurt ben je echt te vroeg. Het is gebruikelijk om de kerstkaarten na 6 december te versturen. Doe dit tussen 6 december en 14 december, dan ben je zeker op tijd.

Hoelang duurt het versturen van een kerstkaart?

Wanneer je de kaart voor 10 december verstuurt komt hij vaak een tot twee werkdagen later aan. Hoe verder in de maand december, hoe drukker het bij de posterijen is. Het versturen van een kerstkaart kan dan 3-5 werkdagen duren.

Zorg dat je de kerstdrukte voor blijft. Verstuur de kaarten tussen 6 en 14 december en bij voorkeur altijd voor 18 december.

Kan je nog ergens kerstkaarten kopen?

Opvallend is dat steeds minder mensen echte kerstkaarten versturen. Vaak worden de beste wensen algemeen via social media getoond. Dit is natuurlijk erg onpersoonlijk. Wil je echte kerstkaarten kopen, dan kan dit gewoon online. Je bestelt kerstkaarten met enveloppen tegen een goede prijs. Hierbij heb je keuze uit verschillende kaarten.

Bekijk kerstkaarten

Bestel deze bij voorkeur vóór 14 december, dan heb je ze tijdig in huis om nog te versturen.

Met deze kosten moet je rekening houden

De beste wensen voor 2022, dat wil je natuurlijk naar familie en vrienden sturen. Wat kost een kerstkaart versturen? Eerst moet je de kaarten zelf kopen. Vervolgens moeten ze op de post, je betaalt dan de postzegel. Maak gebruik van decemberzegels, dan verstuur je de kaarten tegen een speciaal tarief.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wensen 2022 en 2023
Schuiven naar boven