Cando binnendeur – kwaliteit, review en prijs

Bijgewerkt: 27 januari 2022

Een Cando binnendeur kopen? Deze heb je in verschillende varianten waaronder opdek, stomp, met glas en natuurlijk in een aantal designs. Dit merk is te koop bij zaken als Praxis, Gamma en Karwei. De vraag is hoe het met de kwaliteit van de Cando binnendeur zit. In dit artikel lees je daar alles over. Ook ontdek je meer over de Cando binnendeur prijs en wat de beste aanbieding is.

Over het merk Cando

CanDo is leverancier van verschillende doe-het-zelfproducten. Het meest bekend zijn de Cando binnendeur, de buitendeur maar ook het laminaat, plinten en wandbekleding. Dat het hier om doe-het-zelf producten gaat verklaart ook waarom je het assortiment bij bouwmarkten tegengekomen. Maar dat niet alleen, tegenwoordig bestel je deze producten ook gewoon online. Net zo makkelijk, dezelfde prijs en je krijgt het ook nog eens (gratis) thuisbezorgd.

Cando binnendeur: een review (beoordeling)

Zie je ergens een Cando binnendeur aanbieding? Wacht even voordat je direct voor deze deur gaat. Het is altijd goed om vooraf te bekijken wat de kwaliteit van dit product is. Zonde wanneer je voor iets betaalt en achteraf ben je er ontevreden over. Daarom hieronder een Cando binnendeur review.

Kwaliteit Cando binnendeuren

Eerst maar iets over de kwaliteit van Cando binnendeuren. Dat is voor veel mensen toch wel het belangrijkste. Gelukkig heb je tegenwoordig internet en vind je hier aardig wat reviews en beoordelingen over de Cando binnendeuren.

Dan kom je eerst bij de website Trustpilot uit. Hier kan iedereen beoordelingen over bedrijven achterlaten. Helaas, Cando scoort hier ontzettend slecht. Er zijn op moment van schrijven 25 reviews over dit bedrijf afgegeven. 88% beoordeelt CanDo als zeer slecht en 12% als slecht.

Wat zeggen gebruikers? Onder andere dat de kwaliteit van de CanDo binnendeur niet goed is. Ook over de service wordt aardig wat geklaagd. Bij sommigen trekken de deuren krom. Op het forum van zegmaaryes kom je juist overwegend positieve beoordelingen tegen. Vooral de lage prijs is voor velen aantrekkelijk.

Hoe moet je deze reviews interpreteren? Ten eerste moet je weten dat een goedkope binnendeur, en daar valt Cando onder, alleen in de grondverf staat. Deze moet je dus altijd nog zelf aflakken. Doe je dit niet dan gaat het houtwerk vroeg of laat kromtrekken. Ook hoe je met de deur omgaat is bepalend. Verder speelt de prijs een rol, hieronder meer daarover.

De goedkope prijs van deze binnendeuren

Het is een feit: de prijs van een Cando binnendeur ligt tussen de € 115 en € 225. Het zijn dus goedkope binnendeuren. Ter vergelijking, andere merken kosten al snel tussen de € 350 en € 600. Omdat Cando zo goedkoop is kun je hier natuurlijk ook niet de allerhoogste kwaliteit van verwachten. Aan de andere kant hebben deze binnendeuren een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Garantie op deuren van dit merk

Er is nog iets wat je moet weten, namelijk de garantie op een Cando binnendeur. Deze garantie is standaard 6 jaar. Ter vergelijking, bij veel andere merken zit er 10 jaar garantie op binnendeuren. Hieraan kun je dus ook zien dat de kwaliteit van een Cando binnendeur over het algemeen wat lager is.

Cando binnendeur opdek

Laten we even drie verschillende modellen van deze binnendeuren erbij nemen. Te beginnen met de Cando binnendeur opdek. Dit is een deur die gedeeltelijk over het kozijn valt. Voor dit type deur betaal je tussen de € 115 en € 150.

Cando binnendeur stomp

Dan heb je nog de Cando binnendeur stomp. Dit type deur valt volledig in het kozijn. Deze deuren zijn over het algemeen mooier, je betaalt tussen de € 80 en € 150. Een en ander hangt natuurlijk ook van het model af. Voor een vlakke deur ben je altijd goedkoper uit dan voor een deur met boardpaneel.

Cando binnendeur met glas

Als laatste de Cando binnendeur met glas. Een hele mooie tussendeur, bijvoorbeeld voor de verbinding tussen woonkamer en gang. Voordeel van een binnendeur met glas is dat het licht van de ene ruimte in de andere ruimte valt. Bovendien creëer je een ruimtelijke uitstraling. Dit type deur is duurder geprijsd, reken op een aanschafprijs vanaf € 100. Dit kan oplopen tot € 250.

Waar moet ik de deur kopen?

Je weet nu alles over de Cando binnendeur. Bijvoorbeeld hoe het met de kwaliteit en de prijs zit, maar ook wat anderen ervan vinden. Waar moet je deze deur kopen? Ze worden het vaakst bij Gamma, Praxis en Karwei verkocht. Je vindt ze ook bij andere winkels maar daar zijn ze over het algemeen wat duurder.

Bekijk Cando binnendeuren

Bestel je deze deur online dan ben je net zo duur uit als wanneer je naar de winkel gaat. Voordeel van online bestellen is dat je de deur thuis geleverd krijgt, dat scheelt je een hoop tijd en misschien wel ergernis. Aan de andere kant kun je de deur vooraf niet bekijken en beoordelen. Gelukkig heb je bij online bestellen wel altijd recht op een zichttermijn, iets dat geen recht is wanneer je een product in een fysieke winkel koopt.

Conclusie over deze producten

Laten we maar een slotconclusie trekken. Aan de hand van bovenstaande komen we tot de volgende conclusie:

  • Kwaliteit: redelijk tot goed
  • Prijs: voordelig
  • Garantie: ongeveer 6 jaar
  • Onderhoud: zelf aflakken
  • Design: modern

Voor mensen met een laag tot gemiddeld budget is een Cando binnendeur een goede keuze. Let dan wel op hoe je met de binnendeur omgaat. Je moet er natuurlijk nooit tegenaan schoppen, hierdoor kan de binnendeur beschadigen, scheuren of zelfs kromtrekken. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat de deur goed gelakt is. Hiermee bescherm je hem tegen vocht waardoor hij in vorm blijft.

De Cando binnendeur is geschikt voor koopwoningen en huurwoningen. Hij is in verschillende modellen en designs verkrijgbaar. De kleur bepaal je zelf. Het is aan te raden om altijd een goede kwaliteit lak te kiezen. Bedenk dat een glanzende lak van een hogere kwaliteit is dan matglans verf. Hier tussenin zit zijdeglans, een prima alternatief voor hoogglans.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Cando binnendeur – kwaliteit, review en prijs
Schuiven naar boven