Bestekbak voor in de besteklade

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een bestekbak op maat of kant-en-klaar kopen. Zeer geschikt voor de besteklade. Zo berg je al het bestek overzichtelijk op. Je koopt dit item gewoon online. Kies uit verschillende modellen, afmetingen en kleuren. Waarbij je ook nog eens goed prijzen vergelijkt.

Het nut van een bestekbak

Een besteklade bevindt zich vaak vlak onder het aanrecht. Meestal in de buurt van de wasbak, maar dit kan ook op een andere plek zijn. In een bestekla kun je al het bestek kwijt. Standaard zit hier geen bestekbak in. Dat is wel nodig om het bestek overzichtelijk op verbergen.

Het nut van een bestekbak is direct duidelijk. Messen bij messen en vorken bij vorken. Deze bak bestaat dan ook uit verschillende vakjes.

Bestekbak kopen: de verschillende producten

Een bestekbak noem je ook wel een bestekcassette. Ga voor een model met minimaal 6 vakken. Minder vakken is zeker niet aan te raden. Kijk maar eens wat je er allemaal in o bergt:

  • Messen
  • Vorken
  • Eetlepels
  • Koffielepels
  • Gebaksvorkjes
  • Schilmesjes

Een bestekcassette met 8 vakjes is een nog betere keuze. Vaak zit je ook met opscheplepels, een suikertang of ander bestek te kijken.

Een kunststof bestekbak is verkrijgbaar vanaf € 10. Voor een bamboe of houten bestekbak betaal je vanaf € 18.

Bekijk bestek bakken

Hoe groot is een besteklade?

Per keuken verschilt de afmeting van een besteklade. Bij een nieuwe inbouwkeuken ligt de breedte vaak op 80 tot 120 cm. Een kleine keuken heeft een besteklade met een breedte van 40 tot 60 cm. De standaarddiepte van een keukenkast of besteklade bedraagt 60 cm. De inhoud van de la is hierbij minder diep.

De meeste bestekbakken hebben een diepte variërend van 44 tot 49 cm. Dit is zeer geschikt voor nagenoeg elke besteklade. Met betrekking tot de breedte moet je wel even kijken wat past. Bij een brede besteklade is het ook mogelijk om twee bestekbakken naast elkaar te plaatsen.

Een bestekbak op maat

Kom je er niet uit, dan kun je ook een bestekbak op maat laten maken. Hierbij is veel mogelijk, bijvoorbeeld een dieptemaat variërend van 26 tot 75 cm. Of een breedtemaat van 30 tot 125 cm. grotere of kleinere maten zijn mogelijk maar dan ben je een stuk duurder uit. Bovendien werkt niet elke bedrijf met sterk afwijkende maten.

Een bestekbak op maat is uiteraard duurder dan een kant-en-klaarmodel. Ga daarom voor een passende oplossing. Online vind je voldoende aanbod, daar kan het niet aan liggen.

Bestekcassette met messenblok

Veel mensen hebben vleesmessen, broodmessen of andere scherpe messen bij hun keukengerei. Een messenblok op de aanrecht plaatsen is niet altijd gewenst. Hij kan namelijk aardig in het zicht staan of hier is te weinig ruimte voor. Daarom is er de bestekbak met messenblok. In de bak is een apart vakje met blok aanwezig. Hierin plaats je de scherpe messen, wel zo veilig en overzichtelijk.

Bekijk bestekbak met messenblok

Het messenblok kan uiteindelijk aan vervanging toe zijn. Gelukkig is dit item los bij te bestellen. Zo hoef je niet gelijk een hele nieuwe bestekcassette aan te schaffen.

Waar koop ik een bestekbak?

Nagenoeg elke huishoudzaak verkoopt bestekbakken. Nadeel is dat je hier een beperkte keuze hebt. Wil je prijzen en modellen vergelijken, kijk dan via een van bovenstaande linkjes. Je wordt dan doorgestuurd naar de grootste webshop in huishoudelijke artikelen.

Merk, prijs en kwaliteit

Let op want het merk en de prijs zijn van invloed op de kwaliteit. Een hele goedkope bestekbak van de Xenos of Action is niet van de allerhoogste kwaliteit. Het grootste nadeel van een lage kwaliteit is dat er snel een hoekje afbreekt. Ook kunnen er kleine scheurtjes in de bak ontstaan. Dit is een kweekplek voor bacteriën. Bovendien zijn afbrekende hoekjes gevaarlijk, je kunt je aan de scherpe randen snijden.

Een goede kunststof bestekbak kost meer dan € 10. Voor een houten bak ben je wel wat duurder uit. Kunststof maak je eenvoudig schoon, dit heeft de voorkeur. Koop je een houten bestekbak dan kun je hem het beste vooraf behandelen. Denk hierbij aan een houtolie of ga de bestekbak vernissen. Dit maakt het onderhoud er een stuk makkelijker op.

Bestekbak voor de vaatwasser

Stop de bestekbak uit de besteklade nooit in de vaatwasser, hier is hij niet geschikt voor. Speciaal voor de vaatwasser is er het bestekmandje. Dit plaats je bij voorkeur in het onderste gedeelte van de vaatwasser. Het bestek zet je rechtop in het mandje. Zo wordt al het bestek weer blinkend schoon en kan het terug de bestekla in.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Bestekbak voor in de besteklade
Schuiven naar boven