Welke cryptocurrency gaat stijgen (2022)? – Crypto nieuws

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Beleggen in cryptocurrency kan voor grote winsten zorgen. Er zijn mensen die dankzij cryptomunten miljonair zijn. Dat wil jij toch ook? Helaas is het een kwestie van geluk hebben. Maar ook door te bekijken welke crypto gaat stijgen. Kijk er niet vreemd van op wanneer één cryptomunt 40% of meer binnen één dag stijgt.

Ledger Nano S – hardware wallet
Bekijk prijs

De koersstijging van bitcoin

De allereerste cryptomunt wereldwijd was bitcoin. Ooit was deze munt minder dan 1 cent waard (2009). In 2021 bereikte hij een hoogtepunt van maar liefst € 50.000. Je zou in 2009 maar voor 1 euro 100 bitcoins hebben gekocht, dan was je 13 jaar later maar liefst 5 miljoen euro rijker.

Sommige cryptomunten zijn door de tijd heen ook flink gestegen, hoewel ze de prestatie van bitcoin nooit overtroffen hebben. Toch kun je met verschillende cryptocurrency flinke winsten behalen. Aan de andere kant kan het verlies ook groot zijn. Beleggen in cryptocurrency is en blijft een risico. Doe dit daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Niemand heeft een glazen bol, maar er zijn een aantal munten die wel potentie hebben.

Verwachting stijgende cryptomunten

Hieronder vind je de top vijf van cryptomunten die in 2022 mogelijk gaan stijgen. Doe altijd zelf onderzoek.

1. Bitcoin (BTC)

Nadat bitcoin een hoogtepunt van € 50.000 bereikte (april 2021) zakte hij weer terug naar € 26.000 (juli). In oktober 2021 stond de munt weer rond de € 54.000. De verwachting was dat hij in 2021 nog boven de € 60.000 ging halen maar dat gebeurde niet. Toch blijven belegger positief. Volgens velen zou bitcoin in 2022 een koers van € 100.000 kunnen bereiken.

Realistisch? Wanneer je naar historische koersstijgingen kijkt is dit zeker mogelijk. Al helemaal wanneer je bedenkt dat bitcoin steeds meer geaccepteerd wordt. Er zijn ook een aantal grote bedrijven die zich met deze cryptomunt bezighouden.

Aan de andere kant bemoeien overheden zich steeds meer met de handel in cryptocurrency. Dit kan weer tot een koersdaling leiden, hoewel het slechte nieuws van China uiteindelijk geen hele grote invloed had. Tot nu toe was die daling steeds tijdelijk en krabbelde hij weer op. We zullen zien wat 2022 verder voor ons in petto heeft.

2. Utrust (UTK)

Kijk je naar Utrust dan is dit eigenlijk een heel bijzonder project. Ze richten zich op het moderne betalingsverkeer. Zie het als PayPal maar dan betalen met digitale munten, en natuurlijk gebruikmakend van de blockchaintechnologie. Bovendien biedt Utrust net als PayPal een hoge kopersbescherming.

Bijkomend voordeel is dat je bij Utrust niet verplicht bent om cryptocurrency aan te nemen of ermee te betalen. Gebruikers hebben dus de keuze tussen crypto, euro’s, dollars of ander fiatgeld.

Gaat deze cryptocurrency in 2022 stijgen? De onderliggende munt heeft wat last gehad van de koersdaling van bitcoin. Op zich is dit een normaal verschijnsel. Ook is het vertrouwen tijdelijk weggezakt. In 2018, toen deze munt net uitkwam, stond de koers op € 0,80. Dit is daarna heel lang rond de € 0,30 blijven hangen en in 2020 zelfs onder de cent gedoken. In april 2021 bereikte hij weer een hoogtepunt van € 0,68, om weer terug te zakken naar € 0,18. Opvallend is dat Utrust in augustus 2021 weer terug is van weggeweest. De koers schiet omhoog.

Dit heeft te maken met een grotere acceptatie van het platform. Steeds meer klanten sluiten zich hierbij aan. Dit soort klanten heeft ook wel in de gaten dat Utrust veel goedkoper is dan PayPal of Stripe. Dit is dus een cryptomunt die je zeker in de gaten moet houden.

3. Chiliz

Chiliz is een cryptomunt die gebaseerd is op het Ethereum protocol. Het gaat hier om een token waarmee sportfans toegang krijgen tot zogenaamde Fan Tokens. Met die tokens hebben ze meer inspraak op hun favoriete sportteam. Chiliz is een cryptocurrency die erg populair is. Het handelsvolume ligt in tegenstelling tot andere munten vrij hoog.

Laten we eens naar de historische koers gaan kijken. In juli 2019 werd deze munt voor ongeveer 1 cent uitgebracht. Die koers bleef aanhouden tot februari 2021. Toen explodeerde de munt naar een koers van € 0,54. Hij werd door bitcoin mee naar onderen getrokken maar steeg in augustus 2021 opnieuw. Met een koers van € 0,27 (januari 2022) is het niet vreemd dat hij dit jaar verder doorstijgt.

4. Ethereum (ETH)

De op twee na grootste cryptocoin is Ethereum. Voordeel van deze munt is dat je er makkelijk mee kunt handelen. Je gebruikt hem voor aankoop van andere munten en je kunt er op sommige plekken zelfs mee betalen. Hij is wat minder populair dan bitcoin maar doet nog steeds mee.

Waarom zou Ethereum in 2022 stijgen? Eigenlijk omdat bitcoin stijgt. Het logische gevolg is dat ETH dit ook doet. Bovendien zijn er een aantal bedrijven die een samenwerking met Ethereum onder de loep nemen. Wanneer grote bedrijven met deze cryptomunt in zee gaan dan kun je zeker een flinke koersstijging verwachten.

5. Shiba Inu (SHIB)

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Een van de kanshebbers is Shiba Inu. Deze munt werd in augustus 2020 uitgebracht en is dus nog niet zo gek oud. Het gaat hier net als bij het bekende Dogecoin om een zogenaamde ‘grapmunt. De oprichter vond dat mensen hier miljoenen tot misschien wel biljoenen munten van in bezit moeten kunnen hebben. Daarom bestaan er zoveel munten van.

Kenmerkend aan Shiba Inu is dat het hier om een snel-rijk-worden munt gaat. Mensen investeren hierin omdat de koers vaak binnen enkele weken kan exploderen. Je moet deze cryptomunt dan ook vooral als speculatie zien.

De kans is vrij groot dat Shiba inu in 2022 deze explosie laat zien, maar pas later in het jaar. Een daling zal eerst plaatsvinden.  De koers stond begin oktober 2021 op € 0,0000073 maar in januari 2022 op € 0,000017. Een daling van meer dan 75%. Ondanks dat komen er steeds meer nieuwe investeerders bij, waaronder een aantal grote Whales. Blijkbaar wachten ze ergens op.

Met deze munt zou je theoretisch gezien een winst van 200% tot 2000% kunnen behalen. Toch is het aan te raden om met dit soort munten een beetje voorzichtig te zijn, steek niet je hele budget in Shiba Inu.

Koop Shiba Inu op Bitvavo

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Dit moet je weten

Hierboven heb je wat ideeën rondom stijgende cryptomunten gezien. Houd er rekening mee dat dit altijd een voorspelling is. Hoe weet je of een crypto echt gaat stijgen? Kijk naar de populariteit rondom een munt. Hoe meer mensen er over praten, hoe realistischer een koersstijging.

Houd ook het wereldwijde nieuws goed in de gaten. Negatief nieuws zorgt vaak voor een (tijdelijke) koersdaling. Terwijl positief nieuws ook positief uitpakt, je ziet de koersen dan overal stijgen.

Probeer vooral naar de lange termijn te kijken. Het is mooi om op een enkele dag 40% winst te behalen maar dit is echt een kwestie van geluk hebben. Op de lange termijn is het wel goed mogelijk om winsten tot wel 100% of meer te realiseren. Houd er ook rekening mee dat je verlies kan hebben. In principe heb je pas verlies op het moment dat je verkoopt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke cryptocurrency gaat stijgen (2022)? – Crypto nieuws

2 gedachten over “Welke cryptocurrency gaat stijgen (2022)? – Crypto nieuws

  1. Er is helaas wel een typ foutje of nou ja een reken foutje namelijk; “in 2009 was de bitcoin 1 cent waard als je des tijdens 1 euro had gekocht dan heb je 100 bitcoins en was je 13 jaar later 500 miljoen rijker ”

    100 cent = 1 euro

    100 cent = dus 100 bitcoin s × (momenteel bitcoin koers) 50.000 = 5.000.000 en geen 500.000.000

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven