Beste boek over Jezus

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Binnen het christendom speelt Jezus een belangrijke rol. Hij is de Zoon van God. Of je nu katholiek, joods of misschien niet gelovig bent: het beste boek over Jezus is altijd mooi om te lezen.  Hieronder vind je drie goede boeken over Hem. Op een toegankelijke manier lees je over het leven van de Zoon van God of waar het geloof nou eigenlijk over gaat.

Dicht bij Jezus

Een van de beste boeken over Jezus draagt de titel “Dicht bij Jezus”. Geschreven door Sarah Young, die meerdere religieuze boeken schreef. Dit boek is een soort dagboek waarin de schrijfster laat zoen hoe ze haar hart opende en zo de stem van God hoorde. Deze titel heeft veel positieve reviews gekregen. Het is toegankelijk, toont een heldere boodschap en is vooral inspirerend. Ook voor mensen die nog niet goed weten wie Jezus is.

Bekijk Dicht bij Jezus

Goed om te weten want dit boek is er ook in een versie voor jonge tieners. De schrijfster laat zien hoe tieners direct met hun hart contact kunnen maken met Jezus.

De gewonde God

Dit indrukwekkend boek vertelt het geheim van Jezus’ lijden. Het is uitgebracht in februari 2022 en toont een pastorale verkenning over de kruisiging van Jezus. Dat dit het beste boek over Jezus is, heeft vooral te maken met de aanwezigheid van een leesplan met gebeden en vragen. Hierdoor is dit boek niet alleen prettig voor de geïnteresseerden, maar ook voor bijbelkringen.

Naar De gewonde God

40 dagen met Jezus

Wil je Jezus beter leren kennen? In het boek “40 dagen met Jezus” ga je met Hem op weg. Je leest meer over Zijn goedheid en Zijn stem. Feitelijk is het de bedoeling om dit boek 40 dagen achter elkaar te lezen, maar het staat dat je vrij om dit in een ander tempo te doen. Het mooie aan dit boek is dat je een nieuwe gewoonte ontwikkeld waardoor je (weer) echt christen kunt zijn.

Dit is vooral een praktisch boek vanuit een andere invalshoek. In het boek vind je ook een aantekeningenpagina, maak hier dankbaar gebruik van.

Bekijk 40 dagen met Jezus

Wie was Jezus?

Misschien twijfel je nog over de aanschaf van het beste boek over Jezus. Want wie was deze man? Hij werd ook wel Jezus van Nazareth genoemd, hoewel hij volgens de bijbelverhalen in Bethlehem is geboren. Hij was een joodse profeet en hij werd in het jaar 30 na Christus gekruisigd, dit gebeurde door Romeinse soldaten.

Het gehele christendom is gebaseerd op de verhalen die over Jezus gaan. Hierbij wordt het Nieuwe Testament aangehouden.

Het werk dat Jezus deed

Jezus was de Zoon van God, en zijn moeder was Maria. Zijn vader heette Jozef, die was timmerman. Wat voor werk deed Jezus? Hij was een profeet, dit is iemand die boodschappen van een godheid overbrengt. In dit geval was hij een Joodse profeet en stond in verbinding met de Heer (God). Hij stierf voor de zonden van de mens. Hiermee bracht hij eigenlijk een offer.

De geboortedatum van Jezus

Met Kerstmis wordt de geboorte van Jezus gevierd. Daarom denken velen dat hij op 25 december geboren is. Onze jaartelling is ook gebaseerd op de geboorte van Christus. In het jaar 2022 zou hij dus 2022 jaar geleden geboren zijn. Volgens een eerder onderzoek klopt dit eigenlijk niet. Jezus is namelijk op 17 juni geboren. En in het jaar 2 voor Christus. De jaartelling is dus twee jaar na zijn geboorte gestart.

Dit onderzoek was gebaseerd op de heldere ster die aan de hemel verscheen, vlak na de geboorte van Jezus. Volgens een sterrendeskundige stond er op 17 juni in het jaar twee voor Christus inderdaad een felle ster aan de hemel. Het ging eigenlijk om de planeten Venus en Jupiter, die op dat moment heel dicht bij elkaar stonden. Eerder leken ze op een ontzettend felle ster.

Nu moet er bij gezegd worden dat de wetenschap en het geloof het niet altijd met elkaar eens zijn. Want volgens andere onderzoeken zou hij juist in het jaar 5 vóór Christus geboren zijn. Dan zou de jaartelling pas vijf jaar na zijn geboorte zijn gestart.

Zo is Kerstmis ontstaan

Overigens moet je weten dat de bijbel helemaal geen exacte geboortedatum noemt. Het is in ieder geval wel duidelijk dat christenen in de vierde eeuw de geboorte van Jezus gingen vieren. Omdat de Romeinse keizer had besloten dat 25 december de dag van het midwinterfeest was, werd dit uiteindelijk samen met de geboorte van Jezus gevierd.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste boek over Jezus
Schuiven naar boven