Beste camera kind – kindercamera’s

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je kind een camera (cadeau) geven, hier maak je zoon of dochter zeker blij mee. Je hebt keuze uit verschillende soorten camera’s. Tegenwoordig is de vlogcamera erg populair maar je kunt ook voor de gewone kindercamera gaan. Wat is de beste camera kind? Dat ontdek je in dit artikel, inclusief wat praktische tips.

Een camera voor kinderen

Je hebt gewone camera’s en speciale kindercamera’s. Er is zeker een verschil tussen beide. De camera kind is namelijk stootbestendig en overleeft in veel gevallen een valpartij. Bovendien is deze voorzien van praktische handgrepen. De camera voor kinderen is dan ook ideaal voor kids in de leeftijd van 4-12 jaar.

Beste camera kind

Wanneer je kijkt naar de beste camera kind heb je een aantal opties:

  • Digitale camera
  • Vlogcamera
  • Smartphonecamera
  • Wegwerpcamera
  • Polaroidcamera

Laten we eens gaan kijken welke camera’s voor kinderen het beste verkopen en goede beoordelingen ontvangen.

VTech Kidizoom vlogcamera

Ben je op zoek naar de beste camera kind dan kom je bijna altijd bij een vlogcamera uit. Dit komt omdat vloggen gewoon hartstikke populair is, ook onder jonge kinderen. Wat is vloggen precies? Dit is het bijhouden van een online video dagboek. YouTube is hier een geschikt platform voor maar er zijn ook andere video websites.

Door te vloggen deel je dingen uit het persoonlijk leven, tips of je laat grappige dingen zien. De VTech Kidizoom vlogcamera is speciaal voor kinderen gemaakt. Hierbij maakt het kind gebruik van 20 geanimeerde achtergronden. Dit model is voorzien van een kleuren LCD-scherm, flip-up lens (voor selfies), statief, green screen en polsbandje. Een absolute aanrader voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar.

Bekijk VTech Kidizoom vlogcamera

VTech Kidizoom Duo kindercamera

Om nog maar even bij het merk VTech te blijven, want ze hebben leuk spul voor kids. De kindercamera van VTech behoort absoluut tot de beste camera kind. Deze heeft namelijk 14X digitale zoom, een camera aan de voorkant en achterkant en 15 megapixel lens. Het kind maakt ook nog eens gebruik van argumented reality.

De Duo camera is verkrijgbaar in de kleuren blauw of roze. Je hebt eventueel de keuze uit een bijgeleverde opbergtas, dit beschermt de camera goed.

Naar VTech Kidizoom Duo kindercamera

Digitale kindercamera

Voor hele jonge kids is de digitale kindercamera de meest geschikte keuze. Deze modellen zijn niet duur (tussen de € 30 en € 50). Bovendien heeft de camera een vrolijk design. Dit spreekt zeker tot de verbeelding. De meeste digitale camera’s zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud. Kinderen vanaf een jaar of 10 zijn vaak toe aan een andere camera.

De digitale kindercamera heeft in veel gevallen een videofunctie. Soms is ook vloggen mogelijk, let hier even op. Vooral jongens vinden vloggen heel interessant. Een aantal modellen is voorzien van wat spelletjes. Praktisch voor in de auto: je kind hoeft zich geen moment te vervelen.

Bekijk overzicht digitale kindercamera’s

Camera kinderen & printen

 Wat is er leuker dan foto’s maken en deze gelijk uitprinten? Dit kan met de beste camera kind voorzien van instant print functie. Binnen 3 seconden wordt de foto afgedrukt. Vergelijkbaar met de Polaroid camera maar dan bedoeld voor kinderen. Een leuk cadeau voor kids in de leeftijd van 3-10 jaar.

Een camera voor kinderen & printen is echt geen dure aanschaf. Gemiddeld betaal je tussen de € 65 en € 85. Je moet wel regelmatig nieuwe rollen voor de kindercamera aanschaffen. Voor 10 stuks rollen betaal je ongeveer € 25-€ 35. Hiermee kan het kind meer dan 500 foto’s afdrukken.

Naar camera kinderen & printen

Wegwerpcamera voor kinderen

Wil je niet gelijk de beste camera kind aanschaffen maar een camera voor eenmalig gebruik? Dat kan natuurlijk ook. Je komt dan bij de wegwerpcamera uit. Dit is een camera met ingebouwd fotorolletje. Wanneer het rolletje vol is stuur je de gehele camera op. Vervolgens wordt het rolletje ontwikkeld en de wegwerpcamera wordt hergebruikt.

Er is geen speciale wegwerpcamera voor kinderen. Je kunt dus gewoon een normale wegwerpcamera kopen. Bekende merken zijn Fujifilm, Kodak en Agfa foto. Gemiddeld betaal je tussen de € 10 en € 17 per wegwerpcamera. Hierop passen 35 tot 45 opnames. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van het merk en model.

Bekijk wegwerpcamera’s

Camera voor beginners

Voor kinderen vanaf 10 jaar oud is het verstandig om voor een camera voor beginners te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de vlogcamera, de drone met camera of de actioncam. Leuke gadgets voor kinderen die de wereld van fotograferen en filmen ontdekken.

Een camera voor beginners betekent niet dat deze onverwoestbaar is. Het kind moet met de camera leren omgaan. Voordeel van een camera voor beginners is dat deze vrij eenvoudig in gebruik is. Er zit in veel gevallen ook een goede en duidelijke handleiding bij.

Naar camera voor beginners

Conclusie beste camera kind

Je hebt hierboven een aantal opties met betrekking tot beste camera kind kunnen zien. Heeft je kind een eigen smartphone? Dan hoef je niet direct een kindercamera te kopen: elke smartphone heeft een camera. Maar wanneer jouw kind nog niet wil blootstellen aan smartphonegebruik dan kies je voor een goede kinder camera.

Een camera voor kinderen is voordeliger dan de aanschaf van een smartphone. Houd er wel rekening mee dat je de camera altijd moet verbinden met pc of laptop of dat je gebruik maakt van een SD-kaart. Sommige camera’s zijn voorzien van wifi, hierdoor kunnen foto’s eenvoudig verzonden worden. Maak bij voorkeur gebruik van een beveiligd wifinetwerk.

Bewaar de aankoopbon altijd goed: er zit minimaal één jaar garantie op de camera voor kinderen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste camera kind – kindercamera’s
Schuiven naar boven