Buitenverlichting snoer – de beste verlichting

Bijgewerkt: 22 november 2022

Op zoek naar het beste buitenverlichting snoer? Het gaat hier om weerbestendige buitenverlichting dat overigens energiezuinig is. Uiteraard van topkwaliteit, want daar ga je voor. Het buitenverlichting snoer gaat namelijk jarenlang mee. Bekijk het beste buitenverlichting snoer van dit moment, inclusief tips en wat het kost.

Dit is een buitenverlichting snoer

Hoe ziet een buitenverlichting snoer eruit? Dit is een snoer waar meerdere lampjes aan hangen. Vaak hebben die lampjes de vorm van een bol, dit noem je ook wel de prikkabel led verlichting. Daarnaast heb je het buitenverlichting snoer met kleine lampjes. Vaak wordt dit als kerstverlichting verkocht maar het is het hele jaar door bruikbaar.

Voordeel van een buitenverlichting snoer is dat je zeker weet dat dit goed bestand is tegen regen, sneeuw en vocht. Maar ook tegen Uv-straling door zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je de tuin, terras of gevel op een sfeervolle manier verlicht, welk seizoen het ook is.

Beste buitenverlichting snoer

Vele ledlampjes op een snoer, dat ziet er gezellig uit. Wat is het beste buitenverlichting snoer? Hieronder vind je een aantal tips en ideeën maar ook wat producten. Zo weet je waar je voor moet kiezen. Lees hierna nog de gebruiktips zoals het ophangen en het onderhoud van het buitenverlichting snoer.

Prikkabel led lichtsnoer

Het meest verkochte buitenverlichting snoer is de prikkabel. Vroeger zaten hier gloeilampen in, tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van energiezuinige led lampen. Een prikkabel led snoer bestaat uit een snoer met hierop fittingen geprikt. Ze zitten dus aan het snoer vast. In de fittingen draai je led lampen met E27 fitting.

Een prikkabel led lichtsnoer is zeer sfeervol. De vrolijke bollampjes zijn zeer geschikt voor een tuinfeest, verlichten van het terras of de overkapping maar ook als kerstverlichting. Daarnaast wordt het veel als sfeerverlichting in een tent, serre en zelfs in de woonkamer gebruikt.

Dit buitenverlichting snoer is uitstekend bestand tegen verschillende weersinvloeden. In het overzicht hieronder vind je alleen prikkabels die ook geschikt zijn voor buiten. In principe kun je ze het hele jaar door buiten laten hangen, maar lees onderaan dit artikel nog even de gebruiktips door.

Bekijk prikkabel buiten

Buitenverlichting snoer: de lichtslang

Dan heb je ook nog de lichtslang met ledverlichting. Energiezuinig, dit wordt niet warm en ook prima bestand tegen vocht, kou en regen. Een lichtslang is redelijk flexibel waardoor je er strakke lijnen maar ook vormen mee kunt maken.

Vaak wordt een lichtslang gebruikt voor het verlichten van de gevel, langs een schutting of onder de dakgoot. Een lichtslang is minder geschikt om over het terras te trekken. Hiervoor gebruik je toch liever een prikkabel lichtsnoer of de zogenaamde kerstverlichting.

Naar lichtslang voor buiten

Kerstverlichting als sfeerverlichting

Redelijk wat mensen kiezen als buitenverlichting snoer voor de ouderwetse kerstverlichting. Dit soort verlichting kan altijd. In de decembermaanden maar ook midden in de zomer. Dit komt omdat kerstverlichting uit vele kleine lampjes bestaat dat een gezellige uitstraling heeft.

Wil je er een feest van maken, kies dan voor gekleurde lampjes. Neutrale verlichting nodig? Ga dan voor warmwitte kerstverlichting. Wanneer je een buitenverlichting snoer in de vorm van kerstlampjes zoekt is het wel belangrijk dat dit een minimale IP23-waarde heeft. Dan pas is het snoer ook bestand tegen het Nederlandse klimaat.

Bekijk kerstverlichting voor buiten

Buitenverlichting snoer ophangen

Afhankelijk van het model dat je kiest werkt het buitenverlichting snoer ophangen net wat anders. Kijk maar eens naar onderstaande tips.

Heb je een prikkabel verlichtingsnoer? Dat zijn van die vrolijke boellampjes. Dit snoer kun je prima dwars (schuin of recht) over een terras spannen. Maar ook langs een schutting of muur. De prikkabel led verlichting gebruik je bij voorkeur bij het terras, onder de overkapping of veranda, in de serre of feesttent.

Een lichtslang kun je niet zomaar overdwars ophangen. Laat een lichtslang altijd langs een gevel, muur of schutting lopen. Je kunt er ook een figuur van maken, hierbij wikkel je de lichtslang om een ijzerdraadfiguur heen.

Met kerstverlichting (kleine ledlampjes) kun je eigenlijk alle kanten op. Wanneer je dit dwars over het terras hangt dan zie je soms meer snoer dan lampjes, vaak ziet dit rommelig uit. In dit geval kun je er beter voor kiezen om de kerstlampjes langs een wand te hangen. Maar ook in een boompje of struik ziet dit ontzettend leuk uit.

Buitenverlichting snoer waterdicht

Wat je ook koopt, het buiten verlichtingsnoer moet altijd waterdicht zijn. In bovenstaande voorbeelden word je naar producten geleid die waterdicht zijn. Maar wanneer je naar de winkel gaat dan moet je even zelf goed opletten of het buitenverlichting snoer waterdicht is. Dit staat vaak op de verpakking aangegeven. Je ziet dan de IP-waarde staan of er staat duidelijk bij aangegeven dat het voor buiten geschikt is.

Op batterijen, met solar of op netstroom

Je hebt ook een buitenverlichting op batterijen. Voordeel hiervan is dat je geen rekening hoeft te houden met de aanwezigheid van een of meerdere stroompunten. Nadeel is dat de batterij vroeg of laat leeg is. Je moet de batterij dan vervangen of opladen (afhankelijk van het model).

Houd er rekening mee dat niet elk buitenverlichting snoer met batterij ook waterbestendig is. Let hier even goed op bij aankoop.

Een andere optie is het buitenverlichting snoer met solar. Dit betekent dat de verlichting op zonne-energie werkt. Voordeel is dat je niet meer hoeft te letten op een stroompunt of batterij. Aan de andere kant moet er wel voldoende daglicht zijn, anders is de verlichting ‘s avonds niet goed opgeladen. Hierdoor gaat hij niet aan of brandt maar heel kort.

Buitenverlichting op netstroom wordt het meest gekozen. Zorg hierbij wel voor een veilige aansluiting.

Onderhoud van het buitenverlichting snoer

In principe kan het buitenverlichting snoer het hele jaar door blijven hangen. Toch is dit geen aanrader, simpelweg omdat de weersinvloeden toch de levensduur verkorten. Vooral UV-zonlicht en zeer lage temperaturen hebben geen positieve invloed op het buitenverlichting snoer.

Wanneer je het snoer enige tijd niet gebruikt is het beter om dit op te bergen. Wanneer het buitenverlichting continu onder een overkapping hangt dan is het geen probleem om dit te laten hangen. Zorg er dan wel voor dat er geen regenwater bijkan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Buitenverlichting snoer – de beste verlichting
Schuiven naar boven