Beste blauwe balpen

Bijgewerkt: 27 november 2022

De meest gebruikte kleur pen is blauw. Op zich vreemd want wanneer we typen dan zijn de letters zwart. Dat we de voorkeur hebben voor blauwe inkt, daar zit een mooi verhaal achter. Maar goed, je bent vast op zoek naar de beste blauwe balpen. Zo eentje die lekker in de hand ligt en geen vlekken achterlaat. Hieronder vind je de beste blauwe balpennen die verkrijgbaar zijn.

Verschillende merken

Let op want wanneer je op zoek bent naar de beste blauwe balpen kom je verschillende merken tegen. De best verkochte merken zijn Stabilo, Bruynzeel, Parker en Bic. Wat overigens niet wil zeggen dat alle merken ook geschikt zijn voor het doel dat je voor ogen hebt.

Benieuwd naar de beste blauwe balpen? Hieronder vind je per merk wat het beste bij jou past. Ook vind je meer informatie over de kwaliteit en prijs.

Stabilo balpennen

Op veel basisscholen wordt gebruik gemaakt van de Stabilo balpen en vulpen. Dat is natuurlijk niet zomaar, dit merk heeft namelijk een uitstekende kwaliteit. Bovendien hebben Stabilo pennen een zeer goede grip. Als laatste voordeel is dat ze niet lekken of vlekken afgeven. Hierdoor is de Stabilo balpen ook geschikt voor linkshandigen. Leuk om te weten: speciaal voor linkshandigen heeft Stabilo een aparte pen op de markt gebracht.

Is Stabilo de beste blauwe balpen? Absoluut! Stabilo schrijfgerei wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Schwan-Stabilo Group. Dit bedrijf bestaat al sinds 1855 dus ze weten waar ze het over hebben.

Op het gebied van Stabilo balpennen is er meer dan voldoende keuze. De blauwe balpen met een schijfbreedte van 0,5 mm wordt als beste verkocht. Voor een verpakking van 10 stuks betaal je rond de € 15. Koop je deze balpen los dan ben je wel wat duurder uit. Dit soort balpennen zijn navulbaar en hierdoor hartstikke duurzaam. Dit heeft ook nog eens te maken met het feit dat ze van 79% gerecycled plastic zijn gemaakt.

Bekijk Stabilo balpennen

Van dit merk heb je ook een verpakking met zes verschillende kleuren, handig wanneer je naast blauw ook nog andere kleurtjes voor studie, hobby of werk nodig hebt.

Parker blauwe balpennen

Ook Parker behoort tot de beste blauwe balpen. Dit is een merk dat premium kwaliteit biedt. De Parker vulpen is erg geliefd bij zakenmensen, maar de balpen scoort ook ontzettend goed. Geschikt voor werk, studie of privégebruik.

Let op want de Parker balpen kan misschien wel duurder zijn dan je gewend bent. Dit heeft met het roestvrijstalen design te maken. Een Parker pen is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 8. Je hebt ook verpakkingen met bijvoorbeeld drie stuks, je betaalt dan rond de € 10. Meer van deze balpennen kopen betekent dus voordeliger uit zijn.

Naar Parker balpennen

Bic pennen

Bijna iedereen heeft wel een blauwe BIC balpen in huis. Dit komt omdat ze algemeen verkrijgbaar zijn en ook nog eens voordelig geprijsd. Voordeel van dit merk is niet alleen de lage prijs maar ook het feit dat de pennen geen vlekken afgeven. Daarom worden ze zoveel binnen het bedrijfsleven gebruikt.

Is BIC de beste blauwe balpen? Wel wanneer je naar prijs-kwaliteitverhouding kijkt. Houd er wel rekening mee dat deze pennen een minder goede grip hebben. Voor kinderen die nog moeten leren schrijven is het aan te raden om voor de Stabilo balpen te gaan.

Waarom blauw de meest gebruikte pennenkleur is

Vroeger schreven we met vulpen, de balpen werd pas veel later uitgevonden. Blauwe inkt was makkelijker te gebruiken. Zwarte inkt droogt door de aanwezigheid van minder pigment veel sneller uit. Wilde je snel aan de slag dan kon je dus beter voor blauwe inkt kiezen. Daarom was blauwe inkt zo populair.

Later werd dit ook op de balpennen overgebracht. Tegenwoordig is er nog weinig verschil tussen zwarte of blauwe inkt: je kunt er net zo snel mee schrijven. Maar omdat we nu eenmaal aan blauwe inkt gewend zijn geraakt is dit gebruik ook gebleven.

Wat werd vroeger als pen gebruikt?

Het is heel fijn om de beste blauwe balpen in huis te hebben. Eigenlijk vinden we dit heel normaal, maar vroeger bestonden er geen balpennen. Wat werd vroeger als pen gebruikt? De eerste pennen bestonden uit slagpennen, meestal van ganzenveren of de veren van zwanen. Ook ravenpennen werden gebruikt, want die waren wat harder.

De punt van de slagpen werd in inkt gedoopt, op die manier was het mogelijk om iets te schrijven. Je kunt je voorstellen dat je heel vaak de punt van de slagpennen opnieuw in de inkt moest dopen. Schrijven was dan ook geen makkelijke klus.

Aan het begin van de 19e eeuw werden de eerste stalen pennen op de markt gebracht. Hierdoor verdween de veren pen langzaam, tegenwoordig zie je hem helemaal niet meer. Vind je het leuk om toch nog met een verenpen te schrijven? Er zijn balpennen in de vorm van een veer verkrijgbaar.

Bekijk veren pennen

Kies uit verschillende kleuren waaronder wit, rood, blauw of geel. De veren pennen zijn er als normale balpen of als fineliner. Leuk voor jezelf of om een schrijver cadeau te geven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste blauwe balpen
Schuiven naar boven