Beste universele wereldstekker

Bijgewerkt: 21 maart 2022

Een wereldstekker is een aanrader wanneer je op reis gaat. Zorg dat je hem altijd bij je hebt, want zo blijf je elektrische apparaten gebruiken. De beste universele wereldstekker ondersteunt stopcontacten uit China, Amerika, India, Frankrijk en veel andere landen. Kijk welk model je moet hebben.

Verschil reisstekker en wereldstekker

Reis je naar een bepaald land en weet je welke stekkers hier gangbaar zijn? Dan kun je een reisstekker meenemen. Maar er is een verschil tussen reisstekker en wereldstekker. Een (universele) wereldstekker is geschikt voor verschillende type stekkers of stopcontacten. Hij is wereldwijd inzetbaar, waar je ook bent.

Een reisstekker is vaak alleen geschikt voor bepaalde landen, bijvoorbeeld Australië of Cyprus. Sommige reisstekkers zijn in meerdere landen inzetbaar, maar dit is niet gegarandeerd. Met een universele wereldstekker heb je hier helemaal geen omkijken naar.

Beste universele wereldstekker – overzicht

Wanneer je twijfelt of niet voor verrassingen wilt komen te staan, ga je voor de beste universele wereldstekker. Zo weet je altijd dat je apparatuur gewoon kunt blijven gebruiken. Bijvoorbeeld de föhn, het scheerapparaat, de radiowekker maar ook de oplader van de smartphone, tablet of laptop.

Hieronder vind je een overzicht van de beste universele wereldstekkers die verkrijgbaar zijn.

Wereldstekker met USB

Het is altijd aan te raden om de beste universele wereldstekker met USB mee op reis te nemen. Je wilt tenslotte je smartphone of een ander apparaat op kunnen laden. Het voordeel van dit model is dat hij toepasbaar is in meer dan 150 verschillende landen. Deze adapter is voorzien van verschillende pinnen, waardoor hij altijd in het stopcontact past. Vanuit de adapter sluit je één of meerdere apparaten aan. Je maakt niet alleen gebruik van USB-A maar ook USB-C.

Aan de zijkant vind je verschillende mogelijkheden voor het type stekker dat je nodig hebt. Op de adapter staat duidelijk aangegeven waar je voor moet kiezen. Een absolute aanrader want je hebt hem zeker nodig. De prijs valt ook wel mee, voor deze adapter betaal je tussen de € 15 en € 30. In het overzicht vind je de best verkochte modellen. De TravelMore universele wereldstekker met USB is een topper.

Bekijk wereldstekker met USB

Elro universele wereldstekker

Speciaal voor het aansluiten van verschillende apparaten heb je de universele wereldstekker van het merk Elro. Deze is geschikt voor verschillende type stopcontacten waaronder A, B, C, E, F en G. Dit model lijkt een beetje op een torentje, maar hij bestaat uit afzonderlijke compartimenten. Je bepaalt zelf welk gedeelte van de wereldstekker je nodig hebt.

Het voordeel van dit model is dat hij ontzettend voordelig geprijsd is (ongeveer een tientje). Dat hij zo goed verkocht wordt is dan ook niet zo vreemd. Ook niet zo gek gezien de vele positieve reviews oftewel ervaringen. Kijk wel even of de stekker van je apparaat hierin past. Hij is compatibel met de meeste platte stekkers, maar een geaarde stekker past er niet in. Eventueel kun je dan wel gebruik maken van een stekkerdoos, vergeet die niet mee te nemen.

Naar Elro wereldstekker

De reisstekkerkit

Je hebt ook een universele wereldstekker die rondom verschillende stekkers heeft. In het midden bevindt zich het ‘stopcontact’ dat geschikt is voor platte en dikke stekkers. Dit model is zeer compact en past in elke koffer, rugzak, handtas en zelfs de jaszak.

Bekijk reisstekkerkit

Heb je een wereldstekker nodig in Cyprus?

Wanneer je naar Cyprus reist dan heb je zeker een wereldstekker of reisstekker nodig. De netspanning in Cyprus is gelijk als in Nederland. Maar de stopcontacten zijn hier anders, het gaat namelijk om stopcontact type G. In Nederland hebben we type F, maar stekkers van type C en E passen ook in de Nederlandse stopcontacten.

Deze stekker heb je in de VS nodig

In Amerika oftewel de VS (Verenigde Staten) maken ze gebruik van een stekker van het type A. Deze kenmerkt zich door twee platte pinnen. Een apparaat uit Nederland past niet in een Amerikaans stopcontact. En Amerikaanse stekkers passen niet in de Nederlandse stopcontacten.

Bij een reis naar Amerika is het aan te raden om voor een universele wereldstekker te gaan. Zorg dat je deze altijd bij je hebt. Overigens is het niet nodig om voor een omvormer te zorgen. Het voltage verschilt wel, maar dit brengt weinig problemen met zich mee. Er is slechts een verschil van 10 Hz, maar daar merk je tijdens het opladen van de telefoon, laptop of tablet weinig van. Let wel op met de automatische reiswekker die je in het Amerikaanse stopcontact steekt, deze kan mogelijk een andere tijd aangeven.

Waarom er wereldwijd verschillende stekkers en stopcontacten zijn

De beste universele wereldstekker staat altijd voor je klaar. Maar waarom zijn er wereldwijd zoveel verschillende stekkers en stopcontacten? Dit komt omdat de verschillende landen afzonderlijk hun eigen stekkers hebben ontworpen. Achteraf maar goed ook want sommige buitenlandse stekkers bleken later helemaal niet zo veilig te zijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste universele wereldstekker
Schuiven naar boven