Overzicht beste zwembad met pomp

Bijgewerkt: 23 mei 2022

Een zwembad in de tuin, makkelijk op te zetten en af te breken. Ideaal tijdens de warmere maanden. Het beste zwembad met pomp is van een hoge kwaliteit en betaalbaar. Je komt dan zeker bij het merk Intex uit, maar er is nog veel meer verkrijgbaar. Ontdek de beste complete zwembaden voor in de tuin.

EXIT frame zwembad

  • Rond (244 cm)
  • Inclusief filterpomp en overkapping
  • Prijsindicatie: € 299

EXIT is een opkomend merk op het gebied van opzetzwembaden. Voordeel van dit merk is de hoge kwaliteit en de vele opties. Dit frame model behoort tot het beste zwembad met pomp, ook omdat hij is voorzien van een extra overkapping. Hierdoor ben je niet afhankelijk van weersomstandigheden. Tegelijkertijd beschermt de overkapping tegen viezigheid en is het water verwarmen een stuk effectiever.

Dit zwembad valt vooral op dankzij het donkere houtpatroon, waardoor het een bijzondere uitstraling heeft. De bijgeleverde filterpomp met cartridge heeft een goede capaciteit. Een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een mooi en degelijk zwembad voor de achtertuin of het erf.

Bekijk EXIT zwembad incl. accessoires

INTEX rechthoekig model

  • Afmeting: 260 x 160 cm
  • Inclusief filterpomp en solarzeil
  • Prijsindicatie: € 175

Een mooi zwembad dat voorzien is van een stevige constructie. De metalen framebuizen zijn eenvoudig in elkaar te klikken. Het zeil bestaat uit drie lagen, met een binnenlaag van polyester. Binnen 30 minuten staat dit zwembad op (met twee personen). Hij is eenvoudig aan te sluiten op de tuinslang en voorzien van een praktisch leegloopventiel.

Het solarzeil houdt het warm en viezigheid tegen. Hierdoor staat het zwembad altijd tot je beschikking. Uiteraard werkt het zeil alleen bij voldoende zonlicht, net als zonnepanelen.

Voor dit royale model met een lengte van 260 x 160 cm ben je rond de € 175 kwijt. Hij is ook verkrijgbaar in andere afmetingen, bijvoorbeeld het mega zwembad met een lengte van maar liefst 450 cm. Alle modellen zijn inclusief filterpomp en solarzeil.

Naar INTEX rechthoekig zwembad

Bestway Power Steel

  • Extra groot zwembad (488 cm)
  • Rechthoekig, met filterpomp en accessoires
  • Prijsindicatie: € 625

Zoek je het beste zwembad met pomp dat ook direct opvalt? Dan moet je dit luxe model hebben. Hij heeft een lengte van maar liefst 488 cm en een breedte van 244 cm. Met een hoogte van 122 cm is dit zwembad geschikt voor grotere gezinnen. Of voor iedereen die gewoon meer ruimte voor zichzelf wil.

Het metalen frame is roestbestendig en heeft hierdoor een lange levensduur. De buiselementen zijn voorzien van een veilige verbinding, wat voor een verbeterde stabiliteit zorgt. De zijwanden met grijze rattanprint bestaan uit drie lagen lekbestendig materiaal (polyester en pvc). Dit is nog eens extra omringd met pvc tape.

De zwembadtrap wordt bijgeleverd, net als de krachtige filterpomp, een type II filter, chemische dispenser en een afdekzeil. Uiteraard inclusief reparatiesticker en een duidelijke handleiding.

Bekijk BestWay Power Steel

Wat zijn de beste opzetzwembaden?

Bovenstaande drie merken zijn kwalitatief erg goed. De beste opzetzwembaden zijn altijd voorzien van een roestvrij metalen frame. Toch moet je er rekening mee houden dat er na enkele jaren altijd wat roest op kan treden. Roestvrij bestaat namelijk niet, je spreekt eigenlijk van roestvast.

Velen twijfelen tussen Intex of Bestway. Deze twee merken concurreren sterk met elkaar, en hebben ook gelijkwaardige specificaties. Wel is het zo dat BestWay kwalitatief iets minder is en ook goedkoper. Uitgezonderd de Power Steel van BestWay, die van een extra verstevigde kwaliteit is. Vergeet het opkomend merk EXIT niet, dat momenteel vergelijkbaar is met BestWay.

Welk zwembad kan in de winter buiten blijven staan?

Voor een lange levensduur is het aan te raden om een opzetzwembad na het zomerseizoen af te breken. Doe dit in ieder geval wanneer de temperatuur onder de 5 °C daalt. Zonder verwarming is zwemmen onder de 15 °C sowieso niet aan te raden. Er bestaat dan een grote kans op onderkoeling.

Maar welk zwembad kan in de winter buiten blijven staan, zodat je het niet af hoeft te breken? Kies in dit geval voor een inbouwzwembad (ingraven) of een opbouw zwembad. In het laatste geval wordt vaak voor een houten zwembad gekozen. Dit soort zwembaden kan het hele jaar door blijven staan. Sterker nog: je kan ze niet afbreken.

Voor de wanden is het beter om het zwembad voor de winter leeg te laten lopen. Hierdoor kan er geen ijsvorming, bevriezing of scheuren ontstaan. Bovendien is het leeg laten lopen ook beter voor de afvoer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Overzicht beste zwembad met pomp
Schuiven naar boven