Beste campingstoel die opvouwbaar is

Bijgewerkt: 27 maart 2022

Op de camping wil je natuurlijk lekker kunnen zitten. Je gaat niet alleen voor een comfortabele stoel, maar ook voor een praktisch          /  model. Het beste campingstoel is opvouwbaar, vraagt weinig onderhoud en heeft een lange levensduur. Bovendien zit hij heel lekker. Onderstaande modellen komen als beste naar voren.

Bo-Camp stoelen

  • Luxe kwaliteit
  • Prijsindicatie: € 24,95 tot > € 100

Het best verkochte merk op het gebied van opvouwbare campingstoelen is Bo-Camp. Dit merk richt zich op de verkoop van kampeerartikelen waaronder kampeermeubels, tenten en accessoires. Het uitgebreid assortiment staat voor een hoge kwaliteit.

Alle campingstoelen zijn opvouwbaar en hiermee zeer compact. Er is keuze uit verschillende modellen, van zeer comfortabel tot eenvoudig. Een populair model is de Industrial vlinderstoel, een luxe stoel met een modern design. Met zijn brede en diepe zit ervaar je de hoogste luxe. Hij kost rond de € 92. Hiermee niet de allergoedkoopste maar wel een toppertje.

De beste campingstoel van dit merk is de compacte vouwstoel, geschikt voor kampeerders en festivalgangers. Hij is belastbaar tot 100 kg en eenvoudig mee te nemen. De modellen met hoge rugleuning zijn weer aan te raden voor langere kampeervakanties. Laat je inspireren door het assortiment van Bo-Camp.

Bekijk Bo-Camp campingstoelen

Coleman campingstoel

  • Hoge kwaliteit
  • Prijsindicatie: € 24,95 tot € 49,95

Ook Coleman behoort tot de beste campingstoel, want dit merk staat voor topkwaliteit. Op de Coleman afdeling vind je niet alleen campingstoelen en campingtafels maar ook slaapzakken, tenten, kooktoestellen en nog veel meer. Het goede startpunt voor een luxe en gezellige kampeervakantie.

De Coleman campingstoel is opvouwbaar, en dat is belangrijk. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, want luxe en comfort spelen ook mee. Dit zijn de bestverkochte modellen van dit merk:

Kick Back campingstoel, belastbaar tot 115 kg. Zeer comfortabel en lichtgewicht.

Bungee Chair Lime, maximale belasting van 136 kg. Voorzien van gevulde armleuningen en een verplaatsbare drankhouder.

Standard Quad Campingstoel, een compact opvouwbaar model met flexibele armleuningen. Belastbaar tot 113 kg.

Dit merk kenmerkt zich door hele betaalbare kampeerstoelen, terwijl de kwaliteit wel ongekend hoog blijft. Neem dus zeker een kijkje bij Coleman.

Naar Coleman kampeerstoelen

Eurotrail modellen

  • Budget stoelen
  • Prijsindicatie: € 10 tot € 150

Er zijn aardig wat kwalitatieve merken verkrijgbaar, dus het is soms lastig om een keuze te maken. In de categorie laag budget komt Eurotrail als beste campingstoel naar voren. Opvouwbare stoelen zijn verkrijgbaar vanaf een tientje (kids) tot € 18 (volwassenen).

Eerst maar eens naar het meest luxe model. Dat is de Corsica, voorzien van comfortabele zitting, nekkussen en stevige armleuningen. De Grenoble en Chateau zijn ook zeer luxe maar kosten boven de € 100.

Gelukkig heeft Eurotrail ook veel goedkope campingstoelen in het assortiment. Populair is de Minor camping/strandstoel, zeer compact en makkelijk in gebruik. Of de inklapbare Lausanne die nog geen € 25 kost. De keuze is reuze, daar zal het niet aan liggen.

Bekijk Eurotrail assortiment

Overige merken op het gebied van kamperen

Natuurlijk zijn dit niet de enige verkrijgbare merken. Een merk dat je ook veel voorbij ziet komen is Redwood, vergelijkbaar met de bovenstaande drie. Daarnaast zijn er merkloze campingstoelen te koop. Die zijn vaak laag geprijsd, en van een redelijke kwaliteit. Houd er rekening mee dat de allergoedkoopste campingstoel niet van de hoogste kwaliteit kan zijn.

Onderhoud van de stoelen

Een campingstoel vraagt weinig onderhoud. Heb je het luxe model van Bo-Camp inclusief zachte kussens? Deze kussens zijn weerbestendig. Het is niet nodig om de kussens in de wasmachine te wassen, maar dit kan eventueel wel. Gebruik hierbij een mild wasmiddel en zeker geen wasverzachter.

Alle overige kampeerstoelen zijn eenvoudig te reinigen met behulp van een vochtige doek. Gebruik eventueel wat groene zeep of milde zeep om vlekken weg te krijgen. Het is niet aan te raden om met agressieve schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan. Deze kunnen de stof of het frame beschadigen of verkleuren.

Opbergen van campingstoelen

Na het kampeerseizoen berg je de kampeerspullen droog op. Zorg dat alles goed droog is, voornamelijk stoelen en de kampeertent kan nog licht vochtig zijn. Laat deze dan eerst goed drogen voordat je ze opslaat.

Het vochtig opslaan van een kampeertent, campingstoel of andere zaken resulteert in schimmelvorming. Wanneer eenmaal ergens de schimmel inzit dan gaat de kwaliteit van het product snel achteruit. Bovendien is schimmel niet goed voor de gezondheid.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste campingstoel die opvouwbaar is
Schuiven naar boven