Beste camping koelkast – altijd koel

Bijgewerkt: 21 maart 2022

Een losse koelkast in de kampeertent, camper of caravan. Hartstikke praktisch want zo blijven producten langer goed (en lekker koel). De beste camping koelkast is compact, heeft een laag geluidsniveau en past overal. We hebben een aantal kwalitatieve en betaalbare modellen voor je geselecteerd.

Primo mini koelkast

De beste campingkoelkast is van het merk Primo. Modellen van dit merk worden veel verkocht voor de camping, maar ook voor op de slaapkamer. Er is keuze uit verschillende modellen, allen zonder vriesvak. De hoogte van de mini koelkast bedraagt 49 of 50 cm.

Kijk je naar de inhoud, dan is er 43 tot 47 liter aan ruimte beschikbaar. Dit is geschikt voor het gekoeld bewaren van drankjes, groenten, zuivel, vlees en andere producten. Een camping koelkast is uiteraard kleiner dan normaal, dus er kan ook minder in. Maar voor op de camping echt ideaal.

De prijs voor de Primo mini koelkast valt echt wel mee. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 114, voor een leuk retro model of een modern design.

Bekijk Primo mini koelkasten

Tomado camping koelkast

Ook Tomado is op het gebied van camping koelkasten een zeer goed merk. De keuze is wat minder, maar wel van een zeer goede kwaliteit. Het ruimtebesparend design en de omkeerbare deur maakt dit model tot de beste camping kast voor kleine ruimtes. Dus niet alleen in de kampeertent of het vakantiehuisje, maar ook in de werkkamer of de slaapkamer. Daarnaast is dit model natuurlijk ook geschikt voor gebruik onder de overkapping of op het terras.

De inhoud bedraagt 43 liter, dat vrij standaard is voor een campingkoeling. De hoogte komt op 51 cm uit. Het geluidsniveau ligt op 41 dB, wat zeer acceptabel is. Tomado geeft ook nog eens twee jaar garantie op dit product. Met een aanschafprijs van ongeveer € 119 is dit een goede koop.

Naar Tomado campingkoelkast

De koelbox met 12 volt aansluiting

Als alternatief voor de camping koelkast kun je ook voor een koelbox met 12 volt stekker gaan. Deze stekker past perfect in de ‘sigarettenaansteker’ oftewel 12 volt aansluiting in de auto. Ideaal voor gekoeld eten en drinken onderweg. Ook geschikt voor de camping, want op een warme zomerse dag doe je boodschappen en houd je de producten koel. Bij aankomst op de camping is alles nog in gekoelde staat.

Vanwege het ontwerp blijven producten urenlang koel, ook nadat je de koelbox hebt ontkoppeld. Dit maakt hem nog eens extra geschikt voor gebruik in het kampeermiddel. Denk hierbij ook aan festivals!

De koelbox met 12 volt aansluiting is voordelig geprijsd. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 50. Een aantal modellen beschikt over een vriesgedeelte, die zijn wel een stuk duurder

Bekijk koelboxen 12 volt

Kan een gewone koelkast op de camping?

Wellicht denk je erover om een gewone koelkast mee naar de camping te nemen. Dat is mogelijk maar niet echt praktisch. Je komt dan al snel bij een tafelmodel uit, die is naar verhouding vrij groot en zwaar. Bovendien is de tafelmodel koelkast niet berekend op hoge omgevingstemperaturen. Deze modellen werken tot een maximale omgevingstemperatuur van 32 °C. Verblijf je in een Zuid Europees land, dan loopt de temperatuur hoger op en werkt de koelkast niet meer.

Het is echt aan te raden om de beste camping koelkast mee te nemen. Vanwege het compacte design past hij ook makkelijk achterin de auto of in de camper/caravan. Die neem je overal mee naartoe.

Koelkast in tent: enkele tips

Neem je een campingkoeling mee en plaats je hem in de kampeertent? Geen probleem, maar houd dan wel rekening met een aantal zaken. Ten eerste is het belangrijk dat de koelkast zo vlak mogelijk staat. Probeer hem bij voorkeur waterpas te plaatsen. Er zijn praktische mini waterpassen verkrijgbaar, die kun je zelfs aan je sleutelhanger hangen.

Plaats de koelkast op een plateau. Dit is niet alleen nodig om hem waterpas te zetten, maar ook om de deur van de koeling later open en dicht te krijgen. Je hoeft geen pallet mee te nemen, je kunt ook gebruik maken van een omgekeerde opbergkist. Die heb je vaak toch al bij je.

Houd ook rekening met het gewicht van de koelkast. Plaats hem dus niet op een kartonnen doos, dit gaat doorzakken.

Niet in de volle zon

Het is aan te raden om de camping koelkast op een schaduwrijke plek neer te zetten. In de tent kan het soms erg warm worden. Zorg dat het zonlicht niet op de koelkast valt en dat je kunt ventileren. Dit is beter voor de koeling, hij hoeft dan minder hard te werken.

Houd ook rekening met vocht. Een koelkast mag nooit in de regen staan, en de stekker mag ook niet met vocht in aanraking komen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste camping koelkast – altijd koel
Schuiven naar boven