Beste broodrooster – heerlijke toast

Bijgewerkt: 6 mei 2022

Met een broodrooster maak je heerlijke krokante toast. Maar ja, wat is nu het beste broodrooster? Sommige kijken naar een test van de Consumentenbond. Terwijl anderen juist voor de voordeligste prijs gaan. In deze blogpost vind je de meest belangrijke aandachtspunten. Maar ook wat het beste broodrooster van dit moment is.

Met of zonder tostiklem

Een standaard broodrooster bestaat uit twee klemmen waardoor het mogelijk is om snel en effectief brood te roosteren. Je hebt ook het broodrooster met tostiklem. Hierbij is het mogelijk om tosti’s te maken, dit gebeurt middels een uitneembare houder.

Overzicht beste broodrooster

Op het gebied van broodroosters heb je ontzettend veel keuze. Niet alleen met betrekking tot het merk maar ook de functies, design en prijs. De (buitenlandse) Consumentenbond buigt zich regelmatig over consumentenelektronica. Misschien ben je op zoek naar het beste broodrooster volgens de Consumentenbond. Of eentje die vooral heel betaalbaar is. Kijk maar eens naar de mogelijkheden.

Philips broodrooster

Een van de best verkochte merken op het gebied van broodroosters is Philips. Bijvoorbeeld de Daily HD2590 of het designmodel. Ze zijn allen geschikt voor het roosteren van twee sneden tegelijkertijd. Je hebt ook modellen met brede sleuven. Hierin past dik of vers brood. Daarnaast heb je er een met ontdooifunctie, ook erg praktisch.

De meeste Philips broodroosters hebben verschillende functies en instellingen. Zo kun je zelf bepalen hoe licht of donker je toast wordt. Voor eentje van het merk Philips betaal je ongeveer tussen de € 25 en € 55 (prijspeil 2021).

Met de kwaliteiten zit het wel goed. Van de maximale score van 5 sterren ontvangen veel broodroosters van dit merk een gemiddelde van 4,5.

Bekijk Philips broodroosters

Tristar – voordelig geprijsd

Behoort Tristar tot het beste broodrooster? Ook van dit merk zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Het model met zes instelbare standen en een broodjesrek is erg populair. Maar ook andere modellen doen het erg goed. Opvallend aan Tristar is het design: die is heel variabel. Van strak wit en vierkant tot zwart met afgeronde hoeken.

Tristar is vooral heel voordelig geprijsd. De beoordelingscore varieert van 4 tot 4,5 sterren. Op zich heeft dit merk dus een prima prijs-kwaliteitverhouding. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 16, oplopend tot € 35.

Naar Tristar broodroosters

Tomado – low budget

Niet alles hoeft zo duur te zijn. Daarom is er het Tomado broodrooster. Zeer voordelig geprijsd en gebruiksvriendelijk. Je hebt de keuze uit een retro of modern design. Je hebt ook een model met extra brede sleuven, geschikt als broodjes verwamer.

Voor een broodrooster van dit merk betaal je vanaf € 17. Dat is hartstikke voordelig, al helemaal wanneer je naar de functionaliteiten kijkt. Je kunt er namelijk niet alleen brood mee roosteren maar ook ontdooien.

Bekijk Tomado broodroosters

Beste broodrooster met tostiklem

Wil je naast brood roosteren ook de lekkerste tosti’s maken? Dan ga je voor het beste broodrooster met tostiklem. Stop een tosti nooit in een normaal broodroosterrek. De kaas gaat smelten en lekt naar de bodem. Overal zit de kaas aangeplakt: het rooster, de binnenwand en de bodem.

Ga in dit geval voor een speciaal broodrooster met tostiklem. Deze klemmen zijn ook los verkrijgbaar. Ook nu weer heb je keuze uit verschillende merken waaronder Princess, Braun of een goedkoper merk. Denk er eventueel over na om een apart tostirek voor je broodrooster te kopen.

Naar broodroosters met tostiklem (ook los verkrijgbaar)

Zo handig is een broodrooster

Niet iedereen heeft dit apparaat in huis. Is een broodrooster handig? Absoluut, je zou hem zeker aan moeten schaffen. Een broodrooster heeft namelijk verschillende functies. Zoals ontdooien, hartstikke handig wanneer het brood net uit de vriezer komt.

Geroosterd brood smaakt veel lekkerder. Dit komt omdat 35% van het water tijdens het roosteren uit het brood verdwijnt. Vervolgens begint de buitenste laag te karamelliseren. Dat is precies wat een toast zo lekker maakt. Waak ervoor dat het brood te donker wordt. Zwarte laagjes moet je zeker niet eten.

Het vermogen van dit apparaat

Elk apparaat levert een bepaald vermogen. Wat is het vermogen van een broodrooster? Dit is een beetje afhankelijk van het merk en model. Gemiddeld wordt er 800 en 1500 W aan energie verbruikt. Een standaard broodrooster zit tussen de 1000 en 1200 W.

Welk brood voor broodrooster?

In principe maakt het niet zoveel uit welk brood je in de broodrooster doet. Wel is het even kijken of het goed past. Koop je een zeer compact broodrooster dan passen hier geen normale sneetjes brood in. Je moet dan voor casinobrood gaan.

Koop je een broodrooster van een van bovenstaande merk? Die zijn vrij lang. Hierdoor past nagenoeg elk brood erin. Wanneer je zelf brood bakt dan heeft dit een andere afmeting. Houd er dan rekening mee dat het zelfgebakken brood soms te lang of te dik is en niet goed in het broodrooster past. Mogelijk moet je het sneetje dan dunner maken of halveren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste broodrooster – heerlijke toast
Schuiven naar boven