Beste kast organizer – opgeruimd staat netjes

Bijgewerkt: 27 maart 2022

Is het in de kledingkast of opbergkast vaak een rommel of onoverzichtelijk? Dan wordt ik tijd om voor overzicht te zorgen. De beste kast organizer biedt opslag voor kleding, dekens, schoenen, papierwerk of andere zaken. Met de keuzehulp vind je een kastorganizer die perfect bij de situatie past.

Sens kast organizer

  • Drie etages met glijrail
  • Prijsindicatie: € 32 tot € 40

Een toppertje onder de kastorganizers is Sens, dat te danken is aan de praktische oplossing. Deze organizer bestaat uit drie verdiepingen die je eenvoudig op elkaar stapelt. Elk rek is vervaardigd van stevig kunststof en hierdoor makkelijk in onderhoud. De vakken zijn voorzien van een glijrail waardoor je het grootste gemak met de beste kast organizer ervaart.

De afmeting bedraagt 33 x 43 cm, wat ruim genoeg is voor het netjes opstapelen van kleding, handdoeken, verzorgingsproducten of andere zaken. Plaats deze kastorganizer in de kledingkast, het dressoir of een andere kast.

Bekijk Sens organizer

Hangkast organizer

  • Hangende opberger
  • Prijsindicatie: € 17 tot € 25

In een hangkast is er vaak veel verloren ruimte aanwezig. Met een hangkast organizer los je dit probleem op. Je creëert extra opslagruimte voor kleding, beddengoed, ondergoed of schoenen. De ideale oplossing om je kast effectief in te delen.

Veel van deze modellen beschikken over 5 tot 7 vakken. Dat is voldoende ruimte voor het netjes opbergen van opgevouwen kleding. Ook te gebruiken voor schoenen, maar daar zijn weer andere modellen voor beschikbaar.

Een hangkast organizer is aan te raden voor het eenvoudig creëren van extra legplanken. De organizer is eenvoudig op te hangen en weer weg te halen. Hiervoor is geen montage middels schroeven of spijkers vereist.

Naar hangkast organizers

Buxibo Kast Organizers kast organizers

  • Verschillende modellen
  • Prijsindicatie: € 15 tot € 39

Het bijzondere aan Buxibo is dat ze niet alleen goede kastorganizers voor de kledingkast verkopen, maar ook een schoenen opbergsysteem of koelkast organizer. Orden het hele huis netjes en overzichtelijk, je raakt nooit meer iets kwijt. Bovendien ontstaat er veel minder snel rommel.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Daar moet Buxibo aan gedacht hebben bij het samenstellen van het assortiment. Het setje van zes kast organizers in de vorm van design mandjes is een echte aanrader. Geschikt voor in de kast, maar vanwege de moderne vormgeving mogen deze ook gezien worden. Plaatst ze daarom in een open kast in de huiskamer, slaapkamer of misschien wel op de badkamer.

Van hetzelfde merk is de transparante schoenenkast organizer aan te raden. Opvouwbaar en hierdoor compact. Hij biedt ruimte voor 12 paar schoenen en past makkelijk onderin de kast of in de hal.

Bekijk Buxibo organizers

Voor broeken, ondergoed of schoenen

De beste kast organizer hoeft natuurlijk nog niet te voldoen aan je wensen en eisen. Want het maakt verschil of je hem gebruikt voor het opbergen van kleding of broeken, ondergoed of schoenen. Voor ondergoed en riemen is het aan te raden om voor een organizer met hoog opstaande randen te gaan. Zo vallen sokken, riemen en onderbroeken niet zomaar uit de kast of van de plank. Bovendien zorg je voor een strikte afscheiding met de rest van de kleding.

Een kastorganizer voor broeken bestaat uit ruimtebesparende kleerhangers. Zo is het mogelijk om broeken niet alleen netjes en overzichtelijk maar ook kreukvrij op te hangen.

Naar kastorganizer broeken

Liever de broeken opgevouwen opbergen? Dat kan natuurlijk met een van bovenstaande opbergers.

Zo moet je kasten organiseren

Het is voor veel mensen lastig om de kast te organiseren. Zelfs wanneer dit lukt ontstaat er na enige tijd weer een rommelige aanblik. Hieronder wat tips met betrekking tot kasten organiseren.

Sorteren op kleur

Je bent geen freak wanneer je kleding op kleur sorteert. Het sorteren op kleur heeft als voordeel dat je sneller vindt wat je zoekt. Maar ook dat alles een nette en overzichtelijke uitstraling heeft. Bovendien is het leuk om alles op kleur te houden, het stimuleert om dit met regelmaat toe te passen.

Meest gebruikte dingen vooraan leggen (of hangen)

Of het nu om het organiseren van een kledingkast of een andere kast gaat, leg de meest gebruikte zaken vooraan. Spullen of kleding die je minder vaak gebruikt mogen aan de achterkant liggen, of onderin de kast. Het is belangrijk dat je direct naar favoriete kleding of spulletjes kunt grijpen. Leg ze dan ook op ooghoogte en zorg dat je er altijd goed bij kan.

Labels gebruiken

Eventueel is het mogelijk om manden, dozen of kisten te labelen. Zo is direct duidelijk wat zich hierin bevindt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kast organizer – opgeruimd staat netjes
Schuiven naar boven