Welke website voor bitcoin? Een handig overzicht

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Blijf op de hoogte van bitcoin en andere cryptomunten. Welke website voor bitcoin je bezoekt, dat hangt een beetje van je wensen af. Er zijn websites waar je bitcoin aan- en verkoopt. Maar er zijn ook informatieve sites. Ontdek welke website voor bitcoin de beste keuze is.

Handelen in cryptomunten

Cryptomunten, wereldwijd noemen ze dit ook wel cryptocurrency. Het is een digitaal betaalmiddel waarbij transacties volledig transparant zijn. Dankzij de blockchain is het niet mogelijk om een cryptomunt te vervalsen of meerdere keren uit te geven.

Handelen in cryptomunten wordt vooral als belegging gezien. Het is mogelijk om dagelijks, wekelijks tot maandelijks flinke winsten te behalen. Het kan echter ook dat er verlies op de teller staat. Handelen in cryptocurrency is risicovol en doe je alleen met geld dat je kunt missen.

Welke website voor bitcoin?

Er zijn voldoende websites waar je praktische informatie en het laatste nieuws omtrent bitcoin leest. Maar er zijn ook websites waar je handelt in bitcoin of andere cryptomunten. Hieronder een aantal aanbevelingen voor de beste websites voor bitcoin.

Handelen (aan- en verkopen)

Welke website voor bitcoin om hierin te handelen? Je hebt de keuze uit verschillende platformen. Hierbij is er onderscheid tussen een handelsplatform oftewel cryptocurrency exchange, en een broker. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Voordeel van een handelsplatform is dat je realtime handelt waarbij je voor een zo goed mogelijke aankoopprijs of verkoopprijs gaat. Je plaatst zelf een order die tegen de door jou bepaalde koers wordt uitgevoerd. Door je aan te melden bij een handelsplatform ben je actief bezig met de handel. Bovendien betaal je geen al te hoge handelskosten.

Bitvavo is een Nederlandstalig platform en hierdoor zeer laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Meld je via onderstaande link aan en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten.

Aanmelden bij Bitvavo

Buitenlandse en populaire handelsplatformen zijn onder andere Coinbase en Binance.

Een broker is weer wat anders. Dit is een tussenpersoon die voor jou de munten aan- of verkoopt. Voordeel is dat je geen kennis hoeft te hebben van de handel in cryptomunten. Bovendien maak je vaak gebruik van interne wallets. Nadeel zijn de wat hogere kosten (fee). Munten bij een broker aankopen doe je dan ook voornamelijk voor de langere termijn. Een bekend voorbeeld van een Nederlandse broker is Litebit, dat veel aan veiligheid doet.

Meld je aan bij Litebit

Nieuws over bitcoin

Ben je nieuwsgierig naar cryptocurrency? Volg dan het laatste nieuws. Welke website voor bitcoin nieuws is interessant? Dit zijn onder andere de volgende websites:

  • Btcdirect.eu
  • Crypto-insiders.nl
  • Nu.nl
  • Telegraaf.nl
  • Rtlnieuws.nl
  • Bitcoinmagazine.nl

Informatie over cryptocurrency

Wat zijn bitcoins en hoe werkt het? Ga je voor € 50 bitcoin kopen of toch meer? Waarschijnlijk ben je op zoek naar (algemene) informatie over bitcoin en andere cryptomunten. Hiervoor kom je bij verschillende websites uit waaronder:

  • Bitcoin.nl
  • Bitcoin.org
  • Wikipedia

Zoek op Google ook eens naar ‘bitcoin informatie’, je komt dan nog veel meer websites tegen. Zo kom je op een snelle en makkelijke manier meer te weten over cryptomunten.

Welke site is het beste voor crypto?

Je wil op een veilige manier een of meerdere cryptomunten verhandelen. Welke site is het beste voor crypto? Uit onderzoek is gebleken dat het handelsplatform Coinbase een van de meest betrouwbare is. Maar wees voorzichtig want een handelsplatform kan gehackt worden. Hierbij wordt er dan een grote hoeveelheid bitcoin of andere cryptomunten buitgemaakt. Die ben je in eerste instantie kwijt, maar soms kan het handelsplatform tegemoet komen.

Medio 2021 werkt de accounts van duizenden Coinbase gebruikers leeggeroofd. In 2019 werd voor ruim $ 40 miljoen aan bitcoin bij Binance gestolen. Misschien leuk om te weten maar bij de Nederlandse platformen Bitvavo en Litebit wordt amper wat gestolen. Een klein platform is er voor hackers niet zo interessant.

Dus zoek je de beste site voor crypto, kies dan liever een klein en misschien wel een Nederlandstalig platform. Dit blijkt een stuk veiliger te zijn, hoewel dit natuurlijk ook niet gegarandeerd kan worden.

Waar kun je veilig cryptomunten kopen?

In principe kun je overal veilig cryptomunten kopen. Zorg dat het platform geregistreerd staat. Hierboven heb je al een aantal namen van betrouwbare platformen voorbij ziet komen.

Het gevaar zit hem in het bewaren van de cryptomunten. Doe je dit op het handelsplatform dan is er altijd een kans dat je accounts wordt leeggeroofd. Wanneer je niet dagelijks handelt kun je cryptomunten beter naar een eigen wallet verplaatsen. Dit is de meest veilige manier om bitcoin of andere cryptocurrency te bewaren. Dit kan eventueel ook met een speciale hardware wallet die je eventueel mee kunt nemen.

Bekijk hardware wallet

Houd er rekening mee dat niet alle cryptomunten op een hardware wallet kunnen. Ondersteuning voor bitcoin, ethereum en andere bekende cryptomunten is wel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke website voor bitcoin? Een handig overzicht
Schuiven naar boven