Boekenplank speakers – beste uit de test

Bijgewerkt: 3 april 2022

Een compact geluidssysteem en toch genieten van een perfect geluid. De beste boekenplank speakers hebben niet veel ruimte nodig. Niet alleen geschikt voor op de boekenplank maar natuurlijk ook ergens anders, bijvoorbeeld in de keuken of de slaapkamer. Wat zijn goede boekenplankspeakers? In dit artikel vind je de beste modellen.

KEF boekenplank speakers

  • 2-weg speakers met versterker
  • Prijsindicatie: € 349 – € 2799

Op zoek naar goede boekenplankspeakers? Het merk KEF is een uitstekende keuze. Je betaalt niet teveel voor een topkwaliteit. Speel alles wat je wil horen in een hoge geluidskwaliteit af. Van muziek tot tv en van streamen tot gamen, alles is mogelijk.

De 2-weg speakers inclusief versterker zijn gericht op een hogere resolutie stereogeluid. Hiermee realiseer je een 3D geluidsbeeld, en dat is pas geluid voelen in plaats van horen. Deze speakers zijn uitgerust met Bluetooth en wifi, maar een bekabelde aansluiting is uiteraard ook mogelijk.

Compatibel met Spotify Connect, Apple AirPlay en Tidal. Zo heb je toegang tot miljoenen muzieknummers die vanaf de speakers rechtstreeks je woonkamer binnenkomen.

Er zijn verschillende modellen van dit merk verkrijgbaar. De KEF LS50 is het duurst geprijsd maar wel van de allerhoogste kwaliteit. Dit all-in-one muzieksysteem (tot 240 W) maakt eenvoudig connectie met Amazone Music, Tidal, Deezer en nog veel meer. Hij beschikt ook over Chromecast en Hi-Res audio. De Rees Q350 is het goedkoopste model en heeft een belastbaarheid van 15-120 W. Hiertussen zit nog heel veel keuze.

Bekijk KEF boekenplank speakers

Jamo compact weg speakers

  • 2-weg speakers tot 240 W
  • Prijsindicatie: € 139 – € 499

De beste boekenplank speakers in de lagere prijsklasse zijn die van Jamo. Ook nu weer keuze uit verschillende modellen. Te beginnen met de duurste, de C93. Deze heeft een maximale belastbaarheid van 240 W en een frequentie van 2400 Hz. De gevoeligheid bedraagt 88 dB, wat gewoon goed is. Hij is magnetisch afgeschermd en beschikt over een woofer. De diepere bas zorgt voor een geluidsweergave op concertniveau.

De Jamo S 801 is een voordelig geprijsde 120 W speakerset voor (onder andere) op de boekenplank. Hij heeft een maximale frequentie van 2600 Hz en een gevoeligheid van 85 dB. Dankzij de vernieuwde geluidstechnologie komt muziek tot leven, en dat tegen een hele betaalbare prijs.

Naar Jamo boekenplankspeakers

Overzicht beste boekenplank speakers

Bovenstaande twee merken komen goed uit de test: ze ontvangen ook mooie beoordelingen. Uiteraard is er nog meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Edifier Studio die nog geen € 100 kost. Deze is aan te sluiten op twee apparaten en voorzien van een afstandsbediening.

Ook de Fenton boekenplankspeakers verkopen goed, vooral gezien de mooie prijs-kwaliteitverhouding (minder dan € 80). Bekijk het overzicht best verkochte boekenplank speakers en ontdek de interessante prijzen.

Bekijk overzicht boekenplankspeakers

De afmeting van deze speakers

Ken het verschil tussen boekenplankspeakers en normale speakers! De boekenplankmodellen hebben een hoogte die tussen de 15 en 25 cm ligt. Wanneer speakers hoger zijn, dan gaat het om de normale modellen. Die zijn wat lastiger weg te zetten. De compacte speakers zijn geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer of werkkamer.

Goede boekenplankspeakers verspreiden ondanks hun compacte afmeting toch een uitmuntend geluid. De duurdere modellen beschikken over concertkwaliteit, daar geniet je altijd van. Hele goedkope speakers hebben een lagere geluidskwaliteit, maar dat is wel begrijpelijk.

Luidsprekers met bluetooth of wifi

Alle modellen zijn bekabeld aan te sluiten. Misschien wil je draadloos connectie maken met de smartphone of een ander apparaat. Dan is het wel praktisch wanneer de boekenplank luidsprekers over Bluetooth of wifi beschikken. Dit is alleen bij de duurdere speakers mogelijk. Vind je bluetooth of wifi belangrijk, let dan even goed op het type.

Actieve boekenplank speakers

Het is aan te raden om voor actieve boekenplankspeakers te gaan. Dit zijn speakers met een ingebouwde versterker. De units zijn optimaal op elkaar afgestemd, waardoor je geniet van de beste geluidskwaliteit.

Waar moet een goede speaker aan voldoen?

De betere boekenplankspeakers zijn uitgerust met een ingebouwde versterker. Heb je een model zonder ingebouwde versterker, dan moet je die nog apart aansluiten. Hierbij is het belangrijk dat het vermogen van de versterker perfect is afgestemd op de speakers. Kijk dus vooral naar de gevoeligheid in decibel en het frequentiebereik.

Verder moeten de speakers binnen je budget passen. Het heeft geen zin om een dure aankoop te doen die je eigenlijk niet kunt dragen. Hier krijg je achteraf alleen maar spijt van.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Boekenplank speakers – beste uit de test
Schuiven naar boven