Beste camping kachel (verwarming)

Bijgewerkt: 20 mei 2022

Een verblijf op de camping moet altijd aangenaam zijn. Zelfs in de zomermaanden kun je behoefte hebben aan wat extra warmte. Ga voor de beste campingkachel, deze is niet alleen betrouwbaar maar ook energiezuinig en kostenbesparend. Weet je niet wat je moet kopen? Hieronder vind je een beschrijving van driemaal de populairste camping kachel.

Kachel voor de tent, caravan of camper

Heb je eigenlijk wel een kachel op de camping nodig? Ja, het is verstandig om altijd een campingkachel mee te nemen. Zelfs in de zomermaanden, want ‘s nachts kan het toch aardig afkoelen. Verblijf je in het voor- of najaar op de camping dan is een kachel geen overbodige luxe. Terwijl je hem in de winter absoluut nodig hebt.

Dit is de beste camping kachel

Welke kachel voor de caravan en welke kachel is het beste voor een tent? Het kampeermiddel bepaalt welke kachel je nodig hebt. Daarom vind je hieronder de beste camping kachel voor de tent, vouwwagen, caravan en camper.

Kachel voor de tent

Een tent voelt vaak kouder aan dan een caravan of camper. Ook is dit wat minder luxueus, maar dit hangt weer van het type tent af. Je hebt namelijk ook grote comfortabele familietenten. Een grote tent moet je naar verhouding meer verwarmen, hierdoor heb je een krachtigere kachel nodig. In een kleine tent kom je goed weg met een compacte verwarming.

De beste kachel voor een tent betreft een verplaatsbaar model. Soms wordt geadviseerd om een mobiele petroleum kan te nemen, maar dit is niet altijd veilig. Beter kun je voor een ventilatorkachel gaan. Kies dan voor het compacte model dat geschikt is voor ruimtes tot 26 m². Er zijn ook een aantal modellen die juist bedoeld zijn voor ruimtes tot 18 m², geschikt voor de kleinere tent.

Voordeel van een ventilatorkachel is dat hij de warme lucht circuleert. Hierdoor wordt de warmte goed door de tent verspreid. Bovendien is de aanschaf van een dergelijke kachel niet duur, je betaalt tussen de € 20 en € 50.

Bekijk ventilatorkachels

Een andere optie is het gebruik van een stralingskachel oftewel infrarood verwarming. Hierbij is het wel belangrijk dat hij voorzien is van omvalbeveiliging. Mocht de kachel omvallen, dan schakelt hij zichzelf automatisch uit. De stralingskachel werkt effectief wanneer je een bepaalde hoek in de tent wil verwarmen, bijvoorbeeld de slaaplek. Een straalkachel werkt zeer goed in slecht geïsoleerde ruimtes zoals kampeertent. Zie voor meer informatie en de juiste modellen het kopje ‘verwarming voor de caravan’.

Beste camping kachel voor de vouwwagen

De vouwwagen kun je als mix tussen een tent en caravan zien. Voor de vouwwagen gebruik je dezelfde type kachels als voor de tent.

Verwarming voor de caravan

In een caravan zit je vaak op dezelfde plek. Infrarood verwarming is ideaal, want je creëert hiermee een lekker warm hoekje. Neem twee van deze kacheltje en zorg dat zowel de slaapplek als de zithoek aangenaam warm zijn. Voordeel van infraroodverwarming is dat het minder energie verbruikt dan andere type kachels. De aanschafprijs valt ook wel mee, je betaalt tussen de € 70 en € 100.

Naar infrarood kachels

Deze kachels zijn verplaatst. Dit is praktisch want zo bepaal je zelf waar de warmte aanwezig moet zijn. Wist je trouwens dat een infraroodkachel middels stralingswarmte werkt? Het verwarmt niet de lucht maar materie. Vervolgens geeft materie de warmte weer af, waardoor het behaaglijk aanvoelt. Straalkachels zijn geschikt voor ruimtes die niet goed geïsoleerd zijn, waaronder de tent of caravan.

Het alternatief is het gebruik van infrarood panelen. Nadeel hiervan is dat een paneel vrij groot is en de meeste caravans een compact formaat hebben. Bovendien is een infrarood paneel prijzig in aanschaf.

Campingkachel voor de camper

Heb je een camper dan ervaar je veel luxe en comfort. Een infrarood paneel is zeer geschikt voor de camper. Je hebt verschillende formaten waarbij je voor de juiste afmeting gaat. Hoe groter het paneel, hoe meer warmte er vrijkomt. Enig nadeel is de hogere aanschafprijs.

Het alternatief is het gebruik van een keramische kachel. Deze kachel beschikt over een element dat niet zo warm wordt als bij andere kachels. Keramisch is geluidloos en beschikt over een snelle opwarming. Bovendien zijn deze kachels kindveilig, ideaal wanneer kinderen mee op vakantie gaan.

Bekijk keramische kachels

De aanschafprijs valt ook wel mee, maar let erop dat je het juiste model aanschaft. Kijk goed naar de aanbevolen ruimte (in vierkante meters).

Wat is een goede campingkachel?

Ben je op zoek naar een goede campingkachel? Dan is het vooral belangrijk dat je naar het type kampeermiddel kijkt, maar ook hoe groot dit is. Hierboven heb je er meer over kunnen lezen.

Het merk van de camping kachel speelt geen hele grote rol. Natuurlijk zijn bepaalde merken kwalitatief beter, maar de goedkopere modellen presteren vaak net zo goed. Wel is het zo dat de duurdere merken een langere levensduur hebben.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste camping kachel (verwarming)
Schuiven naar boven