Beste caravanspiegels – overzicht & is dit verplicht

Bijgewerkt: 20 april 2022

Zijn caravanspiegels verplicht? Dat is de eerste vraag die je hieronder beantwoord ziet. Vervolgens ontdek je de beste caravanspiegels voor de linker- of de rechterkant van de auto. Wanneer je voor een universele opzetspiegel kiest dan ga je in ieder geval voor een snelle en eenvoudige montage.

Zijn caravanspiegels verplicht?

Met de caravan op vakantie, steeds meer Nederlanders en Belgen doen het. En terecht want je hebt de vrijheid, bepaalt waar je neerstrijkt en je bent goedkoper uit dan in een duur hotel verblijven. Bovendien zie je nog eens wat van de wereld.

Met een caravan achter de auto heb je geen perfect zicht op hetgeen achter je gebeurt. Elke auto moet voorzien zijn van een binnenspiegel en een linker buitenspiegel. De rechterbuitenspiegel is alleen verplicht wanneer je het wegdek op 60 meter achter de auto niet goed overziet.

Wanneer je een caravan achter de auto hebt dan heb je niet goed zicht. Dit betekent dat een rechter buitenspiegel met een caravan altijd verplicht is. Bovendien moeten alle personenauto’s die na 2010 geproduceerd zijn standaard over een rechterbuitenspiegel beschikken.

Caravanspiegel aan de linkerkant

Zijn caravanspiegels verplicht wanneer het op de linkerkant aankomt? Wanneer je door de caravan onvoldoende zicht op de weg hebt dan moet je aan de linkerkant een hulpspiegel plaatsen, dit noem je een caravanspiegel.

Beste caravanspiegels

Gelukkig is een caravanspiegel niet zo duur. Gemiddeld betaal je tussen de € 25 en € 50 per spiegel. De prijs hangt van de kwaliteit af maar ook van het model spiegel. Een opzetspiegel is het meest praktisch, deze is compact. Nadeel van een opzetspiegel is dat deze trilling gevoelig is.

Deurspiegels zijn wat lastiger te bevestigen en je moet je hoofd verder draaien om goed te kijken. Bovendien vergroten deurspiegels de kans op krassen in het portierraam of op de lak van het autoportier. Dan heb je ook nog de spatbordspiegels, deze zijn makkelijk te plaatsen en hebben weinig last van trillingen. Helaas kun je deze spiegels niet vanuit de auto verstellen.

Hieronder een kort overzicht van de best verkochte caravanspiegels van dit moment.

1. Proplus Caravanspiegel Duo 23 Cm

Een uitstekende universele caravanspiegel die je eenvoudig en snel monteert. Hierbij maak je gebruik van elastische verstelbare banden. Op de bestaande spiegel heb je gewoon vrij zicht. De Proplus caravans per is voorzien van een dode hoek spiegel die afzonderlijk verstelbaar is.

De lengte van de arm bedraagt 23 cm. Aan te raden bij gebruik van een caravan of grote aanhang maar. Gezien de prijs een voordelige koop.

Bekijk Proplus caravan spiegel

2. Milenco Aero 3 Caravanspiegel

Deze beste caravansspiegels koop je per twee stuks. Zo heb je aan beide kanten van de auto extra goed zicht op het wegdek achter je. De spiegels voldoen aan de Europese normen en zijn uitgerust met veiligheidsglas. Bovendien is er rekening gehouden met de veiligheidsnorm voor voetgangers.

Deze spiegels hebben geen dode hoek gedeelte, wel belangrijk om rekening mee te houden. De totale hoogte van de spiegel bedraagt 13 cm. De spiegels passen op de meest gangbare auto’s. Gebruikers zijn tevreden over de stabiliteit en de goede kwaliteit.

Naar Milenco Aero 3 Caravanspiegel

3. Carpoint Caravanspiegel Stinger

Met deze beste caravanspiegel ga je voor een goedkoop geprijsd model. Het gaat hier om een universele spiegel met flexibele armen. Hierdoor is deze uitstekend verstelbaar. Monteren en demonteren gaat in een handomdraai.

De totale lengte van de spiegel inclusief arm bedraagt 31 cm. Het zicht van de bestaande spiegel blijft vrij, dit is dus een uitstekende hulpspiegel. Vooral een voordelige koop maar net als veel andere hulpspiegels wel iets gevoelig voor trillingen.

Bekijk Carpoint Caravanspiegel Stinger

Wanneer je voor een uitstekende kwaliteit caravanspiegel gaat

Heb je het budget om voor een uitstekende caravanspiegel te gaan? Dan kom je bij het merk Repusel uit. Je betaalt meer dan € 100 per spiegel maar dan heb je ook wat. Deze is namelijk voorzien van aluminium armen en vlakglas. De korte arm maakt de spiegel geschikt voor caravans met een lengte tot 2,30 m. Wanneer je een bredere caravan hebt dan kies je liever voor een spiegel met langere arm.

Met de spiegel van Repusel ervaar je een groot beeld achter je. Van dit merk zijn ook goedkopere caravanspiegels verkrijgbaar, gemiddeld tussen de € 25 en € 35. De kwaliteit is wat minder dan bij die hele dure maar je hebt wel een prima zicht tijdens het rijden.

Ontdek de Repusel caravan spiegels

Caravanspiegels Action/ Heuts/ Vrijbuiter

Je hebt ook caravanspiegels van de Action, Heuts of Vrijbuiter. Hoe zit het met de kwaliteit van deze spiegels? Een caravanspiegel van de Action is van matige kwaliteit en zeker geen aanrader. Caravanspiegels Heuts zijn wel van een goede kwaliteit. Ook wanneer je voor caravanspiegels Vrijbuiter gaat zit het met de kwaliteit wel goed.

Nadeel is dat dit soort winkels soms hogere prijzen vraagt. Online vergelijken is altijd beter, hier bespaar je weer wat geld mee. Dit geld kun je beter in je vakantie steken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste caravanspiegels – overzicht & is dit verplicht
Schuiven naar boven