Beste luidspreker uitkiezen – speakers test

Bijgewerkt: 4 april 2022

Een goede luidspreker, ook wel speaker genoemd, zet geluidsgolven zonder vervorming om in geluid. De beste luidspreker kent namelijk een gelijkmatige spreiding van het geluid. Hierdoor klinkt alle soorten muziek perfect. Misschien is je dit allemaal te technisch, daarom is er de speaker test. Ontdek zelf wat de beste luidsprekers zijn.

Van betaalbaar tot topklasse

De beste luidsprekers ooit zijn van een topklasse, maar ook een stuk duurder. Gelukkig zijn er ook heel veel betaalbare en goede modellen verkrijgbaar. Ook deze behoren tot de beste speakers voor thuisgebruik.

Mocht je het willen weten: Bose behoort zeker tot de beste luidsprekers ooit. De merken Sonos en JBL concurreren hier sterk mee.

Overzicht beste luidspreker

Het is vaak lastig om een keuze te maken. Wat is belangrijker, de kwaliteit of de prijs? Of zoek je een goede balans tussen deze twee? Het is vooral belangrijk om te kijken naar het bereik van de speakers, het vermogen, connectiviteit, maar ook de geluidskwaliteit. Dit laatste maakt het verschil tussen een 1weg, 2weg of 3weg speaker. Let op want de meeste moderne luidsprekers beschikken over een ingebouwde versterker. Bij een passieve speaker heb je altijd een aparte versterker nodig.

Hieronder vind je een overzicht van driemaal de beste luidspreker (met ingebouwde versterker). Bij elk merk staan de belangrijkste specificaties en een indicatie van de prijs.

Bose luidsprekers

Je hebt het al eerder voorbij zien komen: Bose is een merk dat absoluut tot de beste luidsprekers behoort. Dit Amerikaans bedrijf produceert sinds 1964 de beste audioapparatuur. Bijvoorbeeld het thuisbioscoop luidsprekersysteem dat zeer populair is. Maar ook andere speakers van dit merk zijn hardlopers.

Je hebt bij dit merk keuze uit verschillende modellen. Bijvoorbeeld de pc speakers tegen een betaalbare prijs (ongeveer € 160). Of de Bluetooth speaker met het beste geluid. Deze heeft een accuduur tot wel 11 uur.

Kijk ook eens naar de home speaker van Bose want die is een echte aanrader (met of zonder standaard). Deze beschikt over verschillende functies waardoor je altijd van het beste geluid geniet. Te bedienen via een speciale app of de speaker zelf (voorzien van wifi en Bluetooth). Vul de ruimte met een prachtig stereogeluid. (Vanaf € 100 tot ongeveer € 450)

Bekijk Bose luidsprekers

JBL speakers

Tegenwoordig behoort JBL absoluut tot de beste luidspreker. Dit merk is Bose in sommige opzichten al voorbij gegaan. De kwaliteit van JBL is dan ook ongekend hoog. Het assortiment is zeer uitgebreid, wat het er natuurlijk alleen maar beter op gemaakt. Bijvoorbeeld de Bluetooth speaker (vanaf € 39). De grotere modellen hebben een lange accuduur en een krachtig geluid.

Van hetzelfde merk heb je ook de soundbar of de autospeaker. De draadloze speakers zijn geschikt voor aansluiting op de hifiset, smartphone, PC, laptop en nog veel meer. Je hebt ook de boekenplank speakers, hierbij krijg je een setje van twee stuks. Deze zijn vooral geschikt als aanvulling op je hifiset.

JBL richt zich voornamelijk op een draadloze connectiviteit (Bluetooth of wifi). Bekabelde aansluiting is vaak ook mogelijk.

Naar JBL speakers

Google Nest

Slimme luidsprekers nemen het steeds meer over. De Google Nest speakers zijn dan ook erg in trek. De nieuwste generatie heeft een verbeterd geluid, zelfs wanneer het de 1-weg speaker betreft. Maar je hebt ook de 2-weg speaker van Google, deze toont een betere vervloeiing van de middentonen.

Wil je echt fantastisch geluid, kijk dan eens naar de Google Nest Audio (vanaf € 65). Deze is voorzien van wifi zodat je hem eenvoudig aan verschillende audioapparaten koppelt. Het mooie aan deze speaker is dat je hem met je stem bedient. Je zegt gewoon wat je wil luisteren en de Google Nest speelt dit af. De Mini is compacter en goedkoper, hij werkt op adapter of het lichtnet.

Kortom, de Google Nest speakers zijn toekomstbestendig. Daarom altijd een aanrader.

Bekijk Google Nest luidsprekers

Overige merken

Het is soms lastig om de beste luidspreker uit te kiezen. De bovenstaande drie merken zijn altijd een goede keuze, en ook nog eens betaalbaar. Je hebt ook het merk Sonos, die doet voor kwaliteit zeker niet onder. De kleine krachtige homespeaker is zeer geschikt voor kleine maar ook voor grotere ruimtes.

Dan heb je ook nog de Apple HomePod, ook weer een toekomstbestendige luidspreker. Deze is geschikt wanneer je met andere Apple apparaten werkt.

Goedkope luidspreker kopen

Wees voorzichtig met de aanschaf van een hele goedkope luidspreker. Meestal gaat het dan om een 1-weg luidspreker zonder Bluetooth of wifi. Het vermogen is niet zo hoog waardoor het geluid zeker niet perfect klinkt. Wel heel betaalbaar maar niet de allerbeste keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste luidspreker uitkiezen – speakers test
Schuiven naar boven